Tupeu! Unul dintre „groparii” Drupo vrea funcție de conducere la Consiliul Județean Neamț

6
543

Consiliul Județean Neamț a scos recent la concurs funcția de șef Serviciu Investiții și Dezvoltare Rurală al Direcției Investiții, Programe și Infrastructură, Programe și Infrastructură Județeană despre care aveam informații de mai mult timp că va fi pregătită pentru un personaj apropiat de persoane cu funcții de conducere în CJ.

Organizatorii au făcut selecția dosarelor înscrise pentru participarea la proba scrisă, stabilită pentru data de 22 octombrie, lupta urmând să se dea în doi: Daniel Ciutea și Claudiu Maftei. Cel din urmă este un personaj cunoscut în Consiliul Județean Neamț, fiind de notorietate susținerea de care beneficiază din partea unui director care de ani întregi îi învârte pe degete pe toți cei care ajung să conducă CJ-ul. Maftei mai este cunoscut pentru faptul că a fost director al societății Drupo SA, firmă unde Consiliul Județean Neamț deține pachetul majoritar de acțiuni. Drupo se află, de câțiva ani, în reorganizare judiciară din cauza situației financiare precare în care a ajuns. Lichidatorul desemnat în dosar a făcut verificări, ajungând la concluzia că mai mulți foști directori ai Drupo SA se fac vinovați pentru starea dezastruoasă în care a ajuns firma. În 2014 avea datorii de 6,5 milioane de lei, din care 3 milioane la o bancă. În „Raportul asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență”, administratorul judiciar  îi incriminează pe foștii directori, aceștia fiind chiar acuzați că au pus umărul la dezastrul de la Drupo. Sunt menționați foștii directori Leonard Cadăr, Paul Ovidiu Mitrea și Claudiu Maftei. Iată mai jos raportul integral al administratorului  judiciar cu privire la cauzele care au împins  societatea Drupo în starea de insolvență. Poate cei din Consiliul Județean Neamț nu au avut acces la acest document și nu știu că Claudiu Maftei, unul dintre cei doi candidați care aspiră la o funcție importantă în CJ, este considerat responsabil pentru dezastrul de la Drupo.

 

Raportul poate fi util și lucrătorilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Neamț, în cazul în care nu au intrat în posesia lui până în prezent. De-a lungul timpului, polițiștii de la Economic au întocmit mai multe dosare privind matrapazlâcuri comise pe la Drupo SA, însă unele au fost clasate, altele declinate, după care clasate etc. În cazul fostului director Brumă, decedat între timp, procurorii anticorupție au propus clasarea dosarului. Cert este că, până în prezent, nimeni nu a plătit pentru jaful de la Drupo SA, deși acesta se vede chiar și de pe acoperișul vilei din Dumbrava Roșie a polițistului care a făcut multe anchete la Drupo, mai toate soluționate cu clasare.

Nimeni nu s-a întrebat cum directorii care plecau de la Drupo erau mult mai bogați decât la numirea în funcție. Mai o vilă, mai un bolid, mai un teren…Este suficient ca Poliția să analizeze societățile comerciale care au avut relații de afaceri cu Drupo SA ca să-și dea seama cine, cum și cât a sifonat bugetul Drupo. Sunt chiar  firme ale unor indivizi care au fost membri în Consiliul de Administrație la Drupo, iar asta nu i-a împiedicat să facă afaceri cu firma CJ-ului.

Celor trei foști directori, administratorul judiciar a cerut în instanță atragerea răspunderii personale, numele lor figurând în dosarul de insolvență al Drupo SA. Până la o eventual decizie a instanței de judecată, toți beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Daniel MURARU

Citeste si:

Foștii directori ai Drupo SA și acoliții lor au jefuit societatea cu nesimțire. Cadăr, Mitrea și Maftei, „gaură” de 6,5 milioane de lei

Drupo, antiderapantul și „bugetarul cu Lexus”

În pragul iernii, Consiliul Județean Neamț dă bani firmei familiei prefectului „Piti” pentru marcaje rutiere

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. Vasile 19 octombrie, 2018 at 13:04 Răspunde

    Sunt foarte curios, daca acestia indeplinesc conditiile, si anume, principala sa fi absolvit facultatea de cai ferate drumuri si poduri. Vazusem acum ceva timp tot un post scos de CJ, aceeasi cerinta, si a fost admisa o persoana care lucra in CJ, si ca studii superioare avea facultatea de constructii de masini, cu toate ca cerinta era cea de drumuri. Ca la noi la nimeni….

  2. Ion 19 octombrie, 2018 at 14:14 Răspunde

    Maftei, un apropiat al lui Vlasie Ginel de la Aqua Parc, cumatru al lui Arsene si tot asa mai departe. Vlasie Ginel cumatru cu Panaite Vasile dupa ce au cununat baiatul primarului Zamfir, iar increngaturle continua

  3. Ionica stoian 19 octombrie, 2018 at 14:24 Răspunde

    Il doare la basca pew Soseta de cerinte, proceduri, legi sa. Stie una si buna, sa-si plaseze analfabetii pe postul de pe care pot da parandaratul

  4. janel iosub 19 octombrie, 2018 at 21:15 Răspunde

    Chiar daca trebuie sa ma repet, tin mortis sa va spun ca arsene si clica lui promoveaza nulitati care nu ridica capul din pamant si semneaza orisice! Credeti ca pe mine de ce m-au vrut schimbat din functia de director? Pentru ca atunci cand senatoarea Emilia Arcan, primaryul Rotaru, prefectul si altii au sunat si au intervenit pt a nu aplica legea pt un contaran din cracaoani, le-am dat flit. Plus ca mi-am permis sa dau doua directoare afara care erau oamenii lui Ioan Munteanu! La PSD daca ridici ciocul mafia te executa din fasa, asa ca…! Referitor la vagauna aia de societate DRUPO, Arsene a mutat o alta societate in birourile Drupo, respectiv ADIECO-Neamt, societate care ciordeste din gunoaie milioane de euro si este condusa de vajnicul (***) SENDREA, cel care ia carat geanta lui pinalti, iar acum ii (***) sosetele lui arsene!Drupo sta mult si bine trasa pe dreapta deoarece toate lucrarile le atribuie soseta lui vlase ginel alias diicot.Apropo, cica arsene si ginel fac fabrica de imbuteliat apa la 3 fantani in zona la covasan! Are balta peste!

  5. FLORIN 20 octombrie, 2018 at 06:53 Răspunde

    Alooo,nu vedeti ca comentam degeaba?

    Toti baietii astea pe care ii stim ca fura de decenii banii publici sunt in libertate cheltuind pe fata milioanele de euro….

    Zeci de articole in presa in care sunt dezvaluite schemele si increngaturile sistemului mafiot al furtului banilor publici…si ce?

    Pai ce,ziaristii fac anchete penale?

    Avem nulitati corupte de procurori si politisti platiti cu sute de milioane pe luna care nu fac nimic si acopera aceste hotii.

    Va dati seama ca in Neamt avem procurori si politisti care nu au un dosar de coruptie finalizat dupa 30 de ani de”activitate”si ies la pensie cu pensii speciale de 200 milioane/luna?Dupa ce toata viata nu au facut nimic doar s-au ascuns prin birouri si au executat comenzi politice?

    Aceste lucruri nu va revolta?

    Nu este tot un furt al banilor publici sa incasezi tone de bani din salarii nemeritate si sa nu faci nimic?

    Este mult mai grav decit furaciunile politicienilor.

  6. horea 26 octombrie, 2018 at 20:59 Răspunde

    Eu cand aud de Rotaru ala (***) care te scuipa cand vrea sa vorbeasca si de (***) de Sendrea, vomit instant , indiferent daca ma aflu in biserica sau in troleu

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.