Probleme pentru „locotenenții” secretarului general al PSD Paul Stănescu. Brantner cere încetarea contractului de 60 de milioane de euro atribuit de ADI EcoNeamț unor firme controlate de frații Ciocan

4
5334

Gestionarea deșeurilor, o activitate complexă, cu componentele sale de bază (colectare, transport etc) de pe Zona 1 a județului Neamț, ce cuprinde 27 de localități, inclusiv orașele Piatra-Neamț și Roznov, după ce ADI „EcoNeamț” a ales un nou operator, se anunță a fi una cu mari probleme.

Reprezentanții societății Brantner Servicii Ecologice SRL, care a pierdut licitația, precum și contestațiile, inclusiv cea din instanță, pentru  „Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare al unitatilor administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EcoNeamț din Zona 1”  în fața unei asocieri de firme (Clean Prest Activ SRL București și Salubris SA Olt), au cerut ADI EcoNeamț să anuleze contractul.

Motivul invocat este unul serios și se referă la garanția de bună execuție pe care cele două firme menționate, ambele controlate de persoane apropiate baronului PSD Paul Stănescu, nimeni altul decât secretarul general al PSD la nivel național, ar fi trebuit să o constituie într-un anumit interval de timp ce nu a fost respectat.

În plus, afirmă reprezentanții Brantner, sunt probleme și cu suma care trebuie constituită drept garanție de bună constituită, dar și cu instituția bancară implicată.

Concret, Brantner a sesizat ADI EcoNeamț, Consiliul Județean Neamț, Curtea de Conturi a României, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, precum și cele 27 de UAT-uri ce fac parte din zona 1 Neamț despre faptul că asocierea câștigătoare a contractului de delegare a concesiunii activităților de salubritate, nu a respectat prevederile contractuale. Din acest motiv au solicitat intervenția autorităților și încetarea contractului încheiat cu asocierea Clean Prest Activ SRL – Salubris SA, respectiv pentru neconstituirea valabilă a garanției de bună execuție.

Cei de la Brantner afirmă că asocierea câștigătoare ar fi trebuit, conform prevederilor contractuale, ca în termen de 5 zile de la data semnării contractului (22.12.2022) să constituie garanția de bună execuție, în cuantum de 2% din valoarea contractului; scrisoarea de garanție bancară să fie emisă de o bancă comercială română sau străină (cu sucursală în România) ori de o societate de asigurări.

Cum valoarea contractului este de 296.618.115, 25 lei, garanția de bună execuția de 2% ar fi însemnat 5.932.362,30 lei, numai că asocierea de firme câștigătoare a licitației a constituit o garanție de doar 5.148.210 lei, cu aproape 800.000 de lei mai puțin.

În altă ordine de idei, scrisoarea de garanție a fost emisă de ABA Ebay din Cehia, despre care cei de la Brantner afirmă că nu se încadrează în condițiile impuse de către ADI „EcoNeamț”, în sensul că ABA Ebay nu este nici bancă comercială română, nici bancă străină cu sucursală în România, nici societate de asigurare.

O altă chestiune invocată este legată de termenul în care ar fi trebuit să fie constituită această garanție, el fiind depășit cu 13 zile.

Pentru toate aceste motive, Brantner a solicitat încetarea contractului încheiat cu asocierea Clean Prest Activ SRL și Salubris SA.

După pierderea și ultimei căi de atac (procesul de la Curtea de Apel Bacău – sentință dată în 17 ianuarie 2023), firma Brantner urmează să se retragă treptat din activitatea de gestionare a serviciului de salubrizare și să lase locul locul firmelor care au câștigat contractul. Va fi o așa numită perioadă de „mobilizare”, timp în care societățile controlate de frații Ciocan trebuie să pună la punct tot ceea ce este necesar pentru a gestiona serviciul de salubritate în localitățile din zona 1 a județului Neamț, fără cusur, adică fix așa cum au promis că vor proceda în oferta declarată câștigătoare.

Și-au asumat că vor gestiona deșeurile ca la carte

Reprezentanții firmei Brantner Servicii Ecologice au atras atenția celor 27 de localități ce urmează să beneficieze de serviciile echipei Clean-Salubris, cu privire la obligațiile contractuale pe care câștigătorii sunt obligați să le respecte cu sfințenie. Pentru că de asta au câștigat, că au avut oferta cea mai bună.

Câștigătorii și-au asumat, prin contract, că vor presta un serviciu la nivel occidental, urmând să folosească utilaje noi, pubele noi, să încheie contracte noi cu clienții etc. Numai că, la o primă vedere, îndeplinirea acestor obligații contractuale par de domeniul fantasticului.

Se pare că au și apărut primele sincope, pentru că Brantner a informat reprezentanții celor 27 de UAT-uri cu privire la condițiile pe care noii prestatori de servicii de salubritate trebuie să le îndeplinească.

În primul rând, s-a atras atenția că operatorul s-a obligat ca, în perioada de „mobilizare” (n.r. pregătire și transfer) să doteze utilizatorii cu 57.333 de pubele de colectare a deșeurilor (60 de litri), nu de alt volum. De asemenea, noul operator trebuie să asigure și să distribuie peste 2,5 milioane de saci de 60 de litri.

Clean Prest și partenerul său s-au obligat să respecte frecvența de colectare a deșeurilor impusă prin contract.

Noul operator s-a angajat că va face investiții substanțiale în utilaje, în containere. Toate acestea sunt obligatorii, pentru că echipa Clean-Salubris și-a asumat prin contract că utilajele/mașinile de colectare transport deșeuri vor fi noi și vor fi echipate cu sistem localizare GPS, dispozitive cântărire și emitere bon cântar, camere foto supraveghere, Euro 6.

De asemenea, fiecare vehicul va trebui să aibă dispozitive GPS, dispozitiv de cântărire a deșeurilor colectate.

În plus, se va lucra după principiul „plătește cât arunci”, proces care presupune acordarea de saci utilizatorilor, dar și de pubele dotate cu coduri de bare, iar mașinile, cu cântare și dispozitive care să emită bonuri de marcat.

Reprezentanții Brantner afirmă că activitatea, precum și obligațiile privind dotarea trebuie să fie monitorizate de către cei de la ADI EcoNeamț, nu de primării.

Totodată, cei de la Clean Prest și-au asumat prin contract investiții în dotări suplimentare la stația de sortare Roznov și la stația de sortare compostare Piatra-Neamț (prese automate, încărcătoare frontale etc)

Toate investițiile menționate în contract sunt obligatorii, iar dacă operatorul nu își va respecta angajamentele, reprezentanții Brantner afirmă că vor face demersuri și vor sesiza autoritățile.

Gestionarea gunoaielor, o afacere de zeci de milioane de euro

În urmă cu câteva luni, atacul.ro anunța că afacerea gunoaielor din „Zona 1” a județului Neamț are cele mai mari șanse să ajungă pe mâinile a două firme din sud, una din București, cealalată din Olt. Asta s-a și întâmplat, contractul fiind câștigat de cele două firme controlate de persoane apropiate baronului PSD Paul Stănescu, nimeni altul decât secretarul general al PSD la nivel național.

Perdanții acestei afaceri sunt Brantner, firmă care a gestionat serviciile de colectare, transport și depozitare a deșeurilor pentru zona Piatra –Neamț și comunele arondate. După ce au pierdut contractul, Bratner a remis un comunicat de presă în care arăta că acest contract de salubrizare, în valoare de 295.461.763,65 lei, plus TVA, a fost atribuit „în condiții îndoielnice”.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Neamț „EcoNeamț” este cea care a evaluat ofertele și a desemnat câștigătorul acestui contract pentru gestionarea activităților de colectare și transport al deșeurilor în „Zona 1” a județului Neamț. Vorbim despre perimetrul care cuprinde orașul Piatra-Neamț, plus alte 25 de localități: Roznov, Alexandru cel Bun, Bârgăuani, Bodești, Borlești, Cândești, Costișa, Dobreni, Dochia, Dragomirești, Dumbrava Roșie, Făurei, Gârcina, Girov, Mărgineni, Negrești, Piatra Șoimului, Pângărați, Podoleni, Rediu, Români, Ruginoasa, Săvinești, Ștefan cel Mare, Tazlău, Zănești.

Comisia de evaluare a avut de ales între oferta firmei Brantner Servicii Ecologice SRL și asocierea de firme Clean Prest Activ SRL București (lider) și Salubris SA Slatina (județul Olt).

Cele două firme mai desfășoară o astfel de afacere în județul Olt, acolo unde gestionează depozitul de gunoi de la Bălteni. Această licitație a fost organizată în anul 2018, de Consiliul Județean Olt, condus de Marius Oprescu, mâna dreaptă a baronului de Olt – Paul Stănescu.

Presa locală din Olt și cea centrală a scris de-a lungul timpului că, de fapt, firma Clean Prest Activ SRL, care are ca principal de activitate „Activități generale de curățenie a clădirilor” este controlată de controversații frați Ciocan, considerați drept „locotenenți” ai lui Stănescu.

Miki, inculpatul pentru corupție – președintele comisiei de evaluare a ofertelor

Cele două oferte, a firmei Brantner și a asocierii Clean Prest Serv SRL – Salubris, au fost analizate de o comisie condusă de Mihail Popescu, adjunctul de la Achiziții din Consiliul Județean Neamț, judecat în două dosare pentru fapte de corupție.

Din comisie au mai făcut parte Gavril Gabriel-Tiberiu, Țigănuș Mona-Magdalena,  Secară Cristina, Moscalu Vlad ,  Munteanu Bogdan-Alexandru, Gavrilescu Bogdan, Vișan Gabriel-Lucian, Mitrea Stelian-Ionuț.

Câștigătorul licitației nu numai că va colecta și transporta deșeurilor generate pe raza localităților situate în Zona 1 a județului Neamț, ci va opera și instalațiile de gestionare a deșeurilor din Piatra-Neamț și Roznov. Operarea și sortarea deșeurilor va intra tot în sarcina câștigătorului.

A fost cea de-a doua licitație organizată pentru „Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activitati componente ale serviciului de salubrizare al unitatilor administrativ-teritoriale membre ale Asociașiei de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMT din Zona 1”, iar Consiliul Județean Neamț, din cauza implementării cu întârziere a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), a fost sancționat drastic.

Prima dată, licitația a fost câștigată de firma Girexim Universal SRL Pitești, însă societatea  a renunțat la afacere. Adică la 136.370.344 de lei, fără TVA. Contractul a fost reziliat, iar Consiliul Județean Neamț a fost sancționat cu amendă (corecție) substanțială – 5.000.000 de lei pentru că nu a implementat la timp sistemul de management integral al deșeurilor și pe Zona 1.

Proiectul SMID Neamț s-a aflat, la nivel național, pe lista celor nefuncționale pentru care s-a continuat implementarea până la 31 martie 2019.

Girexim Universal SRL Pitești a câștigat licitația pentru operarea Zonei 1 și a semnat contractul cu autoritatea contractantă (ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA „ECONEAMT”) în data de 9 ianuarie 2019, adică cu mai puțin de două luni înainte de expirarea termenului de 31 martie.

Uniunea Europeană nu a acceptat nicio scuză și a sancționat Consiliul Județean Neamț cu o amendă de peste 1 milion de euro.

Piteștenii au spus pas

Firma din Pitești, care devenise operatorul Zonei 1 în ianuarie 2019, s-a înscris și la licitația pentru operarea depozitului de deșeuri nepericuloase de la Girov, însă a pierdut. Contractul, estimat la 235.436.049 lei, a fost câștigat de o firmă din București, Eco Sud SRL. Bătălia pentru operarea depozitului de la Girov a fost acerbă, fiind depuse 6 oferte: S.C. GIREXIM UNIVERSAL S.A. PiteștiS.C. FCC ENVIRONMENT ROMÂNIA S.R.L. Arad; S.C. ECO SUD  S.A. București; Asocierea S.C. RER SUD S.A. (lider asociere) Buzău și S.C RER SERVICII ECOLOGICE SRL (asociat) Gălbinași jud. Buzău; S.C. MAVGO HOLDING  S.R.L., terț susținător S.C. AQUA PARC S.R.L. Roznov, terț susținător S.C. EURO GAS PRESCOM S.R.L Fieni, jud.Dâmbovița; Asocierea S.C. EDIL INDUSTRY S.R.L. (lider asociere) și S.C ECOREC RECYCLING S.R.L.- terț susținător S.C. CASA DESIGN S.R.L.  Gura Humorului – terț susținător S.C. VITALIA SERVICII PENTRU MEDIU – TRATAREA DEȘEURILOR S.R.L. Boldești – Scăeni jud. Prahova. Licitația a fost atribuită, în 12 aprilie, firmei Eco-Sud SRL.

Însă, pe 27 decembrie 2018, Girexim Universal SRL acționa în instanță Consiliul Județean Neamț într-un dosar legat de un litigiu privind achizițiile publice, nemulțumirea având ca bază exact licitația pentru depozitul de la Girov.

La sfârșitul lunii ianuarie, Tribunalul Neamț a respins contestația, ca nefondată. În mai, Girexim Universal SRL pierdea și recursul la Bacău. Sunt voci care afirmă că piteștenii s-au supărat și au plecat, pentru că planul lor de a împușca doi iepuri dintr-un foc – gestionarea Zonei 1, plus administrarea depozitului de la Girov, o afacere de peste 400 de milioane de lei, a dat greș.

După semnarea contractului pentru Zona 1, Girexim Universal SRL a avut la dispoziție o perioadă de 3 luni de mobilizare, timp în care să preia vechile platforme, să aducă utilajele, personalul, trebuia să depună o garanție etc.  Perioada de mobilizare a trecut, iar obligațiile nu au fost respectate, așadar contractul a fost reziliat.

Sume amețitoare de la companiile ministerului condus de Grindeanu

Intrarea la guvernare a PSD, în noiembrie 2021, a fost nemaipomenită pentru societatea Clean Prest Activ SRL și pentru firmele controlate de frații Ciocan. Date oficiale arată că numărul contractelor finanțate cu bani de la buget a explodat efectiv.

Astfel, surprinde faptul că o firmă ce are ca obiect de activitate „curățenia clădirilor” ajunge să câștige licitații grele organizate de companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, un bun amic al lui Arsene, inculpatul din fruntea CJ Neamț.

Nu este deloc lipsit de interes că unul dintre cei mai buni prieteni din copilărie ai lui Grindeanu face afaceri cu fiul lui Arsene.

La începutul lunii noiembrie, Clean Prest Activ SRL a semnat mai multe contracte cu Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în valoare totală de peste 50 de milioane de lei, fără TVA, pentru „întreținere curentă pe timp de iarnă (anul I – IV)” a unor drumuri naționale administrate de DRDP Craiova.

Clean Prest Activ SRL și T Dancor Romconstruct SRL București, o altă firmă controlată de frații Ciocan, fac parte din asocierea care a câștigat un contract fabulos cu CNAIR, respectiv 257.772.291 lei, fără TVA – „Proiectare și execuție varianta ocolitoare Sighișoara”.

De asemenea, Clean Prest Activ SRL a făcut parte din asocierea care, în iunie 2022, a câștigat contractul „Proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executia de lucrari pentru obiectivul de investitii “Reabilitarea, consolidarea şi dotarea Spitalului Municipal Turnu Măgurele, corpul de clădire C1 – Spital nou , Municipiul Turnu Măgurele , judetul Teleorman”, în valoare de peste 78 de milioane de lei , fără TVA. Contractul este finanțat prin Compania Națională de Investiții.

Un alt contract bănos a fost cel încheiat în decembrie 2021, la puțin timp după instalarea lui Grindeanu la Transporturi, cu Compania Națională Aeroporturi București SA – 13,9 milione de lei, fără TVA, pentru servicii de curățenie, salubrizare și colectare selectivă în spațiile aferete terminalelor de pasageri.

Ciocan, de la cascheta de milițian la scaunul de deputat

Fost milițian în perioada ceaușistă, Dan Ciocan a fost deputat PSD de Olt mai mult mandate, fiind propulsat în politica mare de Paul Stănescu, actualul secretar general al PSD.

Cornel, fratele lui Dan, a avut mari probleme cu legea, fiind condamnat în urmă cu câțiva ani la o pedeapsă privativă de libertate pentru evaziune fiscală.

Clean Prest Activ SRL a fost înființată în 2008, sub denumirea Dancor (de la Dan și Cornel) Cleaning SRL, asociat majoritar fiind Cornel Ciocan.

În 2012, firma și-a schimbat denumirea în Clean Prest Activ SRL, iar în 2013, cel din urmă a renunțat la părțile sociale. Atunci, asociat majoritar a devenit, afirmă presa locală din Olt, un angajat de-al său.

O altă firmă controlată prin interpuși de frații Ciocan este T Dancor Romconstruct SRL, care are sediul la aceeași adresă cu Clean Prest Serv SRL. T Dancor (Dan și Cornel) Romconstruct SRL (alintată „Teldrum de Olt”) a prins nenumărate contracte de modernizări de drumuri în perioada în care președinte al CJ Olt era Paul Stănescu. Cele două firme, separate sau în asociere, au câștigat contracte importante și în ultimii ani.

Zestrea de contracte cu statul a firmei Prest Clean Activ SRL este foarte bogată, societatea igienizând spitale de stat, diverse sedii ale unor ministere, primării etc.

COMUNICATUL DE PRESĂ AL FIRMEI BRANTNER (noiembrie 2022)

Contract de salubrizare de 295.461.763,65 lei + TVA atribuit în județul Neamț în condiții îndoielnice.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț (ADI Econeamț) urmează a finaliza procedura de atribuire a unui contract de salubrizare pe 10 ani pentru Municipiul Piatra Neamț, Orașul Roznov și alte 25 de UAT, în valoare de 295.461.763.65 lei + TVA, către un operator cu o ofertă umflată ca preț și cu o dotare cu care nu poate face față.

ADI Econeamț a inițiat la 28.11.2021 procedura de atribuire privind Delegarea prin Concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale membre ale A.D.I Econeamț, din zona 1, județul Neamț prin care urmărea atribuirea pe 10 ani a unui contract privind colectarea și transportul deșeurilor din Municipiul Piatra Neamț și cele 25 de UAT parte din zona 1 a județului.

Deși la procedură au participat doi operatori, ADI Econeamț a ales să desemneze drept câștigător Asocierea Clean Prest Activ SRL (lider de asociere) – Salubris SA (asociat), ce a ofertat un preț de 295.461.763,65 lei + TVA, deși oferta acestuia nu îndeplinește condițiile stabilite chiar de ADI Econeamț, are tarife stabilite incorect și cu o dotare inaptă să permită colectarea deșeurilor din zona 1 a județului.

Elemente grave de neconformitate, privitoare la stabilirea tarifelor ce urmează a se aplica populației/firmelor, au fost ignorate de ADI Econeamț, scopul acesteia părând a fi atribuirea contractului cu orice preț acestui ofertant.

Câteva exemple a modului în care a înțeles să își conceapă tarifele ofertantul Clean Prest Activ SRL, cu acordul ADI Econeamț sunt lămuritoare:

  • În costurile cu salariile a inclus o componentă de 47,43% intitulată de acesta „impozite salariale de 47.43%” deși conform legii, din 2019, singurul impozit salarial rămase pe angajatori este CAM, de 2,5%. Prin asta, Clean Prest Activ SRL și-a umflat tarifele pe care populația va ajunge să le plătească, cu 45% pe partea de personal, fără ca ADI Econeamț să obiecteze.
  • Deși avea obligația să investească 295.461,76 lei/an în campanii de informare a populației privind reciclarea, Clean Prest Activ SRL a ofertat doar 150.000 lei/an, scăzându-și artificial valoarea ofertei cu 1.454.617,6 lei fără TVA, fără ca ADI Econeamț să obiecteze.
  • Pentru depozitarea a 4.833 tone de deșeuri colectate de la agenți economic, a prevăzut în ofertă un cost de doar 1.99 lei/tonă, deși legea prevede inclusiv o taxă de 80 lei/tonă pentru economia circulara, la care se adaugă costurile de depozitare. Diferența lipsă minim 78 lei/tonă (la care se adauga costul depozitarii) urmează a fi plătită de populație. În schimb, pentru ca lipseau costuri, cu titlu de exemplu arătăm faptul ca tarifele pentru colectarea deșeurilor reziduale de la agenții economici sunt formate din 77,92% costuri salariale! Toate aceste situații au fost acceptate ca fiind conforme de către comisia de evaluare.
  • Au repartizat in tarife costurile arbitrar si netinand cont de cantitatile generate pe fiecare activitate, astfel au impartit costurile generale in proportie de 65% către populația din mediul urban, 34,7% către populația din mediul rural si 0,3% catre agenții economici
  • au greșit adunarea sumelor reprezentând cheltuielilor cu piesele de schimb
  • la sacii de colectare deșeuri biodegradabile în rural au adunat pur și simplu o sumă arbitrară doar ca aveau nevoie de un tarif mai mare
  • foarte multe erori și omisiuni de calcul tolerate extrem de ușor de comisia de evaluare

Sub aspectul investițiilor ofertate exemple de nereguli realizate de Clean Prest Activ SRL, cu acordul ADI Econeamț, sunt:

  • pentru toată zona județului, a ofertat doar 19 gunoiere deși pentru a putea colecta toate deșeurile avea nevoie de minim 28 de bucăți.
  • Nu a ofertat un sistem complet de cântărire a pubelelor, pentru a putea factura utilizatorilor doar pentru colectarea cantității de gunoi aruncată. În zona 1 a județului sunt aproximativ 64.000 de pubele, fiecare trebuind cântărită, pentru ca deținătorul să plătească doar ridicarea cantității de deșeuri din pubela respectivă. Lipsa sistemelor necesare (RFID tag)  face ca toată lumea să plătească tarif forfetar, atât cei care produc mult deșeu cât și cei care nu produc deloc.
  • Deși trebuie să spele toate cele 64.000 de pubele de 4 ori pe an, s-a prevăzut cu titlu de investiție un singur utilaj mobil de spălare pubele, care nu are cum să facă față. Mai mult decat atat, au prezentat in oferta un utilaj de spalare pentru care au prezentat specificații tehnice nereale. Furnizorul confirma ca descrierea tehnica depusa la oferta nu este cea pe care a pus-o la dispoziția Clean Prest Activ SRL.
  • S-a ofertat colectarea deșeurilor biodegradabile din mediul urban (UAT Piatra Neamț și Roznov) în 494 ore/an în 200 de zile. Adică într-o zi se va colecta doar timp de 2,47 ore, timp în care trebuie să se colecteze de la 7.661 gospodării + 352 puncte comune de colectare, întinse pe o suprafață de 171 km.

Având în vedere faptul că contractul vizează un sfert din județul Neamț, valoarea lui enormă precum și faptul că este obligația legală a ADI Econeamț, toate aceste probleme trebuiau verificate și sancționate de aceasta în procedura de atribuire a contractului. În realitate, niciuna din aceste probleme nu a fost măcar discutată cu Clean Prest Activ SRL, ADI Econeamț limitându-se să-i ceară acestuia lămuriri pe o greșeală de calcul de câțiva lei, ignorând faptul clar că acesta nici măcar mașinile necesare pentru ridicarea gunoiului nu le-a ofertat.

Deși în procedură a mai fost prezent un ofertant cu tarife stabilite corect, utilaje și personal mai mult decât suficiente, ADI Econeamț a decis să îl elimine pe acesta din procedură pentru nerespectarea unor formalități ce nu aveau niciun efect semnificativ.

Cu privire la toate deciziile ADI Econeamț legate de acest contract, există proces intentat în instanță, Curtea de Apel Bacău urmând a lămuri dacă operatorul inapt permis de ADI Econeamț va rămâne cu contractul sau ADI trebuie să refacă procedura pentru a se asigura că locuitorii județului vor avea parte de serviciu de salubrizare la standardele pe care chiar ADI Econeamț și le-a asumat.

(Sursa foto: Arhiva atacul.ro

Daniel MURARU

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Liviu 4 februarie, 2023 at 06:20 Răspunde

    Ferească Dumnezeu ce sume amețitoare devalizează grupurile acestea de infractori. Și la ce inginerii la merge mintea. Din ce înțeleg, meritul este al Brantner-ului, pentru devoalarea hoției ce se punea la cale și nicidecum al Adi Econeamt, cum ar fi trebuit. Această societate sau asociație căpușă, condusă de prea cunoscătorul Gavrilescu , avea obligația să apere interesul consiliului județean și al primăriilor, mai ales că functionează ca o structură a consiliului județean. Dar ce să vezi, s-au adunat cu toțîi în jurul ciocanului, pardon ciolanului, să pună la cale o mare hoție. După ce am citit articolul de 3 ori cred că ar trebui scuturați cu toții, atât comisia de analiză a ofertelor, firma de consultanță care a făcut caietele de sarcini și mai mulți fripturiști din Adi Econeamt. Cine știe, la “interviuri” va spune măcar unul adevărul despre cine e creierul.

    • FLORIN 7 februarie, 2023 at 08:46 Răspunde

      Gavrilescu trebuia sa fie in puscarie demult.
      Vina este in integralitate a DNA-lui care nu vrea sa-l verifice pe acest (***) care isi cumpara panthouse in Iasi cu 120.000 euro cash si care s-a ocupat numai de (***) banului public de cand a intrat in politica fara de care ar fi fost un muritor de foame.

  2. cristina 4 februarie, 2023 at 09:28 Răspunde

    Nu ai ce sa le faci, justiția e cu ei, nu le-ar fi rușine, statul investește în acești interlopi ai justiției și ei își bat joc de populație, dacă și-ar face treabă justiția, Romania ar dubla PIBul.dar sunt părtași la furt, dosarele sunt plimbate cu expertize până la prescriere. Ce o sa pățească Arsenie cu cel că lui după ce (***) miliarde de euro, o să-i de cu suspendare

  3. Mircea 4 februarie, 2023 at 17:03 Răspunde

    E plin de corupti (spagari)în ADI Eco Neamt, Consiliul Județean Neamt,de la evaluatori pana la cei din comisia de mobilizare.
    Liniște maxima în pușcărie sa va dea Dumnezeu!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.