MURARU ȘI ATACUL.RO NU CEDEAZĂ ÎN FAȚA ÎNCERCĂRILOR DE MITUIRE ȘI A AMENINȚĂRILOR

10
1680

Seria de articole publicate în atacul.ro, în care au fost dezvăluite o parte dintre matrapazlâcurile săvârșite de angajați ai Consiliului Județean Neamț sau ai unor instituții subordonate acestuia cu ocazia organizării Târgului de Crăciun, a încins tare mințile unora. Atât de tare, încât unii s-au gândit cum să ne închidă gura. Primul pas a fost făcut duminică, 29 ianuarie, când un personaj celebru al vremurilor portocalii de tristă amintire, care acum gravitează în jurul Consiliului Județean Neamț (unii spun chiar că ar fi prieten la cataramă cu Ionel Arsene, președintele CJ) m-a contactat încercând să mă mituiască. În schimbul banilor ar fi trebuit ca atacul.ro să nu mai publice nimic despre un anumit personaj de la Consiliul Județean, dar nici de afacerile din această instituție. Respectiva persoană, cu care personal nu am avut absolut nicio legătură, fie ea personală sau profesională, a propus acest „târg” fără a se gândi la implicațiile pe care le are gestul său incalificabil. Iar ca cititorii, dar și autoritățile, să înțeleagă clar cum au stat lucrurile, o să le și explic. Interesul respectivei persoane de a mă vedea l-am pus pe seama faptului că vrea să-mi furnizeze o informație, cel puțin asta mi-a dat de înțeles, neștiind că individul, cândva portocaliu până-n vârful capului, ar avea vreo relație cu cineva de la Consiliul Județean Neamț, condus acum de social democrați. Am stabilit să ne vedem într-o parcare a unui magazin cunoscut din orașul Piatra Neamț. Când am ajuns la locul de întâlnire, individul, plasat strategic lângă un bancomat, a spus că vrea să-și ajute un prieten care, la rându-i, e amic cu o persoană ce-și face veacul pe la Consiliul Județean. Menționând că cei doi nu știu că a venit să mă întâlnească, individul m-a întrebat clar cum facem și cât ar costa ca să termin odata cu dezvăluirile din atacul.ro la adresa prietenei amicului din Consiliul Județean, dar și a instituției. Răspunsul negativ pe care l-a primit l-a luat oarecum prin surprindere, întâlnirea luând sfârșit în mai puțin de un minut. Bineînțeles că mituitorul a plecat dezamăgit, spunându-mi, cu o voce stinsă, că oricând, dacă mă răzgândesc, pot apela la el cu încredere. Ceea ce i-am răspuns acestui personaj o să le spun și celor cărora le-a trecut prin minte să facă același gest: nu v-ati găsit persoana potrivită! Iar dacă au găsit-o în presa nemțeană, să fie sănătoși și să colaboreze în continuare! În activitatea mea de aproape 19 ani în presa locală, dar și în calitate de colaborator al unor ziare centrale, nu am mai trăit un astfel de episod, chiar dacă tentative voalate de mituire au mai existat. Tupeul de a contacta un jurnalist, încercând să-l mituiești pentru a nu mai scrie despre prăduiala banilor publici, pare de-a dreptul incredibil în condițiile în care, cel puțin în ultima perioadă, autoritățile și-au mai făcut treaba aruncând după gratii corupți de toate culorile politice și nu numai.

Acest episod, din păcate, a fost urmat de un altul, mult mai grav, care ar fi avut loc undeva prin ungherele Consiliului Județean Neamț. În cursul zilei de ieri, am fost contactat de o persoană care mi-a transmis amical că ar trebui să am mare grijă la ceea ce scriu și despre cine. „Lasă, mă, că o să-l… noi pe ăsta de o să-i iasă anchetele pe nas”, ar fi spus un personaj care lucrează în instituție. Tonalitatea, dar și sensul cuvintelor folosite arată clar că cineva se gândește serios să-mi aplice o corecție fizică. Ei, bine, pe această cale, îi anunț pe cei care au astfel de gânduri, în ceea ce mă privește, că în această dimineață am anunțat autoritățile cărora le-am expus în amănunt toate cele întâmplate. Aviz amatorilor care și-au pus în gând să-mi facă de petrecanie. Nu ați reușit să mă intimidați, însă autoritățile trebuie să știe cu ce vă mai ocupați!

Să nu creadă cineva că nu știu, de exemplu, că sâmbătă, la ceas de seară, într-un separeu al unui local din oraș s-au întâlnit patru personaje pentru a pune la cale un plan cu scopul de a mă convinge să renunț să mai scriu articole despre măgăriile de la Consiliul Județean. La întâlnire au participat o angajată a Consiliului Județean, iubitul acesteia, un așa zis ziarist care a avut grave probleme cu legea și, din câte se pare, individul care a încercat a doua zi să mă mituiască. Vedeți, dragilor, știu tot ce faceți și ce puneți la cale și știu și autoritățile pe care, așa cum spuneam mai sus, le-am informat! În ceea ce privește anchetele publicate de atacul.ro, vă asigurăm că acestea vor continua. Jaful este prea evident ca să-l trecem cu vederea. Și, nu-i așa, vorbim de bani furați din buzunarele celor care contribuie la buget, prin taxele și impozitele pe care le plătesc regulat. Și încă ceva, ca să fie clar pentru toată lumea: atacul.ro nu acceptă publicitate din bani publici (primării, consiliu județean, etc). Reprezentanții acestor instituții sunt invitați să transmită anunțurile de interes comunitar (angajare, șamd) pe adresa redacției, pe care le vom publica gratuit. Publicația atacul.ro nu a apărut cu scopul de a sifona bani publici așa cum, din păcate, fac foarte multe publicații locale și naționale, și nici nu este înregimentat politic. Atacul.ro și-a propus, prin articolele pe care le publică, să informeze cetățenii asupra cheltuirii banului public, dar și a a altor aspecte care, în mod normal, nu ar trebui să se petreacă într-un stat de drept, pe deasupra și membru al Uniunii Europene.

Daniel MURARU

Citeste si:

CJ NEAMȚ, SAT FĂRĂ STĂPÂN? AMICUL CONSILIEREI BULAI, BANI BUNI ȘI DIN COLANTARE

CUM SE “SIFONEAZĂ” BANI LA CONSILIUL JUDEȚEAN? AMICUL CONSILIEREI LUI ARSENE, CONTRACTE GENEROASE

CINE OPREȘTE DEZMĂȚUL PE BANI PUBLICI LA CONSILIUL JUDEȚEAN? 16.996 EURO PENTRU DEMONTAREA CĂSUȚELOR

SURPRIZA DIN AFACEREA „ȘANDRAMAUA” PENTRU TÂRGUL DE CRĂCIUN: VIOREL CREȚU – NORD ARIN

REVOLTĂTOR! CUM A CHELTUIT CONSILIUL JUDEȚEAN 100.000 DE EURO? ȘANDRAMALE LA PREȚ DE LUX

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

  1. PARATH ION 31 ianuarie, 2017 at 12:53 Răspunde

    Lupii bai…Au intrat lupii in sat lume…Furci , topoare ce mai gasiti prin gospodarie si pe ei baaa.Da-le la oase . Suntem cu tine.

  2. valisor 31 ianuarie, 2017 at 13:44 Răspunde

    Că au încercat, era de așteptat, mă oripilează, dar nu mă miră; așa târziu că s-au călit în lupta împotriva legii, sunt foarte rezistenți și greu le ajunge cuțitul la os, la fel de greu pe cât de greu citesc și unele instituții ale Statului articolele și, dacă le citesc, îmi pare că le cam citesc degeaba. Că nu numai că nu ai cedat, dar că te-a și revoltat la culme, păi și la asta mă așteptam, că știu cât ții la verticalitate, cum dealtfel tot județul ăsta (cel puțin) știe, dar tâmpiților nu poate să le intre în cap, că în capul lor nu e intrare pentru așa ceva. Ce totuși mă miră, e că, adresându-te autorităților, nu te-au legat ca să te bage în beci și să te bumbăcească, că doar e oamenii lor; glumesc, bineînțeles, doar fac haz de necaz, că știu că nu sunt ai lor ci, dimpotrivă, sunt ai noștri, au dovedit-o, iar de acum sunt convins că o vor dovedi cu prisosință, dacă deja și-au scos netrebnicii artileria grea, că loc pentru mai multă bătaie de joc nu mai este.
    Și eu subscriu cu BRAVO și JOS PĂLĂRIA!!!

  3. constantin 31 ianuarie, 2017 at 14:21 Răspunde

    cunoscandu-i bine pe indivizii in cauza eram curios cum te abordeaza.intai am zis ca o sa-ti ofere o mobila din lemn masiv si uiti de casutele de la gheorghieni si administratorii societatii.can te-ai dat la pupila presedintelui am zis ca e prea mult.presedintele are mandria si apucaturile de targoveti.acolo sunt renumite bataile date celor cu functie la primarie.in sfarsit vad ca au recurs la proba hibrid intai cu binisorul apoi cu amenintarea.daca dragnea v-a fi potolit si ghiocelul nostru trebuie „sa o taie.”cred ca le curmai orice speranta daca ii nominalizai.cei ce nu cunosc detaliile nu prea ii ghicesc pe toti.tratamentul de tg.neamt l-am primit si eu in 1983.de aceea cunosc toata strategia.oricum sa nu te prinda noaptea prin crasme,acolo e mediul coretiilor corporale.

  4. Diana 31 ianuarie, 2017 at 16:38 Răspunde

    Bravo! De asa un jurnalist are nevoie judetul. Sa nu-i fie frica si sa nu depinda de banii publici. Cunoscand clica aflata acum la butoane, aveti dreptate, au obiceiul sa recurga la astfel de amenintari cu corectii fizice. In plus, in sistemul mafiot pe care-l patroneaza pornesc de la premisa ca oricine are un pret. Cauta orice detaliu (probleme, rude, mizerii, intamplari fabricate) pentru a-si distruge oponentii! Aveti mare grija! Din pacate, unii sefi de institutii stau plecati in fata celor aflati vremelnic la butoane. Niste gunoaie. Ne-am saturat sa vedem tot felul de agramati cu pretentii de jurnalisti sau detinatori de „trusturi” care debiteaza ineptii pe care le numesc analize iar ziua ling clantele dupa un leu. Felicitari! Ancheta jurnalistica precum e in manuale! Sa stiti ca foarte multi va apreciaza! Sa o tineti tot asa! Ar fi bine sa identificati o posibilitate, legala, unde sa putem depune si noi bani (fiecare cat poate si daca vrea) pentru sustinerea financiara a activitatii. Ma refer la consumabile si resursele utilizate. Legal, confidential, direct. E o idee, absolut sincera. Fiecare pune doar daca vrea, fara vreo obligatie pentru cei care doneaza sau publicatie. Actualul baron local, Arsene, nu vrea sa isi inchipuie ca functiile sunt trecatoare. Nu mai vorbim de slugi!!! Mai mult, se lauda ca e protejat de structuri (probabil metalice). Nimic si nimeni nu este vesnic, tovarasi!!!!! Au crezut ca pot fura fara sa-i deranjeze nimeni pentru ca au cumparat foarte multi din pretinsii jurnalisti. Ghinion! Cat despre subiecte de investigat, cu potential infractional, slava Domnului! Si suntem multi cei care va putem oferi ponturi. Succes!!!!

  5. Jean Valjean 3 iulie, 2017 at 13:48 Răspunde

    Acel individ a ajuns, intre timp, mare prefect! Autoritatile pe care le-ati anuntat dumneavoastra au facut rahatul bici! Ce ar putea sa ne mai mire? Daca astia platiti din banii nostri ca sa ne apere de hoti (politisti, procurori samd) ar avea macar 1 la suta din curajul si demnitatea d.voastra, acum Piti era acolo unde merita! Bineinteles, alaturi de toti ceilalti mizerabili.
    Felicitari si respect!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.