Afacerea „Dozatorul ”, investigată de Poliție

5
2157

Afacerea „Dozatorul”, pe care publicația atacul.ro a dezvăluit-o în exclusivitate, face obiectul unei investigații aflate în lucru la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Neamț. Este vorba despre contractele încheiate de Primăria Piatra-Neamț cu firma Mondoterm SRL pentru achiziția a 1.820 de dispensere (dozatoare), montarea lor în scările de bloc din Piatra-Neamț, umplerea lor cu dezinfectant, precum și achiziția a peste 2.000 de litri de dezinfectant.

Zilele trecute, polițiștii au solicitat și au primit toate documentele privind aceste achiziții, informațiile noastre arătând că oamenii legii s-ar fi arătat interesați și de alte contracte de achiziții încheiate de primărie. Am solicitat, pe 15 mai, reprezentanților municipalității să ne ofere informații suplimentare, însă, până la ora publicării articolului, nu am primit niciun răspuns.

Afacerea „Dozatorul” a costat primăria pietreană aproximativ 400.000 de lei, suma fiind foarte mare comparativ cu ceea ce au cheltuit alte primării din țară pentru aceleași servicii. Primăria Piatra-Neamț a ales varianta ca firma care venit cu dispenserele să le și monteze, dar să le și umple cu dezinfectantul cumpărat tot de ea. Câștigătoarea celor două contracte, unul privind furnizarea dispenserelor, montarea și umplerea lor, celălalt de furnizare a dezinfectantului, a fost firma Mondoterm SRL, o abonată la lucrările cu bani publici, în special cu bani de la bugetul municipiului Piatra-Neamț. Firma este controlată de Nicolae Mazilu și fiul său. Primul a fost director la Locativserv SRL, în perioada în care primăria era condusă de infractorul Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, secondat de inculpatul pentru fapte de corupție, condamnat în primă instanță de 3 ani de închisoare cu suspendare, Dragoș Chitic, actualul primar.

Alte administrații locale au preferat să achiziționeze separat dispenserele și dezinfectantul și au ieșit mult mai câștigate. De exemplu, în Roman dozatoarele au fost montate și umplute cu dezinfectant de către voluntarii de la Serviciul pentru Situații de Urgență (SVSU). Costurile au fost aproape la jumătate față de cele pe care le-a avut Primăria Piatra-Neamț.

În plus, pietrenii s-au arătat nemulțumiți de modul în care a fost gestionată această activitate. Unii au reclamat că dozatoarele nu au fost umplute decât o singură dată, și atunci parțial, iar alții au reclamat că nu au fost umplute niciodată cu dezinfectant. Nici primarul și niciun alt reprezentant al primăriei nu a oferit explicații. Deși ar fi putut să o facă, chiar și printr-un mesaj sponsorizat pe rețelele de socializare. Decât să fi plătit 500 de lei pentru a le arăta pietrenilor o poză cu sediul primăriei, mai bine ar fi folosit banii pentru a oferi, în condiții sponsorizate, explicații cu privire la această afacere.

Daniel MURARU

Citește și:

„N-am văzut nici măcar o picătură de dezinfectant în dozatorul de pe scara blocului!”. Dispenserele vor fi umplute de asociațiile de proprietari

Culisele afacerii „Dozatorul”

Afacerea „Dozatorul Covid-19” la Primăria Piatra-Neamț. Suma colosală cheltuită pentru dispenserele cu dezinfectant

Un drept la replică, un munte de tupeu. Primăria Piatra-Neamț, explicații penibile pentru costurile nesimțite cu dispenserele și dezinfectanții

Drept la replică-Primăria Piatra Neamț

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. Ionut 19 mai, 2020 at 13:11 Răspunde

    Ioane, adevar graiesti. (***) a favorizat oamenii lui (***) si a primit de la ei bani si bunuri…bijuterii furate. I-a ajutat si in constructii ca era necesar sa spele banii…vezi situatia lui (***) di a lui (***) care se lauda cu intrarile la Primarie si ca lor nu le va face nimeni nimic. Corb la corb nu isi scoate ochii. Nimeni nu vrea sa vada lucrurile astea.

  2. Virgil 19 mai, 2020 at 16:14 Răspunde

    Mai vin si vesti bune. Poate asa scapam de aceasta pacoste care s-a abatut asupra primariei prin mandatul lui Chitic. Scapati orasul asta si dati-i o sansa sa se dezvolte. Chiar se prabuseste cu fiecare luna in care(***). Un cosmar al administratiei. Daca auziti ce vorbesc cei care obtin contracte despre costuri nu va vine sa credeti.

  3. FLORIN 19 mai, 2020 at 22:27 Răspunde

    Asteptam sa vedem cum se ”finalizeaza” aceasta ancheta.
    Increderea in institutiile corupte si incompetente ale acestui stat esuat este ZERO.
    Asteptarile sunt ZERO.Adica ne asteptam a o ancheta de 2 lei unde nu va fi gasit nimeni vinovat si asta dupa vreo 4-5 ani.Praf in ochi,diversiune tipica a complicilor din Politie ca sa spuna ca fac ceva.
    Orice achizitie sau licitatie la Primaria Neamt este o furaciune.Pe fata,nici macar nu folosesc nu stiu ce tertipuri.De ex:un dozator de 14 ron(care deja s-a stricat) a fost cumparat cu 230 ron=furaciune de 216 ronx1800 buc=388.800 ron furati.
    Apropo,sa ne spuna complicii de la IPJ cate anchete au finalizat in ultmii 20 de ani vizavi de hotiile de la Primarie/CL/CJ,ce prejudicii s-au recuperat si cati au fost condamnati?
    Va spun eu,ZERO.
    In timpul asta angajatii de la IPJ si-au luat salarii si pensii de serviciu,nu?
    Concluzie:Deci noi platim aceste salarii si pensii aberante degeaba si in plus trebuie sa suportam si hotiile colosale patronate de coruptii incompetenti din institutiile esuate in frunte cu IPJ,nu?

  4. Ady 20 mai, 2020 at 11:28 Răspunde

    Primarul Chitic cat si vicele Gavrilescu trebuie audiati si pusi sub acuzare pt toate aceste infractiuni. Bineinteles si odrasla lui Mazilu

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.