Revitalizarea DNA este necesară și vitală pentru pedepsirea corupților și stoparea furturilor masive din țară

13
148


Începutul sfârșitului

Ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat. Mitomârlele au fost înfrânte, iar clica din jurul lui Dragnea trebuie să dispară din politica românească. O bandă de hoți și analfabeți a pus mâna pe România, bătându-și joc de popor, mai ales de cei săraci și inculți, care, în mod paradoxal, i-au sprijinit pe prăduitorii țării. Nici sub Ceaușescu situația nu a fost așa de gravă, deoarece pe lângă politrucii imbecili din jurul dictatorului, în planul doi, se aflau specialiști care se ocupau de problemele economice ale țării. Sub Dragnea, hoții și proștii au căpușat toate instituțiile și, pentru a putea fura fără frică, au schimbat legile Justiției. În doi ani, hoții și proștii au creat haos, majoritatea promisiunilor au fost încălcate, bolovanul de Teleorman a devenit un dictator dur, făcând exact inversul a ceea ce spunea, fiind sprijinit de o gașcă de lingăi fără nici un principiu moral. Personajele din jurul sinistrului Dragnea trebuie pedepsite, iar pagubele produse țării trebuie recuperate. Iertarea acestor indivizi nu este un lucru creștinesc, ci prostie. Revitalizarea D.N.A. este necesară și vitală pentru pedepsirea corupților și stoparea furturilor masive din țară.
Referitor la alegerile europarlamentare și cu privire la referendum, s-a întâmplat un lucru normal: populația României a sancționat anormalul. Partidele de opoziție trebuie, însă, să fie atente la mitomârle, atât la cele care vor încerca să se strecoare printre ele, dar și la cele proprii, pe care trebuie să le elimine. Românii trebuie să înțeleagă că hoții și proștii puși să conducă nu vor produce decât dezastre.
Personal, respir mai ușor după aceste alegeri, dar să vedeți câți oportuniști vor apărea pentru a prinde o bucată de cașcaval și se vor lăuda cum au luptat ei cu Dragnea și cu cei din jurul lui. Atenție la astfel de specimene, căci pentru ele rahatul nu pute și-l pot mânca fără probleme.
26 MAI 2019 este momentul istoric care semnifică primul pas spre normalitate făcut de acest popor, sper să nu mă înșel.

(Sursa foto: www.peoplespunditdaily.com)

Prof. Vălu Năstăselu

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

13 comments

 1. Stefan 27 mai, 2019 at 10:16 Răspunde

  Am o cateva propuneri pentru revitalizarea DNA:
  1.Probele sa fie exclusiv interceptarile telefonice, eventual aranjate sa iasa bine.
  2.Sa nu se accepte nicio proba din partea celor acuzati.
  3.Avocatul acuzatilor sa fie desemnat de procurorul DNA.Avocatul nu va vea dreptul sa ceara achitarea, ci numai o pedeapsa mai mica.
  4.Niciun reprezentant al vreunei multinationale nu va fi anchetat vreodata de DNA.
  Ce ziceti, domn profesor, suna bine?!

 2. Daniela 27 mai, 2019 at 10:32 Răspunde

  Coalitia Dragnea-Tariceanu a distrus vietile oamenilor, le-au strivit demnitatea romanilor. Votul din 26 mai 2019 le-a demonstrat celor doi, care se credeau stapini de sclavi pe plantatie, ca nu este nici pe departe asa cum visau ei. Romanii din tara si de pretutindeni, mobilizindu-se exemplar, au dat o lectie dura celor doi, facind un prim gest spre schimbare. Ceea ce s-a intimplat in 26 mai 2019, confirma faptul ca cei doi nu au reusit sa-i invrajbeasca pe romani, astfel incit sa-i dezbine irevocabil. Romanii nu se vor opri pina cei ca Arsene Ionel&Comp, Cretu Vasilica, Primar Comuna Dobreni(ALDE) nu vor restitui oamenilor tot ce le-au luat cu japca, prin metode abuzive, folosindu-se de pozitiile politice si de increderea oamenilor. Respect tuturor romanilor din tara si diaspora, pentru eforturile, rabdarea si perseverenta de care au dat dovada in rastimpul cind cei enumerati mai sus si-au batut joc de ei si cei ramasi in tara, le-au tocat banii din taxe si impozite pe lux si placeri, le-au confiscat banii munciti cinstit pentru a-si acoperi jafurile din bani publici.

 3. Stefan 27 mai, 2019 at 11:09 Răspunde

  Daniela, sa vedem ce vor face PNL-USR pentru a reda demnitatea oamenilor!De acord ca PSD trebuie sa plece de la guvernare, dar nu stiu daca astfel se schimba situatia de la Dobreni…Cat despre impozite si taxe, de acord in principiu, numai ca nu merg la acoperirea jafurilor, cat la satisfacerea pomenilor electorale marca PSD:salarii si pensii nesimtite in domeniul bugetar, transport CFR gratuit pentru studenti, concedii de maternitate de doi ani platite gras, ajutoare sociale la tot poporul…

 4. Daniela 27 mai, 2019 at 11:34 Răspunde

  Probele ce ar trebui luate in considerare de catre DNA, DGA, Politie, DIICOT, ar trebui sa fie urmatoarele. Declaratiile si denunturile/marturiile celor implicati, in forma initiala, fara a exista posibilitatea modificarii acestora pe parcursul anchetei,sub influienta presiunilor politice si amenintarilor venite din partea celor vizati. Corespondenta de e-mail dintre faptuitori, care au favorizat si inlesnit infractiunile, prin folosirea de mijloace precum traficul de influienta, abuzul in servici, falsul in inscrisuri publice, inregistrarea de documente contrafacute in evidentele institutiilor publice, atragind foloase materiale pentru cei implicati in fapte de coruptie. Probe si inscrisuri oficiale care sa demonstreze fara echivoc, fraudarea bugetului public. Dovezi confirmate si probate prin declaratiile celor care au fost victime ale abuzurilor emotionale, comportamentului abuziv, presiunilor si amenintarilor manifestate de catre conducatorul institutiei publice, asupra angajatilor care au refuzat categoric sa faca jocul murdar practicat de cel desemnat sa apere interesele comunitatii. Si lista poate continua. Acestea sint practicile si instrumentele unui primar care a transformat institutia publica intr-o afacere de familie, batindu-si joc, constant de un colectiv de angajati, a caror vina este una singura. Au refuzat sa comita fapte ce ar putea fi asociate unui grup infractional. Sa speram ca ziua de 26 mai 2019, este un prim pas catre pedepsirea celor care si-au batut joc de vietile romanilor, sfidind orice norme de bun simt.

 5. Daniela 27 mai, 2019 at 12:30 Răspunde

  Pentru o buna parte din semenii nostrii ramasi in tara sau plecati pe afara, cistigarea banului prin munca cinstita este o mare necunoscuta. S-au invatat sa primeasca pomeni si ajutoare sociale, incetatenite prin legi si ordonante in cascada, menite sa controleze votul in masa, orientat spre o formatiune politica majoritara. Perpetuarea acestei situatii ne-a adus in situatia de fata. Un buget greu de sustinut, din punct de vedere investitional, social si administrativ. In toate formatiunile politice sint si oameni capabili, bine pregatiti profesional, care nu au avut posibilitatea de a-si manifesta constructiv capacitatile, deoarece intotdeauna a exista un “virf” care le-a retezat elanul. Cit despre situatia de la Dobreni, din Primaria Dobreni, pina nu se vor face publice dovezile jafului public din epoca Cretu Vasilica(ALDE), nu putem vorbi si spera clarificari. Cred ca trebuie sa mai avem un pic de rabdare. Chiar daca primarul va incerca sa-si acopere mizeria, avem noi raspunsurile si probele.

 6. Simina 27 mai, 2019 at 15:31 Răspunde

  Eu cred că această luptă anti-rău trebuie dusă și de fiecare dintre cetățenii onești ai acestei țări.
  Exemple:
  Nu, domnule doctor, nu-ți dau șpagă, pentru că ești plătit ca să-ți faci meseria.
  Nu, domnule consilier județean, acest drum nu e reparat cum trebuie de către firma dumneavoastră!
  Nu, domnule profesor, nu-mi dau copilul la meditații la soția dumitale, doar pentru că ora de curs are 50 de minute și dumneavoastră nu aveți timp să explicați teorema lui Thales.
  Nu, domnule polițist, nu vă prezint actele până nu-mi spuneți care sunt motivele pentru care m-ați tras pe dreapta!
  Nu, domnule director, eu nu prestez ore suplimentare neplătite pentru că nu a venit la timp mașina cu marfă.
  Nu, domnișoară secretară, aici suntem la primărie, nu în vizită la tăticul dumneavoastră!
  șamd…
  Și mai este ceva: fiecare om cu drept de vot – deci care știe să citească – ar trebui să cunoască Constituția României, drepturile și obligațiile pe care le are ca cetățean al acestei țări și, vrem nu vrem, al UE. Și tot așa, fiecare om cu drept de vot ar trebui să aibă un minim de cunoștințe politice: ce face primarul, consilierul local, consilierul județean, prefectul, președintele, senatorul, deputatul etc.
  Doar în cunoștință de cauză vom ști să luam atitudine. Nu trebuie să fim doar uniți ci și corect informați. Și oile se adună când plouă sau ninge, dar când vin lupii se împrăștie care încotro.

 7. Stefan 27 mai, 2019 at 16:11 Răspunde

  Daniela, dar de faptul ca DNA i-a facut scapati pe spagarii de zeci de milioane din dosarul Microsoft ai auzit?!Dar de evazionistii de la Realitatea TV , cu datorii de zeci de milioana de euro la bugetul de stat ai auzit?!Daca Justitia este selectiva, nu mai vorbim de dreptate, ci de facatura de doi lei.Cat despre Dobreni, e clar ca ceva e in neregula, dar de ce nu spui nimic de primaria Piatra Neamt, fiindca vad ca stii amanunte din admnistratie…

  • Daniela 27 mai, 2019 at 18:03 Răspunde

   Stefan, am auzit si sint la curent cu tot ce scrii in postarea ta. Nu am competente sa ma pronunt pe cauze, necunoscind fondul problemelor. Justitia romana manifesta uneori comporament selectiv, dar numai pentru ca este dirijata de niste sforari bine infipti acolo si prin alte institutii cu atributii in aplicarea, respectarea legii. Ma astept la un verdict serios si in cazul schimbului de terenuri de la Piatra Neamt. Cit despre situatia de la Dobreni, sint foarte in tema, bine informata, deoarece am vazut documentele de acolo si in cel mai scurt timp voi lua masuri pentru aflarea adevarului si clarificarea o data pentru totdeauna a smenului pus la cale de primarul Cretu Vasilica si Popa Valer, furnizorul basculantei de 20000 euro. Achizitie “inlesnita” de primarul Cretu Vasilica, folosind mijloace neortodoxe.

 8. FLORIN 27 mai, 2019 at 19:22 Răspunde

  Hoti si analfabeti avem si in DNA.Marea majoritate.

  Sa fim seriosi si sa nu ne punem nici un fel de sperante in aceste institutii esuate gen Parchet/DIICOT/IPJ/DNA/ANI.

  Acete institutii au fost partase la toate hotiile din aceasta tara.

  Oamenii din aceste institutii sunt la fel ca cei din administratia acestei tari:corupti,analfabeti,prosti si fara caracter.

  Nu i-a impedicat nimeni sa-si faca treaba in ultimii 15 ani.

  Nu au facut-o pentru ca au fost partasi la aceste hotii.

  Aceste institutii trebuie rase din temelie si re-facute cu oameni competenti si cinstiti.Pina atunci nu se va schimba NIMIC.

  • valisor 27 mai, 2019 at 20:11 Răspunde

   Corupți, analfabeți, proști și fără caracter au fost,
   Corupți, analfabeți, proști și fără caracter sunt încă.
   Chestia e că au fost părtași la aceste hoții pentru că au fost ispitiți cu aceste hoții și oameni e și ei. Dacă puliticienii nu-și mai bagă coadili într-ale instituțiilor, atunci corupții analfabeți, proști și fără caracter devin incoruptibili, alfabeți, deștepți și cu carecter. Bine, nu fix aceiași, alții, dar în aceleași instituții, deci nu institușiile trebuie rase (mai puțin Jandarmeria, despre care se știe că apără hoția).
   Ce dracu, Florine? Parcă te-ar fi pălit un hal de dixalexie, de una scoți pe gură și alta-ți iasă din textatură. Fii și tu puțin mai trendy în pas cu pașii țării spre viitorul ei acuma probabil mai democrat ca ieri(alaltăieri față de azi, de fapt)! Poți să fii Gică, nu zic nu, dar nu chiar așa maxim de Contra! Please, măi!

 9. FLORIN 27 mai, 2019 at 22:41 Răspunde

  Asta e radiografia statului mafiot Romania.

  Nu exista institutie care sa faca exceptie la media de prostie/prosti din aceasta tara.

  Unele au o medie mai mare de prosti cum ar fi:SRI/DIICOT/IPJ/PARCHET

  La fel si justitia de cacat de la”inalta curte” bineinteles”independenta”care a asteptat rezultatul alegerilor pentru a-l condamna pe Dragnea,daca cistiga PSD-ul…nu-l condamnau…

  In conditiile astea vorbele mele nu sunt extremiste deloc,reflecta situatia tragica in care se afla acesta tara,condusa de securisti,analfabeti si interlopi.

  Aceasta tara este un fake.

 10. Alina 28 mai, 2019 at 08:42 Răspunde

  Acum cind “virful de lance” nu mai exista si in cel mai scurt timp va deveni istorie, astept cu nerabdare sa-l vad si pe Arsene inscris la alergare spre Beciul Domnesc de la Bacau. Abia dupa aceea, vom putea simti ca s-a ridicat jugul de pe institutiile statului in Neamt. Cit timp Arsene detine controlul asupra IPJ Neamt, nu vom vedea cum se misca ceva acolo. Dosare precum cel in legatura cu afacerile “familiei” ALDE de la Primaria Dobreni, condusa despotic si opresiv de Cretu Vasilica, nu vor vedea lumina zilei. Sirul abuzurilor orientate catre fosti si actuali salariati ai Primariei Dobreni continua si in ziua de azi, cind ALDE Neamt tocmai a obtinut un scor rusinos la alegerile europarlamentare. Nu pot decit sa-mi exprim consideratia si respectul pentru localnicii din Dobreni care au fost receptivi si au dat dovada de discernamint, atunci cind au fost chemati la urne. “Demnitatea Romaneasca” promisa nemtenilor si nu numai, in campanie, de catre Asaftei Ion, presedinte ALDE Neamt, este de fapt un bocanc numai bun de strivit si umilit sufletele oamenilor. Aceasta ar fi fost soarta nemtenilor, a tuturor romanilor, buni numai sa platesca taxe si impozite. Pentru ca un primar asemeni celui de la Dobreni(ALDE) sa toace bugetul public al institutiei pe basculante, centrale termice si alte interese ale “familiei” ALDE. Cum sa-si faca griji primarul Cretu Vasilica, cit timp sta la taclale cu sefii institutiilor de forta, sub umbrela protectoare a senatorului Emilia Arcan, alta aparatoare a dreptatii?

 11. Stefan 28 mai, 2019 at 09:21 Răspunde

  Simina, in teorie asa este , noi toti trebuie sa ne cunoastem si sa ne aparam drepturile in mod civilizat!In acelasi timp, trebuie sa-i respectam si pe ceilalti si sa ne indeplinim si obligatiile sociale.Din pacate, demersul civilizat in fata autoritatilor nu are nicio sansa, fiindca se loveste de armata de pilosi si nesimtiti care formeaza peste 90% din aparatul de stat!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.