Boierie! Primarul orașului Roman are o indemnizație lunară de peste 2.200 de euro

2
145

Salariile bugetarilor, dar și indemnizațiile demnitarilor au crescut substanțial, începând cu al doilea semestru al acestui an. Că unele primării, și chiar deloc puține, se plâng deja că nu prea mai au bani pentru plata lefurilor „de bun simț” este deja un lucru bine cunoscut.

Probleme financiare ar fi și la Consiliul Județean Neamț, unde se așteaptă cu sufletul la gura o nouă rectificare bugetară, cea din noiembrie, care ar putea să acopere nevoile financiare. Informațiile noastre arată că banii sunt pe sponci și nu este exclus să existe dificultăți cu plata salariilor în această lună. Toate aceste lucruri nu înseamnă că șeful CJ-ului, Ionel Arsene, nu-și va încasa indemnizația de aproximativ 13.000 lei/lună sau că cei doi vicepreședinți, retribuiți cu vreo 8.000 lei/lună, vor merge fără bani acasă. Informații despre noile lefuri ale șefilor CJ-ului, dar și ale celor din aparatul de specialitate, nu au fost făcute publice. De altfel, la nivelul județului Neamț, cu mici excepții, nu se știe cu cât au crescut salariile celor din administrația publică. Și asta pentru că cele mai multe primării, dar și CJ-ul, încearcă să țină ascunse informațiile de teama reacției populației plătitoare de taxe și impozite. Cert este că salariile de bază pentru funcțiile publice din aparatul de specialitate al primarilor și din serviciile publice care se află în subordinea consiliilor locale au fost majorate, deciziile având la bază hotărâri ale aleșilor locali. Și aceștia au avut interes când au votat majorarea salariilor, pentru că și ei au avut de câștigat, indemnizațiile de ședință fiind, ca și în cazul bugetarilor, majorate.

Cei care doresc să-și facă o idee cu privire la noile lefuri din zona administrației publice au posibilitatea să analizeze informațiile puse la dispoziție de Primăria Roman. Pe site-ul instituției au fost publicate noile salarii și indemnizații, calculate prin înmulțirea coeficienților cu salariul de bază minim brut pe țară. Astfel, primarul Lucian Micu (foto) are o indemnizație lunară de 10.150 lei. Viceprimarul, care se bucură de un coeficient mai mic, are o indemnizație de 8.700 lei/lună. Urmează, în ordine descrescătoare, secretarul cu un salariu de bază de 6.398 lei; arhitectul șef-4.654 lei; directorul executiv-4.954 lei etc. Cele mai mici salarii le au muncitorii calificați, între 1.500 și 1.537 lei. Directorul Bibliotecii Municipale încasează o leafă de 4.583 lei/lună.

Salariile au crescut și la Clubul Municipal Sportiv Roman, unde directorul încasează un salariu de bază de 3.667 lei, contabilul șef-3.702 lei, iar un șef de serviciu-3.175 lei.

Daniel MURARU

2 comments

  1. babanu 6 octombrie, 2017 at 07:26 Răspunde

    Da, dom’le, îl merită! Mata stii cât e de greu să conduci un municipiu? Glumesc, bineînțeles! Dacă tot au așa salarii ar trebui ca in țara asta sa nu mai existe fapte de corupție! Dar, din păcate, 2000, 3000, 5000 de euro nu le ajung. Ei vor milioane, dom’le!

  2. unsalariubundearuncat 6 octombrie, 2017 at 21:20 Răspunde

    Ma întreb ca prostul, ca.s prost, de aia, altfel n.as mai locui in aceasta tara! 13.000 de lei e un salariu bun pentru Arsene? Eu nu cred! La ce valoare are banul in ziua de azi, n.are cum! De aia mai are si cite o afacere, ca sa poată supravietui! Săracul! Trăiască PSD in frunte cu tovarasul iubit!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.