Cetatea Neamțului, năpădită de buruieni

0
4242

 

Cetatea Neamțului, din Târgu-Neamț, este una dintre cărțile de vizită ale județului, iar oficialitățile nu pierd niciodată ocazia să se laude cu acest important obiectiv turistic. Nu există târg de turism sau alte acțiuni de promovare a județului fără Cetatea Neamțului, piesă de rezistență pentru atragerea turiștilor în zonă.

Chiar și în acest context, zilele acestea, Cetatea Neamțului, administrată de Consiliul Județean Neamț, nu se află în cea mai bună perioadă a sa, mizeria și nepăsarea celor plătiți să îngrijească obiectivul fiind vizibile cu ochiul liber. Multe dintre panourile de informare de pe traseu sunt murdare, altele ruginite. Sus, la baza cetății, într-o zonă de relaxare prevăzută cu bănci, în care turiștii se pot odihni înainte de ultima fază a traseului, imaginea este neplăcută; buruienile, iarba, necosite de săptămâni, au năpădit cetatea.

Panică de la temuta ambrozie

La finele săptămânii trecute, mai mulți turiști, dezamăgiți, au ținut să-și exprime opiniile: panouri de informare murdare, multă mizerie pe traseu și în pădure și vegetație scăpată de sub control. Ei făceau comparație cu alte locuri similare pe care le-au vizitat și care nu arătau „în halul ăsta”. La un moment dat, un tânăr din grup a reușit să-i panicheze pe ceilalți după ce, arătând spre o buruiană, a spus că este periculoasa ambrozie, plantă la care foarte mulți  cetățeni sunt altergici. 

Specialiștii spun însă că planta crescută la baza cetății, din zona de relaxare, deși aproape identică, nu este ambrozie. Planta se numește „știr”, nu este periculoasă pentru oameni și nici pentru animale. Crește în multe locuri, pe pajiști, fânețe, culturi agricole etc. Trebuie smulsă înainte de înflorire, pentru că altfel se înmulțește foarte repede.

Pentru reprezentanții Consiliului Județean Neamț, care nu știu cum arată împrejurimile Cetății Neamțului, le sugerăm să deschidă galeria de mai jos.

De asemenea, nu ar fi rău ca angajații cu atribuții în acest sens să ia la pas traseul și să curățe zona.

Nu de alta, dar Cetatea Neamțului a atras, anul trecut, peste 100.000 de turiști, iar impresia acestora este extrem de importantă, pentru că ei sunt cei care fac cea mai bună publicitate. 

D.MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.