Control judiciar pentru Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

25
68

Completul de judecată de la Tribunalul Bacău, care a judecat cererea procurorilor anticorupție de emitere a unui mandat de arestare pentru Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a decis ca șeful județului să fie cercetat în stare de libertate, dar sub control judiciar.

 

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Ionel Arsene trebuie să respecte o serie de obligaţii. Art 215 din Noul Cod de Procedură Penală prevede următoarele:
Art. 215

 

Conţinutul controlului judiciar

(1) Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

 1. b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
 2. c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

(2) Organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte una sau mai multe dintre următoarele obligaţii:

 1. a) să nu depăşească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia;
 2. b) să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta;
 3. c) să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere;
 4. d) să nu revină în locuinţa familiei, să nu se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia, de alţi participanţi la comiterea infracţiunii, de martori ori experţi sau de alte persoane anume desemnate de organul judiciar şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
 5. e) să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta;
 6. f) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
 7. g) să se supună unor măsuri de control, îngrijire sau tratament medical, în special în scopul dezintoxicării;
 8. h) să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice;
 9. i) să nu conducă vehicule anume stabilite de organul judiciar;
 10. j) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;
 11. k) să nu emită cecuri.

(3) În cuprinsul actului prin care se dispune luarea măsurii controlului judiciar sunt prevăzute în mod expres obligaţiile pe care inculpatul trebuie să le respecte pe durata acestuia şi i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

(4) Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către instituţia, organul sau autoritatea anume desemnate de organul judiciar care a dispus măsura, în condiţiile legii.

(5) Dacă, în cadrul obligaţiei prevăzute la alin. (2) lit. a), s-a impus inculpatului interdicţia de a părăsi ţara sau o anumită localitate, câte o copie a ordonanţei procurorului ori, după caz, a încheierii se comunică, în ziua emiterii ordonanţei sau a pronunţării încheierii, inculpatului, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte, precum şi celei în a cărei circumscripţie are interdicţia de a se afla acesta, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor, Poliţiei de Frontieră Române şi Inspectoratului General pentru Imigrări, în situaţia celui care nu este cetăţean român, în vederea asigurării respectării de către inculpat a obligaţiei care îi revine. Organele în drept dispun darea inculpatului în consemn la punctele de trecere a frontierei.

(6) Instituţia, organul sau autoritatea prevăzute la alin. (4) verifică periodic respectarea obligaţiilor de către inculpat, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, sesizează de îndată procurorul, în cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară, sau instanţa de judecată, în cursul judecăţii.

(7) În cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege.

(8) În cursul urmăririi penale, procurorul care a luat măsura poate dispune, din oficiu sau la cererea motivată a inculpatului, prin ordonanţă, impunerea unor noi obligaţii pentru inculpat ori înlocuirea sau încetarea celor dispuse iniţial, dacă apar motive temeinice care justifică aceasta, după audierea inculpatului.

(9) Dispoziţiile alin. (8) se aplică în mod corespunzător şi în procedura de cameră preliminară sau în cursul judecăţii, când judecătorul de cameră preliminară ori instanţa de judecată dispune, prin încheiere, la cererea motivată a procurorului sau a inculpatului ori din oficiu, după audierea inculpatului.

D.MURARU

25 comments

 1. andrei 19 ianuarie, 2018 at 14:21 Răspunde

  Propun ca staful PSD,Ziar piatra neamț și restul aplaudacilor să-l primească cu pâine și sare la intrarea în oraș. Acum, că după ce se judecă contestația la ICJ s-ar putea să meargă totusi cu sarmale la ,,beciul domnesc”.

 2. Alexandru 19 ianuarie, 2018 at 15:34 Răspunde

  Penibil cioclu de Piatra Neamt. Asta este cu cel ce da mai mult. Dar de ceva vreme vad ca ii pupa-n … pe toti: si pe primar, pe consilieri, pe pres, CJ …. oare asta cand va avea si el macar control juduciar?

  • Popeye 25 ianuarie, 2018 at 16:32 Răspunde

   De cand cu dosarele penale ale lui Arsene si Chitic, Iosubelul e in fiecare zi la discutii si la Primarie si la Cejeu. Ba la Prefectura parcheaza ca stabii, la intrarea principala, langa masinile sefilor ca doar l-a facut si pe el Pesedeul mare sef in judetul asta.
   Dar poate nu e rau deloc, poate e cablat si el si peste ceva timp vine domnul Muraru cu noi stenograme. Ca o fi cablat de altii sau inregistreaza pe blat discutiile private si da in gat cand ii convine nici nu mai conteaza. Oricum Iosubelul e ciripitor de profesie de asta a si fost rasplatit in ultimii ani cu bani multi de la Primarie si Cejeu, cu spatii pe oengeul lui fantoma etc.
   Si la ce caracter infect, fricos si pupincurist are asta o sa dea in gat pe toti cum a facut si cu altii care au cotizat pana la un moment dat si apoi nu au mai putut.
   Intrebati-i pe Iacoban, Harbuz, Janel, Dragusanu si lista ramane deschisa cum azi le lua banii si a doua zi ii ardea in mizeria aia de site sau ii dadea in primire la Arsene sau la altii, mai cu grade.
   Vai si amar de aia care acum au incredere in specimenul acesta!!!!!!! Bai fraierilor, vedeti ca pune un telefon pe masa, la vedere de masca si mai are alt telefon in buzunar cu care intra activat la voi in birouri.

 3. Vasile 19 ianuarie, 2018 at 15:57 Răspunde

  Nu prea ma pricep eu la astea dar intreb astfel: Cum poate un arestat la domiciliu sa comunice cu publicul pe internet. Parca stiam ca nu are voie sa dea detalii sau sa se adreseze populației.

 4. sebi 19 ianuarie, 2018 at 17:53 Răspunde

  Doamne cate limbi la popoul lui Ionel!Si toate sunt “alaturi” de saracul om,de nu mai are ragaz si el sa dea un…vant.Intim, n-asa? Oare de unde stiu limbile astea ca Ionel este nevinovat, daca din rechizitoriu procurorului chiar el recunoaste ca a facut si a dres, si a dat inapoi 20000 euroi? Ba limbistilor, nu sunteti decat niste limbisti si limbiste pline de candida si trihomonas( eu scriu cum s-aude ca nu sunt limbist), ati inteles? Dar cea mai spectaculoasa limba o da un ziarist care daca n-ar da limbi cu intonatie ,n-ar avea ce fumega la umbra. Asta pur si simplu il numeste frate pe Ionel.Mai frate!
  Si mai e una de remarcat. O limba “de specialitate”. Asta a fost surprinsa exact in timpul deflagratiei . Astfel, saraca limba s-a impiedicat, nemaiputand ajunge la tinta si a reusit doar sa vibreze putin, aproape imperceptibil (cata delicatete!) doar atat(atentie, literatii cu impact emotional!):”cred in lumina unui adevar etern care distinge binele de rau”…Bleah!. Pai disting cucoana procurorii, cum sa nu distinga, Ca doar n-0r fi si astia de la…Videle.

 5. Diana 19 ianuarie, 2018 at 19:13 Răspunde

  Flerul meu imi spune ca nu e jucata ultima carte, referindu-ma doar la aceasta speta, nu la cele care urmeaza. E posibil ca procurorii sa traga o carte castigatoare la Curtea de Apel. Vedem. Cat despre lingai, unii mai penibili decat altii, sunt convinsa ca in spatiul public aruncau mesaje lacrimogene iar in privat pun la cale preluarea partidului.

 6. valisor 19 ianuarie, 2018 at 19:39 Răspunde

  De (2)5.e) ar trebui să-și piardă calitatea de consilier județean,
  fiind vorba de calitate și deloc de scară. Pulimea(pardon) însă, are minte doar după cum se cheamă, iar toate capurile mai de deasupra, până sus de tot, au fețele stâlcite de propriilea personalitate. Așa se face că legea spune ce trebuie, dar s-a scris așa încât să se poată citi oricum. Nu are nicio treabă cu logica ceva despre care până și Ciorăpel să putea zicea “E logic că!”… Așa, da și iar așa se face și că, fără să-l fi votat, vreun nemțean decât votant, Președinte de CJ, ăsta se bese-n scaunul de șef și-i stuche-n gură pe cîjîiști de ca când ar fi fotoliul acela un dar al lui de la natură ci nu de la pinaltiști și antipinaltiști – că doar asta e CJNt-ul – chiar dacă Pinalti e istorie (trecută, prezentă și viitoare, fraierilor! – știe dânșii cine!). Dacă ei l-au pus, ei îl pot și “să i-o pună” și chiar ar fi în folosul multora de acolo și extins, la ce dosare… e prognoza meteo. Dar… au cap!? minte ce le mai trebuie?!
  Oricum, Ionel s-a făcut singur pateu!

 7. stupid socks 19 ianuarie, 2018 at 20:58 Răspunde

  La Curtea de Apel va fi mentinuta decizia primei instante si asa e si normal, pentru ca nu a amenintat pe nimeni cu moartea, nu e pericol public, in sensul legii penale. A luat o spaga pe care trebuia s-o dea mai departe si cel mai probabil si-a oprit o parte din bani. Pe care n-a mai vrut sa-i dea inapoi, cand tatucul Pinalti i-a cerut. Nu ca n-ar avea de unde, da’ nu i se pare principial sa-i returneze si nici nu-i pasa de nevoile financiare ale lui Pinalti. Firesc ar fi ca intr-un interval de timp decent, de un an, cel mult doi, sa se ajunga la o sentinta definitiva, de cativa ani cu executare. Si la fel de firesc ar fi ca in acest timp sa apara si alte dosare, pentru ca individul asta a facut multe nenorociri pentru care ar trebui sa plateasca cu puscaria! Isi imagineaza cineva ca toate numirile unor insi din Neamt prin diverse functii din judet sau din Bucuresti, s-au facut altfel decat cu spaga? Sau ca s-a dat vreo lucrare in judetul asta fara spaga?
  Nu e prima oara cand ticalosi ca astia doi, sau ca Porumboiu, se tepuiesc intre ei. Nici Arsene nici Pinalti nu sunt la prima isprava de genul asta. Cine se asteapta sa vada vreun caracter onorabil in politica, e un mare naiv. In politica incap doar ticalosi ca astia, insotiti de alaiul de jigodii pupincuriste din specia celor care acum nu mai contenesc sa-i linga izmenele lui Arsene. Cat de penibil poti sa fii, sa faci circul pe care il fac acum aceste jigodii? Cand nenorocitul asta a sfidat un judet intreg scaldandu-se in opulenta, cand e evident pentru toata lumea ce indivizi si pe ce criterii a cocotat el prin diverse functii, sa ajungi sa faci un asemenea circ, doar ca sa-i demonstrezi sefului ca tu l-ai pupat mai cu sarg in cur, e de-a dreptul grotesc! Cum s-or fi uitand astia in oglinda, in caz ca mai au vreo urma de bun simt…?
  Si la fel de penibile sunt si lamentarile lui Arsene, cum ca, vai, familia lui, parinti, nevasta, baiat… care sufera… Dar aia au avut vreo forma de extaz mistic atunci cand au vazut filmarea aia in care facea amor in sosete cu acea prostituata, dupa care o sfatuia sa se tina de scoala, ca altfel “ai belit p…!”? Atunci nu i-a dezamagit? Sau poate le-o fi platit anticipat pentru orice dezamagiri cu milioanele de euro pe care le-a furat de la fraierii care platesc taxe si impozite…

 8. Marinica 19 ianuarie, 2018 at 21:32 Răspunde

  Pe mine ma amuza faptul ca Sosetele i-a tras teapa lui Pinalti.Urmeaza, ca si Suculet, la randul lui sa-i dea teapa lui Sosetele, Maliguta-Faliment(ala de a falimentat apa grea) sa-i dea teapa lui Suculet, Piti lui Maliguta,Scandurica (aia cu adevaru etern )lui Piti si la sfarsit Harahara la toti.

 9. mihnea 19 ianuarie, 2018 at 22:02 Răspunde

  E inceputul declinului pentru individ si gasca lui. Iar cei care se grabesc sa-i proclame libertatea se grabesc. Mai aveti putina rabdare si se va incheia si aceasta epoca de trista amintire, asa cum s-au incheiat si altele.

 10. Robocop 20 ianuarie, 2018 at 06:36 Răspunde

  Hai ma, si noua cine ne mai face podul si axialul de acum ? Eram (aproape) precis ca repara Preluca in short time, ca doar ne-a promis asta si noi l-am crezut. Pai nu ?

  • anca 21 ianuarie, 2018 at 19:28 Răspunde

   cine? domnul adjunct asaftei, care are bani la discretie pentru toate investitiile de drumuri din judet…asta este numai la nivel declarativ, adica praf in ochii p-limei…Urmariti-l cand vine si cand pleaca de la munca, iar noi il platim regulat, inclusiv pentru minciunile spuse..

 11. Filip P 20 ianuarie, 2018 at 08:40 Răspunde

  Cocalarul tot cocalar ramane, oricat l-ai imbraca si oricat i-ai scrie mesajele. Ca sa vezi! De parca tatane-su de la coada vacii de la Grumazesti are facebook, manelistul se apuca sa-i dea ms pe fb. Si lu Gabi si sotiei si limbistilor. Nu era mai simplu sa-si sune familia si sa-i spuna:uite ca sunt liber deocamdata, vin acasa. Da e mandru ca orice mincinos. Le baga pe fb de genul: sunt nevinovat, si o sa demonstrez asta. O SA!. O sa dupa ce a recunoscut o parte din potlogarii.
  PS Pariez ca mesajul a fost scris de “fratele “sau. Pariez.

 12. Johnny the best 21 ianuarie, 2018 at 07:15 Răspunde

  Si eu il susțin pe mai marele, jupinul, potentialul si simpaticul judetului! Îl susțin cu toata inima, nevinovat fiind! sa-i dea Dumnezeu ceea ce n-a avut niciodată, ca am inteles ca are de toate! Ani grei de puscărie pentru tot binele pe care l-a facut județului! Johnny, nu uita sa-i iei cu tine si pe ceilalți! Aceleasi urări de bine tuturor celor care-si freacă mîinile de bucurie! Toți au contribuit la distrugerea județului! Sa ne audă Dumnezeu si se facă voia Lui!

 13. Jos coruptia 21 ianuarie, 2018 at 10:46 Răspunde

  Ce-mi place…sa-i vad la stramtoare, cum zilnic se macina ce,cum,cu cine sa vorbeasca…sa dea din ce-au furat (ca slava Domnului,au de unde)…totusi,zilele astea se gandeste cineva ca la spital a murit o fata din cauza coruptiei profunde?NUUUU…pe noi ne intereseaza politica,hotii….ca doar aici sunt banii…ce sa iei de la saraca aia insarcinata care a avut nesansa de a se naste intr-o societate profund criminala ca a noastra…noi, ziaristii si politicienii corupti(stiu,e pleonasm) gravitam numai in jurul celor cu bani…saracii nu intereseaza pe nimeni dar se bazeaza pe ei cand e vorba de voturi sau de imagine…SILA!!!!

  • Mihnea 21 ianuarie, 2018 at 12:48 Răspunde

   In timp ce oamenii se sfarsesc cu zile in spitalele pe care le-au construit si pt care platesc biruri grele, “pe noi ziaristii” ne intereseaza care dintre consilieri (pardon , ridicatori de mana, pardon lingai) este mai bun. Facem concursuri chiar. Si mie mi-e scaraba.Eu cred ca situatia jalnica a Romaniei a fost create de media. Ea a promovat hotii si a manipulat oamenii creduli.PENTRU BANI, DESIGUR.

  • anca 21 ianuarie, 2018 at 19:34 Răspunde

   pai sa se verifice cum au ajuns in piatra neamt toti “telectualii” din tg neamt, pusi in functii, fara concursuri, etc, gen soata primarului, care este mare sefa la CAS dupa un scurt popas, derutant la Directia copilului..

 14. ROMATSA 21 ianuarie, 2018 at 20:17 Răspunde

  Taranul parvenit,se bazeaza pe tablagiul pensionat medical(fost militian),folosit drept consilier personal sau sluga credincioasa.Va
  avea,mari surprize !?

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.