Primărița comunei Dobreni, tupeu maxim: „Dumneavostră știți mai multe decât ar trebui să știți!”

6
1480

Numele Vasilicăi Crețu (foto), primarul comunei Dobreni, este menționat în referatul procurorilor DNA prin care s-a cerut Tribunalului Bacău, în data de 19 ianuarie, arestarea președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Atunci, instanța a dispus cercetarea lui Arsene sub control judiciar, însă, după 10 zile, Curtea de Apel Bacău a emis pe numele lui Ionel Arsene un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Numele Primăriei Dobreni, dar și a primarului Vasilica Crețu (ALDE) sunt amintite în referatul procurorilor în contextul în care, afirmă procurorii, Ionel Arsene ar fi trebuit, la propunerea prefectului de Neamț, să-i dea firmei Izopoint SRL, controlată de Panaite Vasile, o lucrare la Primăria Dobreni, iar profitul să-l ofere lui  Gheorghe Ștefan în contul presupusei datorii pe care Arsene o avea la acesta. Ei bine, după mai bine o săptămână de la apariția publică a materialului procurorilor, Vasilica Crețu nu a aflat că numele primăriei pe care o conduce apare în referatul procurorilor. Am contactat-o pe Vasilica Crețu pentru a clarifica implicarea primărie, dar și a sa, în această afacere, mai ales că deținem informații că discuții preliminare privind lucrarea ce urma să o primească Izopoint SRL la Primăria Dobreni au existat. De asemenea, am vrut ca Vasilica Crețu să ne spună dacă a fost citată la DNA pentru a fi audiată, pentru că, la fel, avem date că procurorii DNA au invitat-o să dea declarații. Acest lucru este mai mult decât firesc, mai ales că episodul „Dobreni”, din referatul DNA, ar putea să aducă clarificări în dosarul lui Ionel Arsene.

Discuția telefonică pe care am avut-o cu Vasilica Crețu este halucinantă și arată tupeul unora care ajung vremelnic în fruntea unor comunități. Nu am întreabat-o pe Crețu nici despre scandalul licențelor în care a fost implicată societatea Transmoldavia SA, unde a fost administrator și  contabil, nici despre afacerea prin care fiica lui Gheorghe Ștefan a făcut o afacere de un milion de dolari cu un teren al societății respective și nici despre dosarul în care acționarul olandez al firmei, cândva cea mai importantă companie de transport de persoane din Moldova, a fost condamnat la închisoare cu executare. Am vrut să aflăm de la primărița Crețu dacă știe de ce numele dânsei și al primăriei apare în dosarul lui Arsene.

În primă fază, Vasilica Crețu și-a arătat nemulțumirea vizavi de un articol publicat de atacul.ro (vezi articolul aici: http://atacul.ro/2017/08/17/concurs-de-bibliotecar-masluit-pentru-o-tanara-speranta-social-democrata/) în care arătam cum o rudă a lui Ion Asaftei (ALDE), vicepreședinte al CJ Neamț, a fost angajată la biblioteca din comună. „(…)Dumneavoastră care m-ați întrebat anumite lucururi, dar nu le-ați spus până la capăt(…) Dumneavoastră scriți (n.r. scrieți, adică) numai ce v-a convenit dumneavostră!(…)”, și-a arătat supărarea Vasilica Crețu, care ne-a invitat la sediul primăriei pentru a discuta cu dânsa. Cum o deplasare înseamnă timp și bani, atacul.ro nefiind la dispoziția primăriței de Dobreni, am insistat, cerându-i Vasilicăi Crețu să ne răspundă la câteva întrebări. Pe un ton ridicat, Vasilica Crețu ne-a reproșat că am deranjat-o, deși, dacă era așa, putea să ne roage să revenim cu un telefon.

 

Vasilica Crețu: Dacă vreți să discutați ceva cu mine, vă deplasați la primărie la sediu și vorbiți cu mine, nu prin telefon! Dumneavoastră ați intrat peste altă convorbire… am niște domni în birou!

Redactor: Vreți să comentați puțin contractul la care face referire DNA în referatul de propunere a arestării lui Ionel Arsene?

V.C: Care contract, domnu’?

R.: La un moment dat, în referatul procurorilor se spune că firma controlată de prefectul Vasile Panaite, Izopoint SRL, urma să primească un contract la Primăria Dobreni….

V.C.: Cred că dumneavoastră ați dormit în altă parte azi noapte….

R.: ????

V.C.: Ce contract la Dobreni???

R.: Se făcea referire în materialul procurorului că prefectul judetului urma să primească….

V.C.: (ridică vocea). În care referat, domnu’ Muraru? În primul rând, ar trebui ca eu să știu ca și primar că există un dosar la DNA unde este prinsă comuna Dobreni…

R.: Dumneavoastră ați fost invitată la DNA?

V.C.: E posibil, dacă știți dumneavostră mai multe, e posibil, dar eu prefer să…

R.: Eu știu că ați fost audiată sau urmează să fiți audiată…

V.C.: Domnule Muraru, cred că știți mai multe decât ar trebui să știți! Eu nu știu treaba asta și nu pot să fac comentarii…

R.: Dumneavoastră nu ați văzut referatul în care este pomenită și Primăria Dobreni?

V.C.: Unde, despre ce referat vorbiți?

R.: Despre referatul procurorului, doamnă…

V.C.: Care referat?

R.: Stați o secundă, să deschid materialul și să vi-l citesc…

V.C.: (ridică tonul și mai tare) Ce deschideți, domnul Muraru, ce deschideți?

R.: Vă rog frumos să nu țipați, pentru că eu am vorbit cuviincios… Ia ascultați ce spun procurorii în acest referat…

V.C.: Vă doresc o zi bună. Eu nu am pe biroul comunei Dobreni nimic și nu pot să fac discuții cu dumneavoastră în avans….

După acest mesaj, primărița ne-a închis telefonul în nas. Comportamentul necuviincios al Vasilicăi Crețu, primar de Dobreni, care a câștigat mandatul cu scandal, fiind acuzată de către principalul contracandidat de mită electorală, este cauzat de faptul că numele său și al primăriei pe care o conduce sunt menționate clar în referatul procurorilor DNA. Îi arătăm noi primăriței Crețu unde pomenesc procurorii DNA numele ei și al primăriei pe care o conduce.

Captură din referatul procurorilor DNA:

Legendă:

Că acel contract, despre care face referire prefectul de Neamț într-o discutie cu Pinalti (n.r. există o înregistrare în acest sens), a rămas numai la stadiu de discuție, nu înseamnă că primărița nu va fi luată la întrebări de către procuroriii DNA. Mai mult ca sigur se va întâmpla acest lucru, iar declarațiile ei vor fi confruntate cu cele ale prefectului județului, martor în dosar, ale lui Pinalti, dar și ale lui Arsene, președintele inculpat al CJ Neamț, arestat preventiv într-un dosar privind fapte de corupție.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. mihnea1 5 februarie, 2018 at 19:09 Răspunde

    Tupeu sau isterie creata de frica fata de procurori? Cand vor intelege nulitatile astea ca sunt alese DOAR PENTRU A ADMINISTRA BANII SI BUNURILE UNEI INSTITUTII (PRRIMARIE, CONSILIU ETC), STRICT CU RESPECTAREA LEGII? Nu sunt alesi ca sa ne rugam la ei ca la sfinti, nici pentru a-l inlocui pe Dumnezeu. Nu sunt alesi sa fure din banii publici! Pentru munca pe care o presteaza primesc un salariu. Punct! Dle Muraru, reactia acestei individe nu indica decat faptul ca sunteti pe drumul cel bun. Sunt convins ca nu e vorba doar despre acest contract. Categoric! Investigati ca sa inteleaga ca un primar (fie ales cu doar un vot in plus) nu este Dumnezeu!

  2. Adriana 6 februarie, 2018 at 00:13 Răspunde

    Cand o sa cunosteti omul Vasilica Cretu si mai ales cand o sa aveti ocazia sa discutati cu domnia sa , atunci sa o terfeliti peste tot , in articole exagerate. Cand provocati , acceptati replicile dansei . In afara de faptul ca este o femeie frumoasa , este si foarte desteapta. Proiectele frumoase ,care le face mereu , nu le vedeti ? Ar fi cazul sa scrieti si cand face lucruri marete.

    • anca 6 februarie, 2018 at 12:57 Răspunde

      stimabilo, atunci cand face lucruri bune(asta este obligatia sa de primar) o aplaudam, dar atunci cand incalca legea si dispretuieste omul trebuie sa raspunda in fata organelor de cercetare penala..Sa stiti ca nu ea a inventat roata…ar trebui sa se mearga la radacina, cum si cand a publicat lucrarea pe SEAP, cand a avut loc licitatia si adjudecarea..Patimile politice nu au loc atunci cand ai terfelit legea….sunt numeroase exemple in tara si toti vor plati..

  3. Costel 6 februarie, 2018 at 09:53 Răspunde

    Lingăii , profitorii, care pentru un salariu bugetat sunt în stare de orice. Așa primar(IȚĂ), așa servitori. Femeie frumoasă poate că era atunci când era….”întrebată”(***cenzurat admin).Cât despre moralitatea ei s-a văzut în campania electorală când cumpăra voturi cu bani băgați în cutiile de chibrite , sau ai uitat stimată Adriana. Dar când oferă bani la toți bețivii zilnic în primărie, pentru promisiuni de vot ,nu zici nimic ?
    Oricum este cel mai slab, din toate punctele de vedere,primar pe care l-a avut comuna noastră !

  4. Videoton Szekesfehervar 6 februarie, 2018 at 18:59 Răspunde

    Bai, frumoasa e mult spus, desteapta insa e deja exagerat .Ca daca era ar fi stiut ca nu se spune ” ca si primar” in romaneste ci „ca primar” .Din necunoasterea corecta a limbii romane , multi semidocti ca doamna primar au senzatia ca evita astfel o cacofonie .
    Daca ar sti insa carte ar realiza ca aia e doar in mintea ei .Destul de putina daca ma intrebati, din nefericire .
    Doamna asta nu are simtul primejdiei , nu realizeaza ca tupel afisat e la un moment dat periculos .
    Ionel sosetica era la fel de tupeist .Si asta il costa .Pe rand urmeaza toti din dosar , sa ia aminte doamna ca primarii de Girov si Garcina deja gusta din borsul de sfecla .

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.