Cornuri mucegăite, fără termen de valabilitate, pentru copiii de la grădinița din Farcașa. Ce spune directorul

0
2308

Zarvă mare, săptămâna aceasta, în comuna Farcașa, după ce mai multe mămici s-au plâns că personalul grădiniței din localitate le-au oferit copiilor cornuri mucegăite. Este vorba despre renumitele cornuri din programul „Laptele și cornul”, produse pe care le primesc copiii la școală și la grădiniță.

Una dintre mame a făcut publică, pe o rețea de socializare, poza cu cornul mucegăi, însă postarea a dispărut după ceva vreme, ceea ce a atras atenția locuitorilor din comună, dar și unor cadre didactice din zonă. Surse neoficiale au declarat pentru atacul.ro că postarea cu pricina a deranjat conducerea școlii și pe cea a primăriei, așa că au fost făcute demersuri ca ea să fie făcută dispărută. 

Profesorul Constantin Gavriluț, directorul Școlii Gimnaziale „Ioan Luca”, din Farcașa, sub coordonarea căreia se află și grădinița în care au apărut problemele cu cornurile, ne-a precizat că persoana respectivă și-a retras postarea după ce s-a lămurit că la mijloc a fost vorba despre o neînțelegere.

Directorul Gavriluț spune că s-a întâmplat ca doi dintre copiii de la grădiniță, din grupa pregătitoare, să ducă acasă niște cornuri vechi, care urmau să fie „casate”. Cornurile expirate rămăseseră în unitate, pentru că, săptămâna trecută, ar fi lipsit câțiva copii de la grădiniță. Au fost depozitate într-o cutie, iar educatoarea le-a dat, la începutul acestei săptămâni, celor doi copii ca să le ducă acasă și să le dea la animale.

Mai mult, spune directorul, numai unul din 10 cornuri are menționat pe ambalaj termenul de valabilitate, dar nu i se pare nimic grav. Într-o cutie se află 100 de cornuri, din care doar 10 au ambalaje pe care să fie menționat termenul de valabilitate. Vorbim de un produs din 10 care corespunde din punct de vedere legal.

Constantin Gavriluț spune că afișarea valabilității nu ar fi o problemă, pentru că produsele sunt distribuite foarte repede.

 „A fost un caz izolat în situația în care au rămas, o săptămână și ceva, într-o cutie câteva cornuri, care au fost date de doamna educatoare unor copii pentru a fi date la animale, la păsări. O mămică a postat pe Facebook chestiunea asta și am chemat-o la școală. S-a făcut  o comisie de cercetare, de disciplină , au fost verificări, iar mămica a declarat, în scris, că a greșit când a afirmat că s-ar distribui cornuri expirate la școală. Acest lucru nu s-a întâmplat, acel corn trebuia casat, în ideea de a-l duce și a-l da la animale”, ne-a declarat profesorul Gavriluț, care ne-a promis că ne trimite și o poză cu concluziile la care a ajuns comisia de anchetă, informații pe care nu le-am primit până la ora publicării articolului.

Cornurile pentru elevii din unitățile de învățământ din Farcașa sunt furnizate de societatea Panamarom SRL, ce are sediul în satul Topolița, comuna Grumăzești.

D.MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.