Marcoci, veșnic bugetar. Va fi angajat la Primăria Alexandru cel Bun

7
2350

Proaspăt inculpat pentru fapte de corupție și rămas pe drumuri după ce și-a pierdut locul de muncă de la Administrația Națională „Apele Române”, Vlad Marcoci s-a reorientat.

Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun, îi întinde o mână de ajutor lui Marcoci, urmând să-l numească administrator public. Decizia lui Rotaru, acum un mare liberal, este ciudată, mai ales că Vlad Marcoci, ultima dată la PSD, a fost un aprig susținător al lui Călin Constantin, contracandidatul de la PSD al lui Rotaru la primărie.

Atacul.ro avea, de câteva zile, informații privind această numire, însă, conform spuselor Laurei David, informația a fost confirmată de însuși primarul Rotaru.

„Conform spuselor d-lui primar, Vlad Marcoci va fi noul administrator public la ACB. Sperăm că, în ciuda acuzațiilor care i se aduc, va avea timp pentru a-și desfășura eficient activitatea în cadrul Primăriei”, a menționat Laura David.

Decizia nu este agreată de toți locuitorii, unii fiind nemulțumiți de numărul mare de angajați de pe lângă Rotaru. Acesta are doi consilieri personali, pe Gheorghe Nicolae , fostul director tehnic de  Apa Serv SA, și pe Ioan Frăsinaru. Viceprimarul are și el un consilier personal, iar peste câteva zile va fi angajat și Marcoci. O cheltuială lunară de câteva zeci de mii de lei cu salariile și alte beneficii.

În ceea ce-l privește pe Vlad Marcoci, este clar că acesta va fi mai mult concentrat pe dosarul său penal în care este judecat, alături de Mugur Cozmanciuc, șeful PNL Neamț, pentru fapte de corupție, decât pe treburile comunității.

În urmă cu câteva zile, Cozmanciuc, șeful pe linie politică a lui Rotaru, a fost trimis în judecată fiind acuzat de fapte de corupție. Procurorii DNA afirmă că Mugurel Cozmanciuc ar fi pretins de la Marcoci, în perioada 4-27 noiembrie 2019, suma de 500.000 de lei, lăsând să creadă că va interveni pe lângă Costel Alexe, ministru al Mediului la vremea respectivă, pentru ca acesta să numească în funcția de director la „Apele Române” o persoană apropiată a unui om de afaceri. Este vorba despre Sorin Ciufudean, om de afaceri din Bistrița-Năsăud și client vechi al DNA. Ciufudean este cel care ar fi vrut să ofere cei 500.000 de lei pentru a fi numită în funcția de director o persoană pe care o cunoștea foarte bine. Cozmanciuc va fi judecat pentru trafic de influență, Marcoci pentru cumpărare de influență. iar Ciufudean pentru instigare la cumpărare de influență.

Daniel MURARU

Citește și:

Cine l-a înfundat la DNA pe Cozmanciuc, șeful PNL Neamț. Așa se vând funcțiile la „Apele Române”

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. V.Vasile 26 februarie, 2021 at 08:50 Răspunde

    Cat vor mai fi tolerati acesti daunatori , cameleoni, sforari fara scrupule( ma opresc in a-i descrie cum ar merita) ?
    Greata este mult peste inchipuirile unui OM de bun simt iar ei nu putini , papa temeinic din banul public fara sa deconteze nimic . Acestui personaj vizat azi, sa i se publice naveta in ale politicii si mai ales ,,realizarile ,, in functiile publice detinute.

  2. Dana 26 februarie, 2021 at 10:25 Răspunde

    A si administrat multe acest Vlad Marcoci. Asta mai ramasese, sa se cuibareasca la ACB. Nici macar un SRL de inghetata nu a fost in stare sa-l gestioneze pe la Constanta, stie el cu siguranta despre ce vorbesc. Cat despre naveta intre partide…. Cand iti iei o amanta din patul altuia, placerea poate veni la pachet cu „toate cele”. O buna perioada de timp, acest Vlad Marcoci a trait pe spinarea raposatului tata, iar cand acesta s-a prapadit, fiul s-a transformat in demnitar pe unde s-a putut. Doar a mostenit suficiente parale, de pe urma Romforest-ului si a Silfor-ului. S-a ales praful de ele, dar nu inainte de ale fi golite conturile. Multi angajati ale uneia dintre cele doua fabrici, si-au primit cartile de munca, aruncate peste gard. Bineinteles, goale. Banii s-au dus in contul mostenitorului Vlad Marcoci. Demnitatile si functiile publice costa. Cat o fi fost tariful la ACB, pentru functia de administrator public ???? Ca doar nu se va duce acolo, moca.

  3. lia.@ 26 februarie, 2021 at 12:29 Răspunde

    Se deschid lucrarile de reparatii la canalele de desecare, canalele de irigatii, refacere terenuri afectate de grad mare de alunecari de terenuri pretabile pentru lucrari agricole !! vor fi in echipele conduse de ” soseta ” , ginel si foarte multi de la S.G.A. Neamt si A.B.A.SIRET! poate vor fi colegi de echipa cu ” animalul” nu politic Avram!! de la A.B.A.PRUT BARLAD! dar si cu PITICARI BOGDAN de la S.G.A. SUCEAVA alt ” iluminat” al lui FLUTUR!!!

  4. mihnea 26 februarie, 2021 at 13:36 Răspunde

    Ce-aveti ba cu ei? Poporul i-a ales, poporul ii plateste. Ei sunt oameni cu experienta, valorosi.
    Rotaru pensionar
    Nicolaie pensionar
    Frasineanu pensionar
    Marcoci demnitar onorabil
    Doar sa nu-i bage pe toti intr-un birou ca mor florile de-atata bioxid.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.