Investigațiile atacul.ro au avut efect. Arsene nu-și poate justifica averea – 191.100 de lei. ANI a sesizat procurorii și Comisia de cercetare a averilor

6
3082

După câțiva ani în care redactorii atacul.ro au demonstrat, cu documente, că Ionel Arsene (foto), președintele Consiliului Județean Neamț, nu-și poate justifica averea pe care o deține, inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au ajuns la aceeași concluzie.

Concret,  inspectorii ANI au constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aproximativ 43.519 de euro) între averea dobândită și veniturile realizate de către Ionel Arsene, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului, 2017 – 2018. 

În aceste condiții,  Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Ionel Arsene.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Ionel Arsene a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a menționat în declarațiile de avere, completate în perioada 2017 – 2018, suma totală de 196.100 de lei, reprezentând împrumuturi  acordate în nume personal unei societăți comerciale.

Inspectorii de integritate s-au aplecat doar asupra perioadei 2017-2018, deși atacul.ro a identificat probleme și în alte declarații de avere completate la mișto de Arsene. Este vorba despre autoturisme care au apărut și dispărut din declarațiile de avere ale inculpatului Arsene fără nicio explicație. De asemenea, împrumutul de 60.000 de euro pe care Arsene l-a luat în vara anului 2015 de la omul de afaceri Mihai Bîrliba (foto), de la Bico Industries, nu a fost menționat în declarația de avere.

Când a luat bani cu împrumut de la omul de afaceri, Arsene era deputat și președinte al PSD Neamț. Legal, împrumutul ar fi trebuit menționat în declarația de avere a lui Arsene depusă în 15 iunie 2016. Arsene a înscris împrumuturile de la bănci, plus două împrumuturi de la persoane fizice, de 135.000 lei și 40.000 euro, cărora nu le-a dat numele. Arsene a declarat că ambele împrumuturi au fost făcute în anul 2016, cu scadență în 2017.

 Mihai Bîrliba, patronul firmei Bico Industries, a fost nevoit să apeleze la ajutorul unui executor judecătoresc pentru a recupera de la Ionel Arsene cei 60.000 de euro. Judecătoria Târgu Neamț a admis, în martie 2020, cererea.

Arsene, împrumuturi de zeci de mii de euro fără acoperire

În declarația de avere, completată în iunie 2018, valabilă pentru 2017, Ionel Arsene a menționat aceleași bunuri imobile, mobile, datorii, împrumuturi etc ca în 2017, singura diferență fiind la capitolul venituri. Este vorba chiar de venitul său, că al soției a rămas la fel, respectiv 11.152 lei. Astfel, în declarația din vara lui 2018, Arsene a menționat că a câștigat de la Consiliul Județean Neamț 104.228 lei, iar în cea din 2017, valabilă pentru 2016, a menționat 60.876 lei, indemnizația de deputat și 30.149 lei – indemnizație de președinte la CJ (iulie -decembrie).

Venituri menționate în declarație completată în 15 iunie 2018:

 

În rest, declarația lui Arsene conține aceleași informații, respectiv împrumuturi de sute de mii de euro, bani dați pe la diverși, pe care nu îi poate justifica, bani împrumutați de la diverse persoane pe care nu le nominalizează etc. Mișcarea suspectă a unor mari sume de bani, pe care Arsene nu le justifică cu veniturile sale și ale familiei, a apărut în declarația din 2017, dar și în cea din 2018. În primul rând, Arsene precizează că are aceleași împrumuturi la bănci: 46.000 euro, împrumut în derulare; 150.000 euro – împrumut în derulare; 5.000 euro – împrumut în derulare. Aceste credite bancare se află și în declarația din decembrie 2012. În 2016, Arsene a luat bani cu împrumut de la două persoane fizice, fără a preciza și identitatea acestora, așa cum legea îl obligă. Vorbim de un împrumut de 135.000 de lei și un altul de 40.000 euro. Ambele au fost contractate în 2016, cu scadență 2017.

Datoriile familiei Arsene (declarația de avere completată în 15 iunie 2018):

Dubios este că familia Arsene, așa cum arată declarațiile de avere, a avut bani să scoată din buzunar pentru a împrumuta atât persoane fizice cât și societăți comerciale. Astfel, Ionel Arsene a împrumutat o persoană fizică (n.r. era obligat să dezvăluie identitate celui pe care l-a împrumutat) cu 135.000 lei, iar soția sa a acordat trei împrumuturi: unul de 40.000 de euro societății sale – Consacre; altul de 20.000 de lei tot firmei Consacre și un împrumut de 651.164 lei societății Rotercom Prestige.

Împrumuturi acordate de familia Arsene (declarația de avere completată în 15 iunie 2018):

 

Pentru Arsene nu este singura problemă cu legea.Recent, Tribunalul Bacău l-a condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Decizia nu este definitivă, iar apelul se judecă la Curtea de Apel Bacău.

D.MURARU

Citeste si:

Arsene, ce viață! Leafă de 21.375 lei/lună. Declarația de avere a președintelui CJ Neamț, completată la mișto

Președintele CJ Neamț, aranjamente dubioase. Autoturismul de lux, apartamentul din București și legătura soților Arsene cu proprietarul mașinii

Arsene, dator vândut unui om de afaceri. Șeful CJ, pus la colț de judecători

Ionel Arsene: „PEDEAPSĂ DE EXECUTAT = 8 (opt) ani şi 4 (patru) luni închisoare”

Cum l-a îmbogățit politica pe Ionel Arsene. Mașini de lux și sute de mii de euro fără justificare. Autoritățile au luat poziția struțului

 

Ce are de ascuns președintele CJ Neamț? Împrumuturi dubioase de sute de mii de lei și un autoturism fantomă

 

Contract fabulos pentru firma cumătrului lui Arsene, dar și pentru o societate din județul de baștină al ministrului Deneș

 

Mișcare suspectă! Arsene a renunțat la firma de termopane după concediul petrecut cu Dragnea în Insulele Maldive

 

„TUNUL” FIRMEI FAMILIEI ARSENE. Au vândut și montat tâmplărie cu 1.108 lei/mp la școala din Dragomirești

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. Liviu 16 mai, 2022 at 13:51 Răspunde

    Cred ca este o greșeală, precis e vorba de cateva zeci de milioane de euro, nu cateva zeci de mii. Dar aia nu sunt la vedere, ci prin firme cipriote cu acționari ascunși. L-a învățat daddy smecheria.

  2. V.Vasile 16 mai, 2022 at 14:46 Răspunde

    ,,Inspectorii de integritate s-au aplecat doar asupra perioadei 2017-2018,, ?! Dlor inspectori , procurori , doar atat , asta e o gluma ! Verificati mai larg, mai adanc, haideti ca se poate, ce ati gasit e maruntis…,!

  3. FLORIN 16 mai, 2022 at 16:40 Răspunde

    E doar de fatada.
    ANI este la comanda PSD-ului.
    Orice”ancheta”a acestei institutii esuate de slugarnicie numita ANI care face numai anchete la COMANDA dupa interesele statului securisto mafiot nu poate fi decat o DIVERSIUNE.
    Judetul Neamt clocaie de angajati la stat care au averi colosale NEJUSTIFICATE pe care NU ii ”controleaza”nimeni.
    Vorbim de sefi din SRI/MAI,DGA/DIICOT,Procurori,Politisti de tot felul,angajati la CJ care numara spagile de miliarde prin parcari in Darmanesti,etc.
    In acest context de disolutie statala si coruptie endemica in institutiile de siguranta ale acestui stat mafiot NU EXISTA”verificari” ,confiscari de averi ILICITE sau condamnari cu executare a celor de mai sus.
    ANI este alta institutie GOGOMANA care pazeste statul securisto mafiot.

  4. Vasile 19 mai, 2022 at 21:12 Răspunde

    Bijnitaru asta a crezut că dacă niste analfabeți l-au pus acolo, el e Napoleon.Asa pățesc toți analfabeții îngânfați .

  5. Marian Obreja 19 mai, 2022 at 21:33 Răspunde

    Intr-o tară normala un astfel de specimen nu ar fi avut voie sa ajunga decat vacarul satului, iar fufele alea puse de el parlamentare si inspectori, bucatarese la cantina CAP- ului

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.