Dughir a câștigat definitiv procesul cu Apa Serv. Nemțenii au plătit peste 360.000 de lei pentru deciziile proaste ale altora

16
941

 

Cătălin Dughir, fostul director general al companiei județene Apa Serv SA, suspendat din funcție cu scandal de oamenii PSD-ALDE impuși în Consiliul de Administrație al firmei, și-a căutat dreptatea în instanță și a avut câștig de cauză. Același lucru s-a întâmplat și în cazul Elenei Maria Grădinaru, fostul director economic al celui mai mare furnizor de apă și servicii de canalizare din județ. După ce au fost „trași pe dreapta”, cei doi au acționat în instanță, în procese separate, compania pentru deciziile luate de noua conducere. Apa Serv a pierdut definitiv procesul cu Dughir, iar plata despăgubirilor stabilite de către instanță, de ordinul sutelor de mii de lei, nu va mai putea fi atacată în niciun fel. Banii au fost deja plătiți din casieria unității încă din momentul în care cei doi foști directori au câștigat procesele pe fond. Pentru Apa Serv SA ar mai fi fost o șansă să câștige la instanța superioară, însă nu s-a întâmplat astfel. Apelul în procesul cu Dughir a fost respins de către Curtea de Apel Bacău, iar în cazul Mariei Grădinaru sentința nu a fost încă atacată. Așadar, Cătălin Dughir (foto) se bucură de decizia Tribunalului Neamț, care a dispus să-i fie achitate despăgubiri egale cu suma drepturilor salariale, actualizate şi indexate, începând cu data de 10.03.2017 (data emiterii dispoziţiei nr. 59) şi până la reintegrarea efectivă, inclusiv a bonusurilor oferite salariaţilor (bonuri de masă sau echivalent bănesc, bonusuri/recompense de sărbători), actualizate cu dobânda legală şi indicele de inflaţie.

 

Lupte pentru putere pe banii nemțenilor

Sumele de bani achitate celor doi foști director, în total de 360.000 de lei, au fost plătite din banii companiei, însă, asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa, pentru că actualul director, Vlad Angheluță a promis că cei care au greșit vor fi trași la răspundere. În februarie 2018, după decizia Tribunalului Neamț, Angheluță declara, pentru atacul.ro că, dacă sentința va rămâne cea de la fond, vor fi luate măsurile legale, conform normelor în vigoare. 

„Decizia va fi luată de către conducerea executivă, Consiliul de Administrație și AGA”, a declarat Vlad Angheluță în legătură cu cei care vor fi trași la răspundere dacă procesele vor fi pierdute și la Curtea de Apel Bacău.

Cu alte cuvinte, compania județeană ar trebui să recupereze cei 360.000 de lei de la cei care au luat deciziile greșite, așa cum au constatat instanțele de judecată. După ce a fost suspendat de noul Consiliu de Administrație din funcția de director general, Cătălin Dughir (foto) a solicitat să revină pe funcția pe care o deținuse anterior, de director dezvoltare, sau una  similară. Postul de director tehnic era liber și a fost numit în această funcție prin decizie a membrilor din CA.

Foarte repede, însă, pe 10 martie 2017, directorul general interimar al Apa Serv SA, Victor Petcu Movilă, a emis o dispoziție prin care a dispus revocarea dispoziției prin care Dughir fusese numit director tehnic. În decizia luată, Movilă s-a bazat pe o hotărâre a Consiliului de Administrație, care la acea dată avea următoarea componență: Gheorghe Stanciu, Ioan Păcală, Onu Iuliana Năstase, Simona Elena Pantelemon și Iulian Dascălu. Actualul director Angheluță nu poate decât să afle cine a votat respectiva decizie, să se consulte cu juriștii, după care să se îndrepte împotriva celor care au greșit, pentru că nu este normal ca suma de 360.000 de lei, plătită celor doi foști directori, să fie suportată din banii clienților Apa Serv. Acum, lucrurile sunt mai mult decât clare: sentința în cazul Dughir este definitivă, Curtea de Apel Bacău respingând apelul Apa Serv SA. În cazul Mariei Grădinaru, sentința favorabilă din 14 ianuarie 2019 nu a fost atacată. Fie părțile nu au primit motivarea hotărârii, fie au primit-o, iar Apa Serv nu a mai atacat-o, scutind astfel cheltuielile de judecată.

Apa Serv SA se află în subordinea Consiliului Județean Neamț, iar în ultimii ani a reprezentat o adevărată miză pentru cei care au ajuns la putere. Motivul: milioanele de euro obținute de către companie, din fonduri europene, pentru extinderea rețelei de apă și canalizare si alte proiecte. În 2016, după alegerile locale, când PSD și ALDE au devenit majoritari în Consiliul Județean Neamț, au început presiunile împotriva conducerii de la acea vreme (Dughir&Co). Însă, grăbiți la maximum să-și pună oamenii în fruntea Apa Serv SA, social democrații au forțat lucrurile și au greșit, aspect confirmat de instanță. În primăvara anului 2017, după ce membrii AGA au schimbat componența Consiliului de Administrație, noul CA a luat decizii controversate. Trași pe dreapta, foștii directori s-au adresat Justiției. Pe rol mai sunt câteva procese, inclusiv cel în care Dughir a atacat modul în care a fost dat deoparte din funcția de director general. Dosarul încă se judecă la Tribunalul Neamț. Apa Serv SA a pierdut procesul și cu Elena Daniela Dughir, care a fost concediată în iunie 2017. Tribunalul Neamț a dispus reintegrarea acesteia în funcția deținută de şef serviciu transport-mecanizare, plus plata drepturilor salariale. Apaserv a atacat decizia la Curtea de Apel Bacău, însă nu a avut câștig de cauză.  

În replică, la începutul acestui an, consilierii județeni au votat ca Ionuț Cătălin Dughir, fostul director al companiei județene Apa Serv SA, să fie chemat în judecată, prin compania la care Consiliul Județean este acționar majoritar, pe motiv că ar fi prejudiciat compania cu 1,9 milioane de lei. Așadar, luptele vor continua la Apaserv SA.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

16 comments

  1. constantin 13 iunie, 2019 at 14:05 Răspunde

    Ne costa prea mult prostia si ambitia unor lideri PSD.Sunt sume prea mari si prea multe pentru a fi trecut cu vederea.Toti cei schmbati din functie in mod abuziv au avut castig de cauza in instanta.Juridic a fost un macel pentru cei ce acorda asistenta juridica la CJ.Neamt.ASA SE INTAMPLA CAND ADUCI AMANTE CU FACULTATEA DE DREPT LA UN SRL ANONIM.Raman surprins fiindca am avut o discutie cu Puscasu in legatura cu destituirile de la APASERV, dar se vede ca nu a inteles nimic.Parca spunea ca este un om politic pregatit fiindca a facut studiile la timp si la zi.Iata cum adevarul iasa la suprafata si faptele confirma contrariu.Neculai demisia ar fi usoara daca scapi fara sa pltesti nimic.Nu vreau ca APASERV sa umfle facturile pentru prostia lui pacala si t…puscasu.

  2. Alina 13 iunie, 2019 at 15:50 Răspunde

    Cei care au pus la cale marsavia aceasta trebuie actionati in judecata si pusi sa plateasca in mod solidar cei 360000lei, reprezentind despagubiri si drepturi salariale. CJ Neamt si Prefectura Neamt, prin reprezentantii legali cu putere de decizie la acea vreme, sint buni de plata. Nu nemtenii au hotarit peste noapte, alungarea lui Dughir, ci niste flamanzi ordinari, fara scrupule, dornici de a se catara pe functii nemeritate. Daca Angheluta are coloana vertebrala de barbat, actioneaza imediat pe cale de consecinta si se indreapta cu actiune in instanta pentru recuperarea celor 360000lei. Sa vedem daca are ce trebuie…., pentru a actiona.

  3. mihnea 13 iunie, 2019 at 18:56 Răspunde

    Alina, pe ce lume traiesti?
    1.Angheluta e si el un biet trepadus politic , pus de Soseta , in doi timpi in locul lui Dughir. Tu chiar crezi ca baietelul asta venit de la Tg Neamt de la o cresa are ceva comun cu barbatia si etica?
    Constantine, Constantine!
    2. Puscasu e o alta (***) comunista. El nu va plati. Tot scenariul e pus la cale de Soseta, aplicat de neosuperhipersupra-gretoso- comunistii Puscasu si DVC cu mana (***) Pacalici si Movilici care s-au repezit sa ia locul lui Dughir. I-au pacalit ca-i pune directori si dupa doua saptamani le-au tras presul de sub picioare.
    3. Cat despre plata, depinde daca cineva va atentiona Curtea de Conturi , singura in drept sa constate si sa impuna recuperarea prejudiciului de la vinovati.
    4.Prin acest macel, Soseta a inlocuit niste oameni cat de cat profesionisti cu niste mopuri cu care face ce vrea.
    5. Nici Soseta nici Puscasu, adica adevaratii vinovati nu vor plati.Vor plati prostalaii care au vrut functii fara sa aiba in cap ce le trebuia. Asta in ipoteza optimista ca, Curtea de Conturi isi va face treaba. In caz contrar vor plati votantii PSD in solidar cu ceilalti cetateni ai junglei Neamt.

  4. Alina 13 iunie, 2019 at 22:13 Răspunde

    Nu am incredere in Curtea de Conturi. Am vazut ce a facut la Dobreni, cind a venit in control chipurile, in anul 2018, luna mai. A ocolit problemele adevarate, probabil atentionata dinainte de cineva interesat sa nu iasa la suprafata hotiile de acolo. Despre care Curte de Conturi putem crede ca ar putea efectua un control adevarat? Cea de la Neamt, nici intr-un caz.

  5. janel iosub 14 iunie, 2019 at 06:05 Răspunde

    vad ca (***) asta de gheorghe stanciu numai ilegalitati comite si nu ml trage nimeni la raspundere!! la apaserv a demis dupa cum i s a dictat, cum si la troleibuzul m-a dat afara fara just temei!! puscaria este facuta si pt aceste specimene obediente care pt un pol cu bani, fac numai infractiuni!

  6. Stefan 14 iunie, 2019 at 08:38 Răspunde

    Sa nu il transformam pe Dughir in victima!E la fel de (***) ca si cei de dinainte si de dupa el!A fost adus de Pinalti si transformat din inginer (***) de cai ferate in mare „manager”!Capacitatea lui „manageriala” se vede in gropile care se sapa aproape zilnic pentru reparatii la reteaua de apa, in strazile distruse prin marele „proiect” de apa-canal derulat de Apa-Serv, in tarifele triplate pentru pietreni in special!Rolul lui Dughir si al celor ca el nu este sa „managerieze” societatea (care este un monopol!) ci sa acopere hotiile si spagile rezultate din lucrarile de investitii!

  7. Ionica stoian 14 iunie, 2019 at 13:55 Răspunde

    Stefane, mai citeste o data subiectul. te ccred ca faci parte din haita lui Soseta, dar ai rabdare sa-ti pice un subiect in care sa te exprimi fara sa te faci de cacao. Sau poate esti infruptat pana la urechi din bunatatile furate de Soseta de la ‘dragii lui nemteni”. Fa o pauza , sau daca simti nevoia sa (***) subliminal, du-te-n Cex(Sex) si (***) direct de la sursa , ca acolo e material din greu!!

  8. Mihnea 1 15 iunie, 2019 at 09:46 Răspunde

    Tremura slugile obediente, inclusiv militienii alcoolici care o faceau pe detectivii si apoi pe sforarii. Cumatrul Vlase si-a trecut in concediu neplatit structurile paralele finantate pentru a face treburile murdare de amenintare si santaj. Sa incepeti sa va puneti cate ceva in bocceluta sa nu va ia prin surprindere cand suna procurorii la usa. Pregatiti-va.

  9. Varga Szandor Andrasz 17 iunie, 2019 at 13:56 Răspunde

    Ingineri tineri si valorosi stau pe bara in timp ce doua (***) comuniste pensionare au fost reangajate .
    Nicolaie si Ailenei, doi (***) care nu se mai satura odata !
    Iau si pensii babane si salarii, la fel de babane!
    De pe vremea lui ceausescu amandoi !

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.