Câte mii de euro a plătit Primăria Roman pe scumpetea de iepuraș de Paște. Dar pe lumânare și ou?

2
203

Pentru a le face sărbătorile de Paște frumoase romașcanilor, municipalitatea a băgat adânc mâna în buget și a cumpărat, așa cum a făcut și cu ocazia sărbătorilor de iarnă, obiecte ornamentale luminoase, ce au fost amplasate în parcul de lângă sediul primăriei. Ne referim la cele trei piese care au costat instituția romașcană 22.173 lei fără TVA, adică 26.385 lei, cu TVA inclus ( 5.546 de euro). Astfel, prin procedura „cumpărare directă”, inițiată în sistemul electronic de achiziții, municipalitatea a cumpărat de la o firmă Cluj-Napoca un iepuraș, o lumânare și un ou pentru care a achitat peste 5.500 de euro.

Anunțul a fost publicat în data de 20 martie, ora 15.16, iar 13 minute mai târziu firma din Cluj trimitea oferta ce avea să fie acceptată. Graba cu care s-a încheiat afacerea s-ar putea datora cererii mari de piese ornamentale luminoase în această perioadă a anului. Poate exista riscul ca primăria să nu mai aibă de unde să cumpere iepuraș de Paște cu peste 2.000 de euro și de aceea nu a mai pierdut timp cu prospectarea pieței. Așadar, cei de la Primăria Roman, care se ocupă de achizițiile publice, au avut nevoie de mai puțin de o oră pentru a găsi trei obiecte ornamentale pe care au plătit peste 5.500 de euro din banii comunitatii. Ce-i drept, au obținut și o reducere de câteva sute de lei.

-Oul de Paște „Mohito-ABS” a costat 7.116 lei, fără TVA;

-Iepurașul „Dumy” – 8.806 lei, fără TVA;

-Lumânarea „Mariane 3D” – 6.251 lei, fără TVA;

Firma furnizoare este Neon Lighting SRL Cluj Napoca, adică societatea care a mai avut în trecut contracte încheiate cu Primăria Roman.

Iarna trecută, municipalitatea romașcană a cheltuit pentru împodobirea orașului (ghirlande luminoase, ornamente etc) suma de 60.000 de euro, cu TVA inclus. Au fost două contracte încheiate în acest sens, iar  firma din Cluj a asigurat ghirlandele luminoase pentru pomul de Crăciun, pentru care primăria a plătit peste 120.000 de lei, fără TVA.

(Sursa foto: romanulfinanciar.ro)

Daniel MURARU

2 comments

  1. Ion 16 aprilie, 2019 at 16:11 Răspunde

    bublicitate electorala si cate alte mii se cheltuie prin locurile cu preferati ai regimului urmasi de leoreni ,,ctitori,, poporului rromașcan mentalități de târg de provincie cu mediocrotăți ajunse proțăpite în posturi bănoase doar fiindca au lins pulpana leoreanului

  2. Alina 18 aprilie, 2019 at 00:36 Răspunde

    Aceeasi “tactica” de achizitii cu dedicatie, alti “actori”. Prodedura respecta metoda practicata la Primaria Dobreni, in anul 2017, atunci cind Primarita Cretu Vasilica a fortat achizitia unei autobasculante in valoare de 20000 euro, fara sa tina cont de etapele prevazute de Legea 98/2016. Din punctul de vedere al domniei sale, bugetul Comunei Dobreni este la dispozitia bunului plac, pentru a satisface dorintele “comunitatii”ALDE care o sprijina si sustine politic. Atit primarul Romanului cit si primarita Cretu Vasilica au un singur scop in viata. Acela de a profita la maxim de facilitatile functiilor ocupate vremelnic. Dupa ei, potopul…..Dar se apropie si ziua deconturilor, cind alegatorii si legea le vor cere socoteala pentru smenuirea banului public. Nimic nu ramine neplatit pe aceasta lume.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.