Centura orașului, distrusă în zona Shopping City. Nimeni nu mișcă un deget

3
599

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a investit peste 25 de milioane de euro în mall-ul de la Piatra Neamț – Shopping City. Lucrurile s-au mișcat rapid, investiția fiind realizată în câteva luni. Primăria Piatra Neamț a eliberat toate autorizațiile necesare construirii mall-ului, inclusiv pentru amenajarea celor două sensuri giratorii, unul pe B-dul Decebal, iar celălalt pe strada Bistriței, cunoscută și ca variantă ocolitoare a orașului. Cum o astfel de mega construcție nu avea cum să funcționeze fără utilități s-au făcut și demersurile necesare în acest sens. Toate bune și frumoase, numai că lucrurile nu au fost duse la bun sfârșit, în deja clasicul obicei românesc. Firma care a racordat mall-ul la utilități a fost nevoită să umble și la partea carosabilă, strada Bistriței fiind măcelărită pe distanță de câteva zeci de metri. Se vede cu ochiul liber că în carosabil a fost săpat un șanț în care, cel mai probabil, au fost montate conductele ce alimentează mall-ul cu apă. Problema este că firma care a avut această lucrare a uitat să aducă drumul la starea sa inițială. Concret, firmele care, prin lucrările desfășurate, afectează carosabilul au obligația ca la finalizarea lucrărilor să readucă drumul la starea inițială. În cazul mall-ului acest lucru nu s-a întâmplat, prima bandă a variantei arătând, acolo unde s-a lucrat pentru a aduce utilitățile, deplorabil. Mai bine de patru luni au trecut de când a fost inaugurat Shopping City și nimeni nu dă niciun semnal că ar dori să intervină pentru a repara strada. Ar fi curios de aflat cine a semnat procesul verbal de recepție a lucrărilor din partea Primăriei Piatra Neamț, acceptând ca strada Bistriței să arate astfel. Să sperăm că reparația carosabilului nu va fi suportată din bugetul local, ci de către firma care a intervenit asupra carosabilului.

Și, dacă tot vorbim de strada Bistriței, nu ar fi rău ca Primăria Piatra Neamț să se gândească serios la o soluție care să-i scutească pe conducătorii auto de chinul traversării unor șine de cale ferată care nu mai este folosită de ani de zile. Calea ferată industrială făcea legătura pe vremuri între „Comuna din Paris” și tronsonul feroviar Piatra Neamț – Bicaz. Devenind nefuncțională, calea ferată a fost deazafectată, mai puțin în zona în care traversează strada Bistriței. Cu siguranță, dacă șinele nu s-ar fi aflat pe o stradă circulată, „căutătorii de fier vechi” ar fi rezolvat problema rapid și ar fi scutit primăria de niște cheltuieli.

Și, pentru a nu exista discuții, reamintim că Primăria Piatra Neamț a preluat centura ocolitoare a orașului în anul 2011 de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Astfel, primăria este cea care administrează centura în acest moment și, logic, reprezentanții ei ar fi trebuit să vegheze ca porțiunea de drum afectată în urma construcției mall-ului să fie reparată și readusă la stadiul inițial.

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Cristi 11 aprilie, 2017 at 15:25 Răspunde

    Toata strada Bistritei,de la sensul giratoriu de la Shopping City pana la strada Arcului, pe banda 1 a sensului de mers spre Bicaz este impracticabila din cauza santurilor si denivelarilor din asfalt.

  2. Un curculaci 11 aprilie, 2017 at 17:48 Răspunde

    Si Leonida e varza. Azi la ora 16.30 era o coadă de masini de la gara pana la podul de pe Cuiejdi de la piata. Am facut mai bine de juma’ de ora. E prioritate nr. 1, lărgirea podului de pe Cuiejdi, altfel traficul se va muta in oras. Poliția trebuie sa se preocupe de parcarea haotica de pe centura, blocarea unui sens de mers.

  3. Diana 11 aprilie, 2017 at 18:11 Răspunde

    Pai cine vreti sa faca? Publiserv? Pai individul ala care conduce societatea e mereu pe terase cu indivizi la fel de dubiosi ca el. Iar cand nu e pe terase, hraneste lebede si caini ca sa-l laude lumea pe facebook. Ce vremuri am ajuns, ce personaje conduc societatile administratiilor locale si judetene! Din sustinatorul infocat al Monicai Macovei a devenit un social democrat convins. Asta ati votat, e OK!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.