PSD-UL A ÎNCEPUT BĂTĂLIA PENTRU CIOLAN LA APASERV SA. LEAFĂ NESIMȚITĂ DE DIRECTOR: 14.000 DE LEI PE LUNĂ

0
133

apas-copy

Zilele lui Cătălin Dughir la șefia companiei județeană Apaserv SA Neamț sunt numărate. Este o chestiune de zile până când actualul director general, dar și cel economic, Maria Elena Grădinaru, vor fi înlăturați din fruntea celei mai importante societăți a Consiliului Județean Neamț. Pentru mulți, mișcarea făcută ieri de consilierii social democrați și aliații săi, într-o ședință extraordinară de CJ, de a-i revoca din funcții pe administratorii executivi ai firmei, a fost o adevărată surpriză. Însă lucrurile nu stau de loc așa, de schimbarea conducerii Apaserv SA discutându-se de cel puțin 2-3 luni. Conform planului majorității din CJ Neamț, Dughir trebuia să fie demis până la data de 12 septembrie, însă termenul a fost amânat din motive știute numai de cei care l-au pus la cale. Ieri, consilierii care fac majoritatea în CJ Neamț, cei ai PSD, ALDE și PMP, au pus-o de o extraordinară în trei puncte, însă când aleșii au ajuns în sală au aflat că ordinea de zi a fost suplimentată cu un punct, ce a avut subiect principal compania Apaserv SA. Astfel, reprezentanții CJ în AGA Apaserv SA au primit mandat pentru a convoca AGA și a-i numi pe cei 7 administratori provizorii ce au fost aleși ieri. Astfel, cu un nou CA, format din oameni apropiați PSD-ului, conducerea actuală a Apaserv SA este pe făraș.

Ce pesedist va încasa leafa de 3.100 euro a lui Dughir?

În ceea ce privește persoana care îi va lua locul lui Dughir , în „pole position” se află Dănuț Andrușcă, un apropiat de-al lui Ionel Arsene. De loc din Târgu Neamț, Andrușcă a fost secretar de stat la Ministerul Energiei în Guvernul Ponta, director la Halânga (n.r.fabrica de apă grea) din Drobeta Turnu Severin și administrator special la Cuprumin SA, companie tot de stat. Așadar, Andrușcă este cel care are cele mai mari șanse să încaseze leafa dolofană a actualului director Apaserv, respectiv 14.077 lei/lună, adică 3.128 euro la un curs valutar de 4,5 lei pentru un euro.

Vezi aici declaratia directorului Dughir:

dai-dughirionutcatalin

Bineînțeles, nu se așteaptă nimeni ca leafa viitorilor directori de la Apaserv să scadă. Cel puțin, dacă analizăm declarațiile de avere ale lui Cătălin Dughir și Mariei Elena Grădinaru, constatăm că salariile acestora au crescut substanțial de la an la an. Cea mai spectaculoasă creștere salarială s-a înregistrat în cazul directorului general. Din 2013 și până în 2015, salariul directorului Dughir s-a triplat și asta în condițiile în care cetățenii se plângeau de prețul crescut al apei și al serviciilor de canalizare. În 2013, Dughir a încasat 54.459 lei, ceea ce înseamnă o leafă medie de 4.538 lei. În 2014, a declarat că a câștigat din leafa de director 115.981 lei (9.665 lei/lună). Explozia salarială avea să se înregistreze în 2015, când directorul Apaserv a încasat 168.925 lei, adică 14.077 lei sau 3.128 euro, la un curs de 4,5 lei. Nici directorului economic nu i-a fost mai greu. Maria Grădinaru a câștigat 71.452 lei  în 2013; 95.121 lei  în 2014, ca să ajungă în anul 2015 să încaseze de la Apaserv o leafa de 122.619 lei, adică peste 10.000 lei/lună. Nu trebuie să se înțeleagă că singura miză  a PSD-ului pentru Apaserv SA e reprezentată numai de lefurile babane ale celor doi directori. Cine are curaj să parieze că aceste salarii, mult prea mari pentru nivelul de trai din România, vor scădea odată cu numirea noilor directori? Probabil că nimeni.

Pesediștii din CJ, nu-i așa, sunt mânați în luptă numai și numai de interesul cetățeanului care, în cazul de față, ar însemna prețuri mai mici pentru apa chioară de la chiuvetă și pentru cea care se scurge în canalizare. Ca să se ajungă aici ar trebui ca la Apaserv să se taie în carne vie, în sensul că în primul rând ar trebui să zboare toți cei care au fost angajați pe pile politice și nu numai. După ce se rezolvă această problemă se poate trece la alta, la fel de sensibilă, respectiv eliminarea „partenerilor” care căpușează compania de ani și ani de zile. În cazul de față, „dezinsecția” ar trebui să se facă musai cu cel mai bun „insecticid”- DNA-ul.

Daniel MURARU

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.