InfoCons: Cartofii prăjiți și ketchupul din restaurantele fast-food, pline de E-uri. Vezi unde sunt comercializate produsele periculoase
|
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc în declarația nutrițională a produselor de tip ketchup, declarații existente pe platformele online, au rezultat următoarele:
CANTITATEA DE INGREDIENT PRINCIPAL
50% din produse au ca ingredient principal roșiile/sosul de roșii/ piure de roșii/pasta de tomate.
40% dintre produse menționează cantitatea de roșii în declarația nutrițională iar aceasta este de 148g roșii pentru 100g de sos de roșii.
20% dintre produse menționează cantitatea de piure de rosii în declarația nutrițională iar aceasta este de 31%.
40% dintre produse menționează cantitatea de pastă de tomate în declarația nutrițională iar procentajul variază între 20% și 66%.
ADITIVI ALIMENTARI
40% dintre produse au în compoziție 1 pană la 5 aditivi alimentari
Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți in produsele ce fac obiectul studiului, situația se prezintă astfel :
– E1422 : amidon modificat;
– E1422 : amidon modificat;
– E300 : acid citric;
– E211 : benzoat de sodiu;
– E202 : sorbat de potasiu;
– E451 : guma xantan.
Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 4.3g și 25g!
Toate produsele studiate au avut menționate valorile nutriționale raportate la 100g de produs dar sunt și operatori care oferă aceste informații raportate la cantitatea de produs:
– Valoarea energetică este cuprinsă între 23 kcal și 485 kcal
– Cantitatea de glucide ( carbohidrați ) variază între 5.2g și 33g
– Cantitatea de grasimi variază între 0g și 46g
– Cantitatea de proteine este cuprinsă între 0g și 1.38g
– Cantitatea de sare variază între 0.3g și 3.33g
– Cantitatea de fibre variază între 0g și 1.32g
Verificați E-urile din mâncare!
Cu ajutorul Aplicației Europene InfoCons, consumatorii află numărul total de E-uri din gustările de post pe care le consumă : ingredientele, valorile nutriționale, numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, etc.
De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în Aplicația Europeană InfoCons, consumatorii își pot seta cantitatea de produse pe care urmează să o consume, iar aplicația InfoCons le va dezvălui cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată
Pentru a consulta studiul integral pe baza produselor tip cartofi prăjiți și ketchup, ce se regăsesc pe platformele online ale restaurantelor de tip fast food, click AICI.
(Sursa foto: realitatea.net)
N.R.
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.