Salariații Consiliului Județean Neamț și-au asigurat vacanțele în plină stare de urgență. Și alți bugetari și-au rezolvat concediile

2
3971

 

Criza economică ce se prefigurează în contextul pandemiei cu noul coronavirus nu este un subiect care să intereseze salariații ce lucrează în sistemul de stat. Și nici nu poate fi altfel din moment ce decidenții le mențin privilegiile, masa și dansul fiind plătite, în continuare, de stat. Asta în timp ce mulți dintre cetățeni de abia mai au ce pune pe mese. Dar, după cum putem bine observa, nu contează decât capitalul electoral. Cei care au sperat în echitate socială odată cu schimbarea cârmuitorilor țării, au rămas să mai aștepte.

Cuvântul solidaritate, pe care îl auzim des în aceste zile, nu are niciun sens  pentru salariații statului, care nu vor, sub nicio formă, să renunțe măcar la unul dintre privilegiile pe care statul continuă să le ofere orbește. Pe de altă parte, dacă statul le oferă, ei de ce să refuze? 

Pe când în țară era decretată starea de urgență, când județul Neamț înregistra primele cazuri de infecții cu noul coronavirus, iar lumea, în general, era înspăimântată de consecințele îmbolnăvirilor cu Covid-19, de veșnica insuficentă pregătire a spitalelor, de șomajul tehnic care, în multe cazuri, se va încheia cu pierderea locurilor de muncă, unii dintre bugetari erau preocupați cu vacanțele plătite de stat pe care le vor petrece în acest an pe teritoriul național. Atât de preocupați încât au făcut tot posibilul să fie siguri că au în mână tichetele.

Consiliul Județean Neamț s-a îngrijit ca salariații săi să primească voucherele de vacanță fix în luna în care cadrele medicale dădeau piept cu lipsa echipamentelor de protecție, când, practic, nu aveau de niciunele, cei de la CJ sfidând orice regulă a bunului simț. Asta arată datele publicate de Ministerul Finanțelor.

 

În martie, Consiliul Județean Neamț a împărțit tichete de vacanță în valoare de 242.400 de lei, grăbit cumva că poate proprii salariați ar putea pierde cele mai bune locuri pe litoralul românesc. Aceeași grijă au avut-o și cei de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret care, luna trecută, și-au „tras” tichete de vacanță de 26.100 de lei, dar și cei de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate care au plătit 71.050 de lei pentru vacanțele pe care le vor petrece pe teritoriul național anul acesta.

Și la Prefectura Neamț, un angajat s-a grăbit, în martie, să-și ridice voucherele de vacanță, în valoare de 1.450  de lei, valabile un an, cu toate că nu ar fi putut să plece niciunde în situația dată.

Alte două instituții, Inspectoratul de Poliție și Inspectoratul de Jandarmi, au început din luna ianuarie să acorde vouchere de vacanță și au continuat inclusiv în martie, exact când în țară era decretată starea de urgență. Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” au început acordarea voucherelor de vacanță în februarie și au continuat, apoi, în martie.

Până la finele lunii trecute, Inspectoratul de Poliție distribuise angajaților tichete de vacanță în valoare de 142.779 de lei, Inspectoratul de Jandarmi – de 27.842 de lei, iar Inspectoratul „Petrodava” –  de 46.092 de lei.

O altă instituție care și-a luat „de-o grijă” anul acesta cu voucherele de vacanță este Direcția Sanitară Veterinară Neamț, care a cheltuit 129.900 de lei.

Pe de altă parte, salariații din sistemul de sănătate, cei care muncesc în spitalele județului, nu au primit nicio asigurare că, după tot efortul, vor primi și ei tichete de vacanță. Nici cei de la Direcția de Sănătate Publică nu au primit tichete, cum nici angajații vreunei alte agenții, direcții, școli, primării, cu excepția instituțiilor menționate.

(Sursa foto: www.dreamstime.com )

N.R.

 

 

2 comments

  1. Veronica Pupăză 21 aprilie, 2020 at 14:27 Răspunde

    Cand judetul este pe mana unui (***), ce altceva putem aștepta? Jaf.Bolnavii in spitale nu au ce mânca iar infractorii dansează pe cadavrele morților de covid. Sosetă, te așteaptă pușcărie grea!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.