Rareș Bogdan, despre Arsene: „Este sluga lui Dragnea și atât!” Reacția ciudată a unor liberali

2
165

Jurnalistul Rareș Bogdan, care deschide lista PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai, a lansat un atac dur la adresa inculpatului pentru fapte de corupție – Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și al Consiliului Județean Neamț, joi seară, la Piatra Neamț. De pe scena Sălii Polivalente, unde au luat cuvântul candidații PNL, Rareș Bogdan i-a transmis, folosind un joc de cuvinte în care a implicat și publicul, un mesaj lui Arsene: „În democrație, hoții stau la pușcărie!” Rareș Bogdan a mai spus despre liderul PSD Neamț că este o rușine chiar și pentru Partidul Social Democrat și că nu este un baron al PSD, ci sluga lui Dragnea. „Este sluga lui Dragnea și atât!”, a spus Rareș Bogdan. Cu mici excepții, cei mai mulți lideri și candidați PNL nu au avut nicio reacție în momentul în care fostul jurnalist l-a criticat pe Arsene. Dacă Mugur Cozmanciuc, Eugen Țapu și Dragoș Chitic au reacționat cât de cât, aplaudând, deputatul Laurențiu Leoreanu și primarul Romanului, Lucian Micu, nu au avut nicio reacție de parcă nici nu au auzit ce spune Bogdan. Fără atitudine a fost și Sebastian Burduja, dar și Vasile Blaga.

 

De altfel, fără a-l pune la socoteală pe Ludovic Orban, pe care camera video nu l-a putut surprinde din cauza pupitrului din fața sa, și pe cei trei liberali menționați mai sus, care au reacționat numai în momentul în care Rareș Bogdan i-a transmis mesajul lui Arsene „În democrație, hoții stau la pușcărie!”, niciunul dintre liberalii aflați pe scenă nu a reacționat la vorbele dure adresate de Bogdan liderului PSD Neamț, unul dintre oamenii de încredere ai liderului Dragnea. Motivele pot fi diverse. Fie nu au fost de acord cu cele spuse, fie erau obosiți de pe drum și nu au fost atenți la ce spune jurnalistul, le-a fost teamă sau, de ce nu, poate sunt amici cu omul lui Dragnea. Oricum, suntem convinși că toți cei care nu l-au aprobat pe Rareș Bogdan au avut motive bine întemeiate.

Înainte de a da de pământ cu Arsene, Rareș Bogdan i-a nominalizat pe cei cinci liberali nemțeni, Mugur Cozmanciuc, Dragoc Chitic, Lucian Micu, Laurențiu Leoreanu, exprimându-și speranța că aceștia vor reuși să-l „îngenuncheze” pe Arsene.

„Toți acești cinci oameni sunt cheia retrezirii unui județ alături de dumneavoastră, sunt oamenii care îl vor îngenunchea pe Arsene care este o rușine chiar și pentru Partidul Social Democrat. Nu este baron PSD, este baronul lui Dragnea, este sluga lui Dragnea și atât. Iar pentru Arsene am un singur mesaj pe care vreau să mă ajutați dumneavostră să vi-l amintesc, pentru că nu vreau să fac referire la astfel de indivizi. Sunt lucruri prea frumoase și o zi prea importantă pentru România și pentru Europa. Deci, pentru Arsene, cu ajutorul dumneavoastră am un singur mesaj, să-l bage bine la cap și să-l repete în fiecare zi. În democrație, hoții stau la pușcărie! Deci, un singur mesaj pentru baronul care își bate joc de un județ care este vatră strămoșească și vatră a ortodoxiei, cu cinci mănăstiri miraculoase și altele adăugându-se. Mesajul este doar acela, nu altul!”, a spus Rareș Bogdan în fața miilor de liberali prezenți, joi, 9 mai, în Sala Polivalentă.

Din cele trei filmări pe care le-am analizat, de la Turn TV, Roman 24 și materialul unui amator, se vede clar că doar câțiva liberali reacționează, ceilalți ascultă indiferenți declarațiile lui Rareș Bogdan.

 

(Sursa video: Turn TV, Roman 24)

Daniel MURARU

2 comments

 1. valisor 11 mai, 2019 at 13:01 Răspunde

  Am văzut înregistrarea pe canalul lor de YuoTube. Nu pot să zic că Rareș Bogdan nu e varză într-ale oratoriei și în continuare nu pot să susțin nici că mi-ar putea vreodată fi mai puțin greață decât de dintotdeauna despre el și despre Orban. Susțin totuși că nu toți e #aceeașimizerie, chiar am o destul de bunișoară apreciere pentru multișori probabil încă actual liberali, dar nu chiar vreau să exemplific, că nici nu știu cine dintre ei mai e și cine nu mai e p-acolo.
  Sunt și alte partide care, dacă nu te uiți doar la purtătorii de șosete din partid, au oameni care merită atenție și chiar vreau să vin cu un exemplu, departe totuși de a fi singurul: tupeistul Dulamă, care a îndrăznit să se pișe împotriva bântului atunci când a vrut Ionel Ciordene să-i șutească “dulama” pentru interes mafiot personal și ăsta a zis că canci. Cârcotașii pot să comenteze cum poftesc, eu pot veni și cu alte exemple, nici PMPul nu m-a convins deocamdată, nici cu membri “nepesediști” și nici cu vorbe – că acuma vrem vorbe, nu fapte, dar vorbe responsabile despre fapte viitoare rezonabile. Una peste alta, cu PMPul, ca și cu PNLul, e oricum mai bine decât cu “Nimicul”.
  Mai bun de-atâta, și nu-mi pasă dacă pare, că da doar pare, c-aș făcea propagandă pentru cuieva, că eu mă știu că nu fac, ar fi “Șoimii Patriei” – USR. Pe ăștia dacă-i ții să crește în Republica Sovietică, atunci clar ei ajung “dragnea”. Dar, dacă-i hrănești cu vitamina P (de la Putere) și le dai posibilitatea să poată, eu sunt convins că dânșii nu-și pierd inocentele visuri adolescentine (nici măcar cei dintre ei oleacă mai “boșorogi”) și e mult mai probabil să apucăm să vedem ceva pân’ s-o-nsera.
  Alte partide au, de asemenea, oameni la care ne-am putea uita cu gândul că speranțele noastre la o viață decentă ar fi să nu fie deșarte. Mai sunt și independenții,.
  Doar vitele de dobitoci mârșavi care nu-și pot dezlipi buzele de pe curul lui Dragnea și mâinile bin visteria țării mai pot susține că nu ai cu cine vota. Că nu avem oameni cu adevărat politici, ci numai palide pâlpâiri?! Din nefericire e cam destul de adevărat. Păi de unde să avem dacă în trei decenii ne-am tâmpit, cât singuri cât de către comuniști și securiști și nu am știut să frământăm, să punem la crescut și să coacem o Românie Democratică în cuptorul electoral?! Atâta ne-a dus mintea, atâta avem! Dacă încă mai sunt tembeli-imbecili-“funcțional”, deci care n-or să se înghesuie la secțiile de votare ca la aghiazmă, ăia să se ducă dracului de tot, că România nu e o țară a moluștelor!
  Nu știu încă cu cine voi vota, nici acuma, nici în toamnă, nici în “douăzeci douăzeci”, dar sunt sigur că și pe 26 și la toamnă și la anu,
  EU MERG LA VOT! Nici toată Jandarmeria lui Dragnea nu m-ar putea opri.

 2. Stefan 13 mai, 2019 at 09:43 Răspunde

  Valisor, nu te opreste nicio jandarmerie sa mergi la vot!De altfel, nimeni nu ii opreste nici pe alde “Ceausescu” sa arunce cu pietre in PSD-isti si sa-i injure peste tot!Asta ti se pare in regula?!Urmatorul pas e ca gasca de huligani USR sa ste in fata sectiei de votare si sa-i ia la bataie pe aia care nu voteaza la referendumul Marelui Mut!Cat despre Arsene, e clar ca are un blat cu PNL local, de aia s-a reactionat asa.Iar dl. Rares Bogdan nu are dreptate, in “democratia” lui nu hotii, ci fraierii stau la puscarie!Hotii din dosarul Microsoft (Pescariu, Florica, etc) au fost facuti scapati de DNA , la fel ca evazionistii de la Realitatea TV de unde s-a imbogatit urlatorul PNL-ist…

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.