Sute de mii de lei pentru artiștii care vor cânta la Târgul de Crăciun de la Neamț. Cât va câștiga Loredana Groza

16
1096

Și cea de-a patra ediție a Târgului de Crăciun de la Neamț, care se va deschide vineri, 13 decembrie, va fi una în care organizatorul, Centrul pentru Cultură și Artă „Carmen Saeculare”, va cheltui o sumă considerabilă. Banii, ce provin de la bugetul județean, vor fi cheltuiți pentru onorariile artiștilor, închirierea scenei, a LED-urilor, pentru montarea și demontarea căsuțelor etc. De departe, cei mai mulți bani vor fi cheltuiți pentru plata artiștilor, Loredana Groza urmând să încaseze o sumă mai mare decât cea câștigată de Smiley la prima ediție a târgului, din 2016. Loredana va cânta pe scena ce va fi montată la Curtea Domnească, în seara zilei de 14 decembrie, iar pentru recitalul de cel puțin 45 de minute va încasa 59.750 lei, fără TVA, adică 71.102 lei, cu TVA inclus, sau 14.881 euro. În 2016, Smiley a câștigat 9.500 de euro. În suma menționată sunt incluse onorariul și cheltuielile de transport, organizatorul urmând să asigure separat cazarea și masa artistei și a staff-ului acesteia.

Cântărețul Randi va încasa, pentru concertul de cel puțin 45 de minute  pe care îl va susține în seara de 5 ianuarie, 28.845 de lei, fără TVA. În sumă sunt incluse onorariul și cheltuielile de transport, organizatorul urmând să acopere cheltuielile cu masa și cazarea artistului și a echipei.

Guess Who va cânta în seara de 21 decembrie cel puțin 40 de minute și va încasa 24.138 de lei. Organizatorul va acoperi, și în acest caz,  cheltuielile privind cazarea și masa artistului, dar și a echipei acestuia.

Elena Gheorghe va cânta, pe 29 decembrie, cel puțin 45 de minute și va câștiga 26.740 de lei, fără TVA. Pentru recitalul din 21 decembrie, de cel puțin 45 de minute, Anda Adam va încasa un onorariu de 10.696 de lei.

Narcisa Suciu va cânta în seara de 23 decembrie, preț de 60 de minute, organizatorul urmând să achite 18.000 de lei, fără TVA. În plus, organizatorul va suporta cheltuielile legate de cazare și masă pentru 6 persoane.

În total, valoarea totală a onorariilor artiștilor menționați este de aproximativ 200.000 de lei, TVA inclus, respectiv 42.000 de euro. Însă, nu este exclus ca pe scenă să urce și alți artiști, ceea ce înseamnă că și cheltuielile cu plata onorariilor vor fi mai mari.

Transportul, montatul și demontatul celor 39 de căsuțe va costa 56.484 lei, fără TVA, serviciile urmând să fie prestate de firma Pro Instal SRL Farcașa. 45.700 lei, fără TVA, vor fi cheltuiți pentru închirierea ecranelor  LED, pentru 24 de zile. Închirierea de servicii sceno-tehnice costă 67.000 de lei, fără TVA. Acestea sunt doar câteva dintre cheltuielile pe care Centrul „Carmen Saeculare” le va avea cu organizarea Târgului de Crăciun de la Neamț, suma finală urmând să fie, cu siguranță, mult mai mare.

Daniel MURARU

Citeste si:

Cât a costat cântarea la Târgul de Crăciun? Smiley-9500 euro; Gheorghe Zamfir și Bere Gratis-13.000 euro

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

16 comments

  1. Florin 11 decembrie, 2019 at 15:47 Răspunde

    Târg de Crăciun? Să fim serioși.
    O mascaradă pe mulți bani, din care doar unii au de câștigat.
    Crăciunul e sărbătoarea familiei. Oamenii se bucură să se revadă, să fie împreună, să primească și să dăruiască.
    La Neamț, autentic 100%. În biserică, preotul spovedește iar la 20 de metri bubuie boxele.

      • Florin 12 decembrie, 2019 at 09:30 Răspunde

        Citiți, mai întâi, Legea Patrimoniului, apoi luați ”la mișto” istoria și celelalte chestii învechite specifice doar pensionarilor. E drept, Ștefan cel Mare a zis că Moldova e a urmașilor săi, dar nu a specificat că trebuie să dansăm pe morminte și să ne pișăm pe zidurile bisericii.

        • Alina 12 decembrie, 2019 at 18:11 Răspunde

          Istoria Moldovei noastre, de altfel greu incercata si inainte si acum, a fost demult calcata in picioare de politicienii nostrii. Pentru ei, este important sa ne ducem si sa ne platim darile, dupa aceea stiu ei ce sa faca cu banii. Arsene, „donatii” la biserici si lui finu Ginel. Asaftei, „donatii” la Dobreni si lui Jipa Viorel. Si uite asa, cind unul, cind altul, printre dantuieli si chilotareala platita scump, au golit bugetul judetului nostru. Dupa ei, potopul. Ce va ramane in urma cantarilor de la Targul de Craciun? Treaba mica si treaba mare peste tot. Curatenia dupa, o vom plati toti, prezenti sau nu acolo. Sa avem spor.

  2. Daniela 11 decembrie, 2019 at 16:01 Răspunde

    Bune si chefurile in strada, dar atunci cind devin prioritati, ne intrebam ale cui emanatii de inteligenta sint. Intimplarea face sa fi mers azi in Spitalul Judetean Neamt, in Sectia de Urologie, taman in timpul mesei de pranz. Toti cei care se perinda la Putere, probabil se trateaza numai afara, din diverse considerente. Altfel ar fi la curent cu meniurile servite bolnavilor in SJU Neamt. Suferintele fizice ale celor internati acolo si nu numai, sint completate de indiferenta celor care-si permit, in contextul economic actual, sa dea atatia bani pentru astfel prestatii. In spital, nu tu medicamente, nu tu hrana corespunzatoare pentru pacienti. Ca sa nu mai vorbim de igeniezare si celelalte neajunsuri. Infectii, microbi care mai de care agresivi, lenjerii uzate, patate, mobilier nefunctional corespunzator si lista poate continua. Din punct de vedere administrativ, SJU Neamt se subordoneaza Cj Neamt. In calitate de platitor de taxe si impozite numai de vreo 32 ani aici in orasul Piatra Neamt, imi permit sa ma intreb de unde provin resursele financiare cheltuite pentru „cantarile” despre care se face vorbire in materialul anterior. Pentru ca Piatra Neamt nu este Arad si nu are Vama. Sau sint si aici „donatori” si filiere „porcusor-pasaroi”?

      • Daniela 12 decembrie, 2019 at 11:26 Răspunde

        Raspuns gresit. Cei care muncesc, platesc. Dar cind au nevoie ei sau familiile lor, nu sint fonduri. Am cotizat vreo 32 ani pina acum, si cind m-am dus sa fac niste analize simple (din 2005 nu am mai nevoie de asa ceva), ce sa vezi…. Nu mai avem fonduri, va programam la anul si la multi ani. De ce sa mai platim? In consecinta, va trebui regandit sistemul asigurarilor sociale de sanatate.

      • Stefan 13 decembrie, 2019 at 11:14 Răspunde

        Daniela, sectia de Urologie este condusa de ani buni de dr. Chirita, unul dintre cei mai incompetenti si mai dezinteresati sefi de sectie din spital!De aceea sectia arata cum arata, fiindca individul este depasit de problema, iar conducerea spitalului nu-l da afara odata!

        • Daniela 13 decembrie, 2019 at 13:28 Răspunde

          Stefan, am trait simtit in 2018, pe propriul buzunar indolenta acestui personaj. Prima zi de la internare, am petrecut-o pe hol in secti, pe o bancheta, vai mama ei cit era de distrusa. Dupa 5 zile de la internare, m-am intors in acelasi loc, pe aceeasi bancheta. Venise o asazisa „urgenta” provenind dintr-o alta „comunitate”, despre care am aflat ulterior ca nu cotiza la CAS Neamt. In salonul in care statusem 5 zile pentru tratament, cineva cu „sange albastru” astepta de 10 zile sa-i vina randul la CT, de altfel era bine mersi. Dupa ce mi s-a incheiat tratamentul perfuzabil, m-am trezit ca trebuie sa parasesc salonul in favoarea „urgentei”. Ce face si desface banul…. Poate nu am avut eu suficienti.

  3. Daniela 11 decembrie, 2019 at 23:05 Răspunde

    Cum s-au impartit comisioanele intre ALDE si PSD? Ce le mai pasa de nemteni celor doi razesi! Oare cit de prosti ne cred? Auzi la ei lozinca. Sa luptam impreuna pentru judetul Neamt. Pentru imbogatirea lor, pentru dezmaturi si excursii. Treziti-va nemteni!

  4. Stefan 13 decembrie, 2019 at 11:19 Răspunde

    Perfect de acord ca se arunca prea multi bani pe aceste susanele!Nu e rau ca se face un targ de Craciun acesta ar trebui facut pentru a promova producatorii locali, nu borfasii de prin alte parti!De asemenea, nu vad de ce ar fi necesare aceste miorlaituri amplificate de sute de mii de lei!Pe de alta parte, sa nu uitam ca si Primaria Piatra Neamt este partenera, deci para-ndaratul se imparte echitabil si cu dreapta politica..

  5. Dan 13 decembrie, 2019 at 22:23 Răspunde

    Apropo de sarbatori. E clar, Targul de Craciun e un tun care se repeta an de an. Dar poate sa ma ajute cineva sa-mi spuna de ce iluminatul de sarbatori din Piatra Neamt e o bataie de joc? Nu exagerez, mai ales ca anii trecuti cei care aungeau in Piatra ramaneau impresionati. In acest an, cu exceptia chiciului din parcul central unde au pus lumini pe fiecare creanga de copac, fara vreo tematica, in oras aproape ca nici nu iti dai seama ca vin sarbatorile. Sa va uitati de curiozitate in Precista, in Maratei, in Darmanesti, e o bataie de joc. Probabil condamnatul in prima instanta Chitic vrea sa mai stranga si el cativa gologani pentru zile negre si isi bate joc de oras. E convins ca nu va mai prinde vreodata mandat de primar si ne pedepseste.

  6. Stefan 14 decembrie, 2019 at 11:31 Răspunde

    Dane, eu nu inteleg de ce trebuie atata iluminat de Sarbatori!Noi nu avem un pietonal cu strazi comerciale pe care sa merite sa-l iluminam festiv!Personal, as fi multumit sa avem un iluminat stradal de calitate pe tot cursul anului, si atat!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.