Direcția Control Intern a IGPR verifică modul în care „Milionaru’” a ajuns șef la Serviciul Ordine Publică din Poliția Neamț

2
5655

O echipă de ofițeri de la Direcția Control Intern, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a descins, în această săptămână, la Poliția Neamț unde a verificat mai multe aspecte legate de concursul organizat în urmă cu câteva luni pentru ocuparea funcției de șef Serviciu Ordine Publică.

Informațiile atacul.ro arată că verificările au demarat după sesizarea IGPR, aspectele semnalate vizând modul în care comisarul șef Adrian Călin, alintat de polițiști „Milionaru’”, a câștigat concursul pentru ocuparea funcției de șef Serviciu Ordine Publică.

Membrii echipei de control au stat în Neamț două zile, timp în care au verificat aspectele sesizate în reclamație.

Concursul pentru ocuparea funcției de șef al Serviciului Ordine Publică a fost organizat anul trecut, în luna septembrie, în cursă înscriindu-se, pe lângă Adrian Călin, încă un ofițer. Din comisia de concurs prezidată de comisarul șef Mihai Mavriș, șeful de la Rutieră, a făcut parte și un ofițer de la Inspectoratul General al Poliției Române. În data de 17 septembrie au fost afișate rezultatele finale, comisarul șef Adrian Călin fiind declarat câștigător. A obținut nota 9,38, în timp ce contracandidatul său a obținut noa 7,70.

Adrian Călin s-a ales cu porecla „Milionaru’”, după ce a reușit să impresioneze cu averea pe care deținea.

De exemplu, în anul 2010, Adrian Călin menționa în declarația de avere că deține, împreună cu soția sa, Ana Maria, cinci terenuri (două în intravilanul orașului Piatra-Neamț, de 1.442 mp, respectiv 684 mp, unul în intravilanul comunei Dumbrava Roșie, de 1543 mp, și alte două terenuri, tot în Dumbrva Roșie, incluse la „alte categorii”, ce însumau peste 8.700 mp). Familia Călin mai deținea un apartament în Piatra-Neamț și trei spații comerciale în același oraș, plus un autoturism Tico. Datoriile familiei la bănci și persoane fizice însumau 149.000 franci francezi și 80.730 euro. În același an, ofițerul a înstrăinat două terenuri pentru care a primit 3.655 de euro, în total.

Veniturile declarate în octombrie 2010, valabile pentru 2009, au fost de 29.747 de lei (Adrian Călin) și 25.705 lei, soția sa – Ana Maria Călin.

Între timp, averea familiei Călin s-a subțiat. În declarația completată în vara anului trecut, șeful de la Ordine Publică a declarat că, împreună cu soția sa, deține două terenuri intravilane, ce însumează 1.859 mp, și un apartament (87,04 mp). Ofițerul a menționat că a înstrăinat unei firme un teren pentru care a primit suma de 151.550 lei și că are de rambursat un credit în valoare de 341.026 lei, cu scadență în 2031. Câștigurile ofițerului au fost anonimizate, pentru că așa a decis Agenția Națională de Integritate în urmă cu câțiva ani, în timp ce soția sa nu este menționată cu niciun venit pentru anul 2020.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. FLORIN 14 mai, 2022 at 10:41 Răspunde

    Directia de”Control Intern”,DGA,ANI,etc.
    O miriada de servicii GOGONATE”inventate”ca sa acopere coruptia din MAI care se vede din SATELIT.
    Toti sunt MANA in MANA.
    Va dati seama cati bani cheltuie aceasta tara cu acesti paraziti care isi”justifica”activitatea cu anchete de 2 bani .Sute de milioane de euro pe an,oameni buni.
    Care sunt rezultatele in marea de coruptie ENDEMICA de la MAI?Cati sefi si sefuti de la IPJ-urile din tara au fost ARESTATI si bagati la PUSCARIE?De la IGPR?
    ZERO BARAT
    Asta e statul securisto mafiot unde acesti mafioti din MAI ies la pensie speciala la 40 de ani dupa o viata de smenuri ,hotii si coruptie.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.