Profesorul Năstăselu: „ROMÂNII TREBUIE SĂ IMPORTE OUĂ DIN UE, PENTRU CĂ DACĂ LE AVEAU ROMÂNIA NU AJUNGEA ÎN HALUL ACESTA”

2
95

nastaselu-copy

Găina cântătoare

Este încă una dintre nenumătatele minuni ale României. În mod obișnuit găina face ouă și după fiecare realizare cotcodăcește. Cotcodăcitul nu durează mult pentru că cele care fac ouă atrag astfel atenția stăpânilor că și-au făcut treaba. Găina productivă se apucă apoi de ciugulit pentru că trebuie să pregătească oul următor. Dar la noi a apărut o rasă nouă care nu produce ouă, dar cotcodăcește toată ziua și toată noaptea. Sunt găinile cântătoare, cel puțin așa cred ele pentru că au fost declarate muze după solemnități naționale. Nu produc nimic, iar atunci când vor să facă ceva declanșează un adevătat haos sonor deranjându-i pe stăpânii lor care sunt atât de bătrâni și de mioritici încât se resemnează și le lasă în pace, sperând că la un moment dat vor obosi și vor înceta gălăgia. Ce au uitat sărmanii stăpâni este că găina nu cântă, ci doar cocoșul, dar românii au pus găina șefă peste curte pentru că majoritatea cocoșilor de top au fost declarați penali, deși nu au fost jumuluți de pene. Totuși găina cântătoare are și calități care o fac deosebită, mănâncă orice, chiar dacă miroase sau pute și nu obosește niciodată. În ultimul timp cotcodăcește pe toate posturile de televiziune însoțită de câțiva cocoși scuturați care nu mai știu de mult ce sunt, dar fac parte din cortegiul triumfal al găinușii șefe. Morala acestei situații e clară – românii trebuie să importe ouă din UE, căci nici ouă nu mai au de mult, pentru că dacă le aveau România nu ajungea în halul acesta.

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

2 comments

 1. valisor 8 noiembrie, 2016 at 11:57 Răspunde

  Am o întrebare la rubrica “SFATUL MEDICULUI”.
  Articolele domnului profesor îmi merg la suflet. Unele îmi lasă gust amar, dar și când, dacă îmi fac o radioscopie pulmonară, doctorul (fără epoleți) îmi recomandă și insistă să mă las de fumat, nu doctorul e vinovat că-s cârpă-n cur și n-am voință.
  Citind articolul acesta, profund, chiar mai profund decât poate ochiul meu duce, subit mi s-a făcut o dezgustătoare poftă de tocăniță de găină. Aș comanda, dar nu știu unde, nu știu cum, mi-e și teamă să nu primesc vreo tocăniță de jugulara mea… așa că vreau să mi-o fac singur. Deci, întrebarea e
  CUM AȘ PUTEA OBȚINE, ÎN CORZILE MELE MUZICALE, UN IMPLANT DE OUĂ? că m-am cam săturat să bântui ca cocoașa (femininul de la cocoș) după cum bate vântul.

 2. nico 8 noiembrie, 2016 at 16:19 Răspunde

  Domnul profesor,a scris, ”frumușel colea”,o fabulă,plăcută mie,de altfel.Aș descifra,cu voia sa, desigur,că personajul găina care cântă fără oprire chiar dacă nu a făcut vreun ou,este e.andronescu,din ograda unde a crescut mare,ograda lui năstase.Năstase l-a crescut și pe creștinul ortodox ”micul titulescu”cel penal.Năstase,are ouă,deci poporul are ce număra.Îmi cer scuze,domn profesor pentru că,după ce am intrat în litera și spiritul fabulei,am”defectat”și am dat în gât personaje.Cu stimă…..

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.