campanie electorala

Cum arată reparațiile făcute pe DJ 207- Bisericani. Au costat peste 2 milioane de lei

1
332

Bucata de drum din DJ 207 Bisericani, afectată grav de alunecări de teren în vara anului 2019, pentru consolidarea căreia s-au cheltuit peste 2 milioane de lei de la bugetul Consiliului Județean Neamț, nu arată deloc bine. Zona din partea stângă a drumului, cum urci spre Bisericani, pare a o lua din nou la vale, o porțiune mare de pământ dislocându-se în ultimele săptămâni. Crăpăturile apărute la începutul lunii iulie s-au accentuat în prezent, iar din cauza noilor alunecări de teren, câteva coloane introduse pentru a susține solul au rămas descoperite. De asemenea, amenajarea din beton de la gura canalului de scurgere amplasat pe sub drum, arată de parcă a fost spartă cu pickamerul. Drumul nu arată să fi fost afectat, cel puțin deocamdată, însă nu există nicio garanție că, la un moment dat, nu se va prăvăli.

Așa arăta ieri, 11 august, lucrarea în care s-au investit milioane de lei:

 

Anul trecut, în iulie, când au apărut alunecările de teren, afectând o porțiune de drum de aproximativ 70 de metri liniari, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, declara că de vină au fost ploile abundente. Imediat, Consiliul Județean Neamț a cerut și plătit două studii, unul tehnic, efectuat de Proexrom SRL Iași în schimbul sumei de 28.500 lei, fără TVA, și unul geotehnic, pentru care firma Alcro Trade SRL Piatra – Neamț a încasat 21.837 lei, fără TVA.

Ulterior, în 8 noiembrie 2019, Consiliul Județean Neamț a încheiat un nou contract, prin încredințare directă pe motiv de situație de urgență, cu asocierea de firme Aqua Parc SRL, controlată de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, și Proexrom SRL Iași, firmă specializată în proiectare și execuții în domeniul geotehnicii. Valoarea contractului: 2.095.731 lei, fără TVA. Lucrările au fost recepționate în primăvara acestui an, iar la puțin timp după au reapărut problemele.

D.MURARU

 

0

1 comment

 1. Unul din multime 12 august, 2020 at 16:45 Răspunde

  Curios!
  Nu vad ca elementul rupt bucati sa fi avut armaturi… Oare asa prevedea proiectul tehnic?
  Oricum, cert este ca s-a turnat beton la 0 grade Celsius, iar asta incalca niste reglementari, cred eu.
  Bataie de joc pe bani publici!
  Niste hoti de joasa speta!
  Lega-i-ar DNA!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.