MAI CEVA CA-N MAFIA SICILIANĂ !!! POLIȚIȘTI ȘI PROCURORI, SUSPECTAȚI CĂ AU PROTEJAT CLANUL MARARU

4
2960

*Corpul de Control al MAI a sesizat Parchetul General cu privire la presupuse ilegalități comise de polițiști și procurori nemțeni în două dosare în care sunt cercetați frații Mararu * a fost verificată  informația halucinantă potrivit căreia o stenogramă, ce ar fi dovedit implicarea lui Gheorghiță Mararu în tentativa de omor comisă împotriva ofițerului Cezar Filip, ar fi dispărut de la dosar * informația ar fi fost furnizată de Ovidiu Crăciun, șef al SRI în 2002, comisarului de poliție Petre Ciurea * toți cei audiați au declarat că nu au găsit suporții magnetici cu respectiva înregistrare, deși au făcut eforturi în acest sens * procurorii bucureșteni au identificat o serie de nereguli, însă majoritatea faptelor s-au prescris

Numele unor cunoscuți polițiști nemțeni, procurori, dar și ofițeri SRI, apar într-o anchetă năucitoare a procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Ancheta, finalizată în urmă cu câteva luni, a vizat modul defectuos în care au fost investigate două dosare penale complexe, privind activitatea infracțională a clanului Mararu. În documentele procurorilor bucureșteni se vorbește despre grave abateri în instrumentarea celor două lucrări penale, de la proceduri nerespectate la dispariția unor stenograme care ar fi putut proba implicarea fraților Mararu în două tentative de omor ce au zguduit întreaga țară.Mai bine de 10 ani, orașul Piatra Neamț a fost scena unor fapte de o violență extremă, ce au rivalizat cu actele criminale ale mafiei siciliene: tentative de omor, crime, incendieri. Oripilați, cetățenii așteptau ca autoritățile să intervină, să-i identifice și să-i pedepsească pe vinovați, mai ales că se știa foarte bine care sunt taberele beligerante, respectiv frații Mararu și Dumitru Mironescu. Se poate spune că anchetatorii s-au implicat serios în gestionarea situației abia după asasinatul comis în 14 noiembrie 2010  împotriva lui Gheorghiță Mararu. Crima de la Cafe Latino a dus la destituirea lui Petre Tobă, șeful Poliției Române din acea perioadă, și a secretarului de stat Dan Fătuloiu. În mai puțin de 3 ani, atât frații Bogdan și Răzvan Mararu, dar și Puiu Mironescu, au ajuns după gratii, cu tot cu locotenenții lor. Primii doi au fost condamnați în primă instanță la ani grei de închisoare pentru că ar fi tocmit un asasin plătit pentru a-l ucide pe Mironescu. Procesul fraților Mararu se află în faza de apel la Curtea de Apel București, cei doi așteptând decizia în libertate, împotriva lor fiind dispusă măsura controlului judiciar. La rândul său, Dumitru Mironescu a fost condamnat, la începutul acestui an, la 15 ani închisoare pentru tentativa de asasinat cu bombă împotriva lui Bogdan Mararu. Cum este și firesc, multă lume se întreabă cum de a fost posibil ca mai bine de 10 ani cele două grupări să se războiască fără ca nimeni să le deranjeze. Posibile răspunsuri ar putea oferi ancheta derulată de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție. Începute spre sfârșitul anului 2010, verificările procurorilor bucureșteni au fost finalizate la începutul acestui an. Soluția a fost de „clasare”, însă asta nu a însemnat neapărat că aspectele sesizate de Corpul de Control al MAI nu s-au confirmat. Multe dintre faptele investigate s-au prescris, adică cu alte cuvinte cei vizați de anchetă nu au mai putut fi trași la răspundere, timpul lucrând în favoarea lor.

O stenogramă pierdută

Punctul de plecare al investigației demarate de Corpul de Control al MAI (n.r. în noiembrie 2010), adică imediat după asasinarea lui Gheorghiță Mararu), are la bază o ipoteză halucinantă, respectiv dispariția dintr-un dosar, care îl viza pe Gheorghiță Mararu, a unei înregistrări care proba implicarea acestuia în tentativa de omor comisă împotriva ofițerului Cezar Filip, care la vremea respectivă activa în cadrul Serviciului Economic al IJP Neamț. În cadrul aceleiași anchete, ofițerii MAI au verificat și modul în care polițiștii și procurorii nemțeni au făcut investigații în cazul dosarului privind tentativa de omor comisă în februarie 2006 împotriva lui Puiu Mironescu. Revenind la dosarul tentativei de omor în care ținta a fost ofițerul Filip, lucrurile au fost mai mult decât interesante. În după amiaza zilei de 10 decembrie 2002, Cezar Filip a fost atacat în scara blocului în care locuia de două persoane necunoscute care l-au lovit cu o bâtă, leziunile suferite necesitând 25-27 zile de îngrijiri medicale. Încadrarea faptei a oscilat între vătămare corporală gravă și tentativă de omor, însă despre aceste lucruri, dar și altele cu privire la modul în care a fost înregistrat și instrumentat dosarul vom veni cu amănunte într-o ediție viitoare. Investigațiile privind agresiunea împotriva ofițerului Filip au fost preluate de către un colectiv de polițiști din cadrul IJP Neamț, condus de comisarul șef Petre Ciurea, prim adjunctul șefului Poliției din acea perioadă. Încă de la bun început Gheorghe Mararu a fost considerat principalul suspect în această cauză. La același capitol de suspecți au fost încadrate persoane care, la vremea respectivă, aveau funcții importante la Vama Piatra Neamț, Registrul Auto Român, etc. Motivul a fost unul simplu: ofițerul Cezar Filip instrumenta mai multe dosare penale privind o serie de fraude vamale comise de frații Gheorghe Cătălin și Bogdan Anton Mararu, în cârdășie cu persoane importante din diverse instituții ale statului. Mai mult decât atât, la începutul lunii decembrie 2002, ofițerul a dispus darea în consemn la frontieră a lui Gheorghe Mararu, motivând că avea informații că ar intenționa să părăsească țara. Polițistul a avut dreptate, iar câteva zile mai târziu Gheorghiță Mararu era depistat și reținut pe Aeroportul Otopeni. Când a dat ochii cu Cezar Filip, Gheorghe Mararu i-a comunicat sec acetuia că „îi va părea rău că l-a dat în consemn la frontieră”. Așadar, toate aceste aspecte i-a transformat pe frații Mararu, dar și pe „partenerii” lor de afaceri, în suspecți principali. Polițiștilor care investigau cazul nu le mai rămînea decât să caute și să găsească probe care să țină în instanță. La câteva zile, după comiterea tentativei de omor împotriva ofițerului Filip, a apărut informația că Gheorghe Mararu a picat pe tehnică, fiind interceptat în timp ce discuta cu nașul Rodideal despre ceea ce i s-a întâmplat polițistului, confirmând astfel implicarea sa. Numai că lucrurile s-au complicat.

 „Cu privire la cel de-al doilea dosar(n.r. tentativa de omor împotriva ofițerului Filip)”, cms. șef Amihăiesei Florin a făcut cunoscut faptul că din acesta a dispărut transcrierea unei convorbiri telefonice purtate de numitul Mararu Gheorghe Cătălin cu nașul său de cununie, Rodideal Vasile, din munipiul Iași”, sursa Corpul de Control al MAI.

Procurorul desemnat, pentru a face verificări ca urmare a celor constatate de către Corpul de Control al MAI, a stat de vorbă cu toți polițiștii și procurorii implicați în acest dosar pentru a stabili ce s-a întâmplat cu stenograma respectivă. Astfel, comisarul șef Petre Ciurea a precizat că informația a primit-o de la Ovidiu Crăciun, șeful SRI Neamț de la acea vreme. Ofițerul de informații i-ar fi spus comisarului Ciurea că Gheorghe Mararu ar fi „căzut” pe o interceptare, telefonul interlopului fiind ascultat pe bază de mandat într-un alt dosar.

 ”În ceea ce privește presupusa participație a lui Mararu Gheorghe Bogdan și Rodideal Vasile la comiterea tentativei la infracțiunea de omor asupra lui Filip Cezar Muraru Constantin, ofițerul de poliție Ciurea Petru a susținut că, ”în primele zile după producerea evenimentului , într-una din zile, dl. col. Crăciun Ovidiu, șeful Secției SRI Neamț, m-a contactat telefonic și m-a invitat la biroul său. Aici, mi-a comunicat verbal că ”am ceva cald în cazul Mararu”, după care mi-a comunicat „din memorie”(subl.ns.): MARARU l-a sunat pe RODIDEAL VASILE(nașul de cununie) și i-a mulțumit pentru sprijinul acordat”, la care Mararu GH. Ar fi răspuns că-i mulțumit, dar era bine dacă ar fi fost mort”, sursa Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Numai că această presupusă înregistrare nu a ajuns niciodată la dosarul în care era anchetată tentativa de omor împotriva polițistului Cezar Filip. Informația a rămas la nivel de „ciornă” care, la un moment dat, ar fi dispărut și ea de la dosar. În curând vom vedea ce au declarat procurorului bucureștean mai mulți ofițeri nemțeni care au avut tangență cu dosarul, dar și în ce lucrare penală ar fi trebuit să se afle presupusa stenogramă. De asemenea, vom vedea de ce alte interceptări telefonice ale lui Gheorghiță Mararu, relevante în dosarul ofițerului Filip, nu au putut fi folosite și cine s-a făcut vinovat de acest lucru. Nu în ultimul rând, o să vedem traseul sinuos pe care l-au avut cele două dosare pe parcursul cercetărilor, anchetatorii nemțeni care au fost cercetați și soluțiile date, pentru fiecare în parte, de Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Cristian Armeanu 16 august, 2016 at 07:16 Răspunde

    Felicitări, Daniel Muraru! Succes cu noul ziar! Avem încredere ca veți dezvălui toate măgăriile din județ! Și nu doar în Poliție!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.