Lucrări de mântuială ale firmei prefectului Piti la Primăria Pângarați. Izopoint a încasat 21.732 euro

Home » Atac la nesimțire » Lucrări de mântuială ale firmei prefectului Piti la Primăria Pângarați. Izopoint a încasat 21.732 euro

By admin on februarie 12, 2018. 6 Comments

La nici trei luni de la finalizarea lucrărilor de reparații ale fațadei Primăriei Pângărați au apărut probleme. În câteva locuri, bucăți de tencuială au început să cadă. Și se pare că este numai începutul, deoarece fațada prezintă și în alte locuri semne că va ceda. Lucrarea, care nu a fost discutată și aprobată de consilierii locali, fiind impusă de către executiv la sfârșitul anului trecut, a costat primăria 21.732 de euro și a fost executată de firma Izopoint SRL, controlată, așa cum spun si procurorii DNA, de către prefectul de Neamț, Vasile Panaite, zis și Piti. În acte, societatea are ca detinător majoritar de părți sociale și administrator pe Brîndușa Panaite, soția prefectului, însă, în realitate, anchetatorii care fac cercetări în dosarul de corupție a lui Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, au spus ca este controlată de prefect. Noi știam acest lucru. Lucrările de reparații la fațada Primăriei Pângărați au fost contestate de o parte a consilierilor locali care au aflat de la atacul.ro despre investiția primăriei. Pe bună dreptate, unul dintre consilieri îl admonesta pe primar, la ședința din 30 octombrie 2017, că aleșii nu au știut de acest proiect, dar și că perioada aleasă pentru reparații nu era una propice.

“Scoateți gresia și faceți alte lucrări. Și le faceți acum, la timpul ăsta, când poate să înghețe, iar la anul să cheltuiți alți bani, să faceți alte investiții…”a spus consilierul Mihai Muraru în plenul ședinței.

Iar consilierul a avut dreptate, pentru că, iată, au și apărut problemele, așa cum lesne se poate observa. Locuitorii comunei au de ce să fie supărati, pentru că din banii lor a fost făcută această lucrare de o calitate îndoielnică.

 

Contractul a fost câștigat pe SEAP în 21 de minute

Cum a ajuns Izopoint SRL să execute aceste lucrări de reparații la fațada Primăriei Pângărați, ne explică Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). În data de 20 octombrie, Primăria Pângărați a inițiat pe SEAP anunțul conform căruia este în căutarea unui constructor care să efectueze reparații la fațada sediului primăriei. Este vorba de lucrări la fațadă, placaje cu gresie și faianță în jurul clădirii și placaje cu piatră. Valoarea lucrărilor: 83.868 lei fără TVA. Anunțul a fost inițiat la ora 09.28, iar 21 de minute mai târziu, adică la 09.49, contractul era atribuit firmei Izopoint. În 26 octombrie, tot prin SEAP și tot prin procedura „cumpărări directe”, Izopoint adjudeca al doilea contract cu Primăria Pângărați: lucrări de construcție pod peste pârâul Oanțu, valoarea fiind de 263.040 lei fără TVA.

Degeaba au cerut unii consilieri locali amănunte despre aceste contracte, pentru că executivul primăriei s-a făcut că plouă, refuzând să ofere explicații. Nici instituțiile statului, care au fost sesizate de către o parte a consilierilor, nu au catadicsit să facă nici cea mai mică verificare, ca să nu mai punem la socoteală faptul că lucrările par a fi serios supraevaluate. Poate că acum, după ce vor admira pozele cu noua fațadă a primărie, cineva se va autosesiza și va demara o anchetă. Nu de alta, dar vorbim de bani publici. Dacă lucrările ar fi fost plătite din buzunarul primarului Bordea Petru și a găștii sale, nu ar fi fost o problemă, însă cum lucrurile nu stau așa autoritățile sunt obligate să verifice circumstanțele în care Izopoint SRL a câștigat acest contract, valoarea acestuia, dar și calitatea lucrărilor. Bănuind că lucrarea este în garanție, același executiv al primăriei este obligat să anunțe executantul lucrărilor pentru remedierea problemelor apărute.

Daniel MURARU

Citeste si:

Firma familiei prefectului „Piti” a câștigat încă două contracte cu statul. La Primăria Pângărați

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

6 Comentarii la Lucrări de mântuială ale firmei prefectului Piti la Primăria Pângarați. Izopoint a încasat 21.732 euro

 1. constantin   februarie 12, 2018 at 12:57 pm

  nu este o noutate privind “colaborarea “lui piti cu bordea.ei au facut multi bani si in urma cu ceva ani cand amandoi erau sub aripa lui pinalti.termopanele de la scoli si dispensarul construit langa blocul de locuinte.poate ne spuneti ceva despre stadiul realizarii podului peste oantu.ne tot uitam pe unde o fi si nu il vedem.la pangarati la primarie pinalti a angajat pe marele specialist in licitatii care intre timp din gardian a devenit secretarul primariei.

  Răspunde
  • anca   februarie 14, 2018 at 2:36 pm

   daaa, colaborare intre doi (***cenzurat admin.)…unul dus cu duhul, celalalt dus cu pluta…La primul se vede de la o posta ca e (***), la celalalt, este bine disumulata (***)…

   Răspunde
 2. FLORIN   februarie 12, 2018 at 5:40 pm

  Lucrari de mintuiala peste tot unde a obtinut lucrari datorita coruptilor din CL/CJ si a sefilor CJ/Primarilor

  Lucrari in bataie de joc la Turnul lui Stefan,zona istorica.

  Lucrari in bataie de joc pe dealul Cozla a se vedea drumul pietruit,rigole,etc…un dezastru,o mizerie.

  S-au furat milioane de euro.

  Se lauda peste tot ca a fost la DNA si ca nu l-au prins cu nimic.

  Va dati seama ce coruptie este in DNA?

  Licitatiile cu dedicatie ale acestei firme transpartinice de delapidare a banilor publici sunt cunoscute si copiilor de 3 ani.

  Trebuie arestati toti de la Primarie care au facut receptia acelor lucrari dezastroase .Aici nu e vorba numai de Izopoint ci sunt o groaza de alte firme abonate la bugetele locale/judetene CARE DE 20 DE ANI ISI BAT JOC DE ACEST JUDET.

  Si ultimu prost le stie.

  Singurii care nu le stiu sunt coruptii din DNA/PARCHET/IPJ.

  In afara de ziaristi nimeni nu face anchete in Neamt.

  Nu va agitati degeaba ca nimeni nu va fi arestat,nici o ancheta finalizata.Totul o sa fie compromis,bagatelizat iar in final ne vom alege nimic.

  Răspunde
 3. Diana   februarie 12, 2018 at 6:39 pm

  Pai daca nu ar face lucrari de mantuiala nu ar mai avea de unde sa afiseze opulenta, case si masini de lux. Nu sunt decat niste ratati care s-au inhaitat pentru a fura. Individual si personal niciunul nu valoreaza nimic. Niste gunoaie. Dumnezeu le va da dupa suflet, pentru ca pana la urma au furat din banii nostri.

  Răspunde
 4. Zabulica   februarie 12, 2018 at 8:06 pm

  Piti cumătru cu Vlasie Ginel după ce l-au cununat pe fiul primarului de Crăcăoani, Zamfir de la Flozam… .Oare pe la Crăcăoani ce lucrări or fi?

  Răspunde
 5. Manole   februarie 14, 2018 at 8:52 am

  O doamne, sa vedeti ce tupeu are pe el (***) aia de Bordea. Nici nu zici ca-i biped, se infige ca un (***). Da are nenumarate crasme in toata comuna, afaceri cu constructii etc. Si studii cat incape. 8 clase.

  Admin.: Acest comentariu a fost moderat deoarece continea cuvinte jignitoare

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.