Ne îndreptăm cu pași mari spre dezastru!

3
92

La noi este totul altfel. Dacă în țările civilizate multe sunt normale, nouă nu ne trebuie normalitatea. Ce să faci cu ea ? Să nu mai poți fura, minți, bea sau trăncăni aiurea, ce viață ar mai fi aceasta ?
Așa că ne-am declarat cei mai normali de pe planetă, am legalizat furtul și minciuna, iar băutura a devenit aghiazmă sfântă și ne-am pus pe treabă. Nu noi, poporul, ci ei, aleșii noștri. Înzestrați cu toate defectele firii umane au jefuit și distrus țara, n-au vândut-o, ci au dat-o pentru șpagă, au declanșat un adevărat genocid asupra poporului român, cel mai grav aspect al său fiind genocidul moral. Au distrus și inversat toate valorile, așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie. Au mai fost nebuni, dar până și aceștia au acționat pe baza unor principii, chiar dacă greșite. La noi a fost înlăturat orice principiu și morală, nebunul a fost declarat geniu, prostul inteligent, hoțul cel mai cinstit om, mincinosul om politic, semianalfabetul savant și pentru a i se recunoaște acest lucru și-a băgat diplome chiar și în fund, de fapt singurul loc în care îi sunt folositoare. 
Cu aceste hârtii s-au cocoțat în funcții bine plătite, deși nu fac aproape nimic sau mai bine zis nimic folositor, în timp ce truditorii adevărați fac foamea. De ce să fie plătită munca ? Cui folosește ea și ce exemplu ar mai da atunci manglitorii naționali poporului ? Ne îndreptăm cu pași mari spre dezastru, aproape toți suntem conștienți de acest lucru, dar nu ne implicăm pentru că se pare că ne-am născut resemnați. Probabil ne vom agita puțin atunci când nu se va mai putea face nimic, doar ca să ne scuzăm că totuși, am vrut să înviem mortul.

 Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

3 comments

 1. costel 4 iulie, 2017 at 19:58 Răspunde

  Cata dreptate aveti dar nu aveti cu cine vorbi suntem aierieni cu mintea numai la ziua de maine.
  Nu mai sunt persoane cu,coloana vertebrala..au devenit vertebrale..
  Tata cand eram mic ma lua cu el cand planta un copac..zicea.
  Tine cu mainele amandua copacul ca-sa faca fructe in fiecare an altfel un an face si unul nu. .eu îl
  Dar de ce plantezi doar mata nu o sa poti manca din el ca ai o certa etate. ..Ma baiatule l-am rasadit pentru tine pentru copii tai…..morala. .
  Domnilor care stati cu mainile in san. .vor veni timpuri cand nepoti te vor trage la raspundere pentru ce NU AI FACUT.

 2. valisor 4 iulie, 2017 at 20:30 Răspunde

  Am decât o singură nelămurire!
  Cum aia “țări civilizate”? Civica este nimic altceva decât structura de mânăreli care generează, prin sine, ci nu ca o pregătire prealabilă pentru o formare ulterioară – cum ar fi prepararea pământului pentru însămânțare, dar cultură scop în sine – generează deci, printr-o bijecție, înșiruirea proiectivă pentru argumentația ascunsă în sintagma “mândrie națională”. Ar trebui să fie lesne de văzut, pentru orice ochi sănătos la cap, că mândria cu care se mândrește cetățeanul oricărei țări civilizate, este fix șmecheria, zisă patriotism, cu care pumn se bate în piept “Sfântul Tâlhariu”, patriarhul lui Imperiu. Această formă nu generează devenirea OM a orice crește în natură, ci minte la vedere, a dracului de pervers, c-ar fi așa, istoria vădind deci cum, invariabil, se ajunge la același scop scuzat de varii motive, anume tâlhărirea în stânga și-n dreapta, mai cu desen – în Est și-n Vest, în Nord și-n Sud, “atât în cere, cât și per pământ” – ciordind potcoava de aur a inorogului, fără ochi pentru a vedea valoroasa desfășurare spectrală a ferariului-aorar-potcovist creator de bijudii. În lumea asta a maimuților “civilizați” suferim și, așa ce ne-am tâmpit, fără să ne-o ceară nimeni, că și a bate moneda “revenirii la noi înșine” e nimic alta decât mai mare rătăcire, adică balada parașutirii din lac în puț.
  Pentru frustrarea nelămuritei din durerea mea, cartonaș galben dăscălimii neamului românesc! Sau poate că mă pripesc, că m-am zăpăcit și, de-atâtea reclame cu “C’așa” nu mai văz alt calendar decât electoral PSD!?…

 3. V.Vasile 5 iulie, 2017 at 08:04 Răspunde

  Am mai spus, sa-si publice CV-urile ,,alesii,,cu explicatiile de rigoare, de la studii(ar fi interesante foile matricole,anul absolvirii etc) pe unde au performat…
  E bine sa vada ,,dragii nemteni,, ce expertize au pt. a conduce municipiul si judetul

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.