(Surse) DNA îl va trimite în judecată pe Arsene într-un nou dosar. Trafic de influență la…termopane

15
530

 

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, care este deja inculpat într-un dosar pentru fapte de corupție, ar urma să fie trimis în judecată într-o altă cauză penală. Este vorba, spun sursele noastre, de unul dintre dosarele pe care Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău îl are în lucru și în care apare numele lui Arsene. Astfel, președintele Consiliului Județean Neamț ar urma să fie inculpat tot pentru fapte de corupție, mai exact pentru trafic de influență, într-un dosar ce a fost disjuns din cel în care a fost acuzat de Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, că ar fi primit o sumă importantă de bani pe care trebuia să o remită prin intermediari fostului director al Agenției Naționale de Integritate (ANI), pentru a-i face probleme lui Culiță Tărâță, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț. În noul dosar, procurorii au cercetat implicarea lui Ionel Arsene în derularea investiției de la școala din Icușești, lucrare ce a fost executată de firma fostului prefect Panaite Vasile (Piti) care, din profitul obținut, trebuia să-i dea o parte lui Pinalti în contul datoriei pe care Arsene o avea la acesta. În acest dosar, Ionel Arsene și-ar fi traficat influența pe care o avea (n.r. deputat și lider al PSD Neamț), pentru ca lucrarea să ajungă la Izopoint SRL, firma controlată de Piti. Cel din urmă va avea calitatea de martor în dosar. Datele noastre arată că Arsene a fost audiat în acest dosar, fiind invitat în mai multe rânduri la DNA Bacău pentru a răspunde întrebărilor procurorilor. De asemenea, procurorii au audiat și mai mulți martori, inclusiv funcționari ai Primăriei Icușești, de unde a fost ridicată și documentația privind construcția școlii.

Termopanele de la Școala Icușești și traficul de influență

Denunțul făcut de Gheorghe Ștefan, în vara anului 2017, împotriva lui Arsene i-a adus acestuia și un mandat de arestare preventivă. Ei bine, Gheorghe Ștefan a insistat ca Arsene să-i returneze banii pe care îi dăduse pentru a-i face probleme lui Tărâță la ANI. Ștefan și-a justificat cererea prin faptul că scopul cu care i-a înmânat suma de 100.000 de euro lui Arsene nu a fost atins. Astfel, în timp ce se afla în spatele gratiilor, fiind arestat preventiv în dosarul „Microsoft”, Ștefan a făcut, prin intermediari, demersuri ca Arsene să-i returneze suma de bani. Fiul și avocata lui Ștefan i-au transmis lui Arsene, direct sau prin mesageri, mesajele lui Pinalti din pușcărie. Unul dintre cei care au avut un rol foarte important în această poveste a fost Vasile Panaite. Piti, un apropiat al lui Gheorghe Ștefan, s-a împrietenit și cu Ionel Arsene, cel din urmă susținându-l pentru a ocupa și funcția de prefect. În timpul tratativelor dintre Ștefan și Arsene pentru recuperarea banilor a apărut varianta, spun procurorii, ca o parte din datoria către Pinalti să fie plătită din profitul obținut de pe urma unei lucrări cu bani publici. Este vorba de un proiect pe PNDL I privind construirea unei școli în comuna Icușești, școală care fusese distrusă într-un incendiu.

Ștefan le-a spus procurorilor că, în vara anului 2015, după ce măsura arestului la domiciliu i-a fost înlocuită cu măsura controlului judiciar, a reușit să vorbească cu Arsene pe tema banilor pe care trebuia să-i restituie. A fost momentul în care Arsene i-a comunicat lui Pinalti că lucrurile se vor rezolva, pentru că va face demersuri ca Izopoint SRL (n.r. societate controlată de Piti) să obțină lucrarea de la Icușești, iar Piti să-i dea lui Pinalti o parte din profit în contul datoriei.

 

După ce măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu măsura controlului judiciar – 19.06.2015 -ŞG (Ștefan Gheorghe) a luat legătura cu AI (Arsene Ionel) şi i-a solicitat şi diferenţa de bani. AI a motivat că nu are suma de bani în numerar (afirmând că banii primiţi în 2013 au fost daţi mai departe pentru atingerea scopului) dar pentru restituirea unei părţi din suma datorată va face demersuri astfel încât firmei IZOPOINT, controlată de PV (Panaite Vasile) , să-i fie atribuită o lucrare de către Primăria Icuşeşti, jud Neamţ. Din profitul ce urma a fi obţinut, PV urma să-i dea şi lui ŞG o parte, fără a fi stabilită o sumă anume. În anul 2015 PV era primarul comunei Dragomireşti şi o persoană apropiată atât de AI cât şi de ŞG. Ulterior, între ŞG şi PV au avut loc discuţii în legătură cu suma de bani promisă, însă cel din urmă a motivat că nu a obţinut profit întrucât IZOPOINT a subcontractat o parte din lucrări unei firme controlate de AI, firmă care a supraevaluat lucrările”, se arată în materialul procurorilor anticorupție.

 

După acest episod, Pinalti a fost condamnat definitiv, în octombrie 2015, la pedeapsa de 6 ani închisoare şi a fost liberat condiţionat la data de 20 septembrie 2017. În iulie 2015, adică după o lună de la discuția dintre Ștefan și Arsene, Izopoint SRL era desemnată, după o selecție de oferte, să construiască școala de la Icușești. Termenul de finalizare a execuției a tot fost prelungit, astfel încât lucrările nu au fost finalizate nici în ziua de azi. Însă, școala are termopane, iar furnizorul pentru Izopoint SRL a fost Rotercom Prestige SRL, controlată de familia lui Arsene. În acest sens, procurorii au găsit o factură fiscala care confirmă faptul că Izopoint SRL a cumpărat de la Rotercom Prestige SRL Târgu Neamț tâmplărie din lemn stratificat în valoare de 150.000 lei, cu TVA. Tranzacția este confirmată de o factură fiscală din data de 9 octombrie 2015. Rotercom Prestige SRL este firma familiei Arsene, în momentul tranzacției cei doi soți fiind acționari la această societate.

Piti îi spune lui Ștefan că nu-i poate da banii din cauza termopanelor lui Arsene

Din spatele gratiilor, Pinalti se interesează dacă a ieșit afacerea cu școala de lcușești și află că profitul nu a fost atât de mare încât să primească și el o parte în contul datoriei. Într-o discuție înregistrată ambiental, Panaite Vasile se plânge că, din cauza termopanelor lui Arsene, nu a făcut profit, marfa livrată de firma lui Arsene fiind supraevaluată. Piti afirmă că a plătit un milliard și jumătate de lei vechi pe termopane care nu valorau mai mult de 200 de milioane de lei.

Dialogul dintre PCM (concubina lui Gheorghe Ștefan) şi PV (Panaite Vasile), (n.r. care a avut loc în vara anului 2017), confirmă şi existenţa înţelegerii privind restituirea de către AI (Arsene Ionel) a unei părţi din datorie prin atribuirea către firma controlată de familia lui PV a unei lucrări în comuna Icuşeşti jud. Neamţ, urmând ca din profitul obţinut să-i fie dată o sumă necuantificată lui ŞG:

PCM: Păi, spune-i…nici din lucrare n-o ieşit nimica, nimic…

PV: …(n.n. neinteligibil – vorbeşte în şoaptă)… băi nimic, băi… da dă o lucrared e 30000 de lei…(n.n. neinteligibil – vorbeşte în şoaptă)….15.000.000 de lei bucata…

PCM: Băi, dar… şi din lucrarea aia de la primăria aia când…c-o pust ermopane, n-o rămas nimic?

PV: …(vorbeşte în şoaptă)… Ei…cum dracu n-o rămas …care-o pus cine?

PCM: Când o…lucrarea aia care…aia mare, care o pus el termopane, cu firmaa ia de termopane a lui, şi uşi ce-o făcut el…că mi-o zis G ieri…

PV: Unde? La care primărie o pus?

PCM: Nu ştiu…

PV: La Icuşeşti?

PCM: Da, aia.

PV: Hai mă, ce dracu, am ofertat-o pe aia, o fost 600 şi ceva de milioane şi i-am dat un miliard jumătate…

PCM: Doamne Dumnezeule…

PV: Ce vorbim, băi omul lui Dumnezeu Sfântul? …(n.n. neinteligibil-vorbeşte în şoaptă)… toată lucrarea, 1100 de metri pătraţi de şcoală şi un miliardj umătate …(n.n. neinteligibil)…

PCM: Doamne, ce escroc, băi frate! Şi nu vrea să-i dea…

PV: …şi i-am zis atunci: uite băi ce… … dă bă, dă-l dracului de-acum, ce să-i mai faci

PV confirmă din nou înţelegerea pe care a avut-o cu ŞG şi AI în legătură cu lucrarea de la Primăria Icuşeşti:

PCM: Băi, dar la primăria aia…de ce nu…ce firmă o lucrat pentru termopane? La primăria aia…cum dracu…cu ceva cu L…

PV: A lui.

PCM: A lui. Da. La…

PV: Fosta lui Incuşeşti…

PCM: Da, Icuşeşti…ce firmă o lucra cu termopane?

PV: A lui.

P CM: Firma lui ă? Dar cum se numeşte firma lui?

PV: RO…ROCOM…

PCM: Ca să-i zic… ROCOM ha?

PV: Da.

PC M: Şi o luat banii şi …o luat… cât ? De un milion jumătate o pus termopane?

PV: Nu, de un miliard jumătate şi ele erau 104 milioane…

P CM: …[neinteligibil – n.n.]…

PV: Când i-am zis lu şefu să se ocupe … Dă-l mă în p… mea că o reglăm noi!…[neinteligibil – n.n.]… nici acum …[neinteligibil – n.n.]… n-ai cu cine… o rămas 200 şi ceva de euro pe metru să ridice o clădire la gata, cu finisaje cu tot…cine dracu…[neinteligibil – n.n.]… cu ce…zi-mi şi mie…atât te întreb…cu 200 şi ceva de euro cum să ridici o clădire…

PC M: N-ai cum să faci… Dacă o…dacă o luat toţi banii…

PV: …la gata, la gata, la gri…cred c-o fost 200 şi…vreo treizeci şi ceva saup atruzeci de euro, şi-o luat partea lui cât dublu şi rămâi cu 200 de euro să ridici o clădire de jos până sus …[neinteligibil – n.n.]…

La cererea lui PCM, PV a fost de acord să intermedieze o întâlnire directă dintre cea dintâi şi AI. În acest sens, PV a promis că îl va aborda pe AI pentru a-i explica necesitatea unei discuţii directe întrucât este vorba despre chestiuni care îi priveşte exclusiv pe AI şi pe Ș.G.

Subiectul este reluat în septembrie 2017, după ce Gheorghe Ștefan a ieșit din închisoare și a avut o discuție cu prefectul Panaite, tot pe tema banilor pe care trebuia să-i primească de la Arsene.

„Cei doi au discutat şi cu privire la contractul încheiat de firma controlată de PV cu Primăria Icuşeşti şi faptul că în urma executării contractului PV nu a avut profit, fapt pe care i l-a adus la cunoştinţă şi lui AI:

ŞG : Înţelegi…o rămas diferenţa de 80000 …o trecut timpul…eu

am ieşit afară, nu? Am stat un an de zile afară…Înţelegi? Băi, putea… 10000…

5000…da, da, c-o rezolvă cu tine…ce-ai făcut cu lucrarea de la Icuşeşti? O ieşit un căcat şi…când eu i-am spus lui, zic: Domle, a zis Piti că nu a ieşit acolo că asta…

PV: Prima dată …prima dată a dat-o prin fasole…

ŞG : O zis că nu i-ai spus!

PV: I-am arătat dom Ş!…cică: Da, aşa-i! Aşa-i, c-o fost prost evaluată… Da, băi, dar măcar să ştie regula.

ŞG : Păi de aia n-o lua nimeni lucrarea aia…

PV: Dar dacă o scos-o de cinci ori la licitaţie şi n-a luat-o nimeni!

ŞG : Păi! Şi de unde să iasă?

PV: Dar o fost 200 şi ceva de euro construcţie jos…de jos…

ŞG : Şi…o venit şeful…cu…

PV: …şi el o luat un miliard jumate numai tâmplăria…

ŞG: Şi mi-ai zis la un moment dat că nici nu dăduseră… a ieşit un căcat cu…

Informațiile obținute de atacul.ro arată că Rotercom Prestige SRL a furnizat Izopoint SRL pentru școala din Icușești următoarele piese de tâmplărie:

-147,36 mp ferestre din lemn; 46,1 mp uși din lemn; 3,15 mp usi aluminiu; 5,25 mp ferestre aluminiu; 82,21 mp uși lemn; 21 mp ferestre lemn; 19 mp uși din materiale plastice; 6 mp obloane rabatante. Toate acestea au fost facturate de Rotercom Prestige, atenție, firmei Izopoint cu 150.000 lei cu TVA. Numai că Izopoint a decontat tâmplăria la Ministerul Dezvoltării la valoarea de 50.751 lei, proiectul de la Icușești fiind finanțat prin PNDL I. Așadar, Piti și-a asumat o pierdere de 100.000 de lei, acceptând să cumpere tâmplăria de la firma lui Arsene. Izopoint a încasat de la minister 50.000 de lei pentru tâmplărie, însă a plătit firmei Rotercom Prestige 150.000 de lei.

Acest dosar nu este singurul pe care Ionel Arsene îl are la DNA. Datele noastre arată că mai există cel puțin alte patru dosare în care apare numele președintelui Consiliului Județean Neamț. Cercetările sunt avansate și în dosarul privind finanțarea televiziunii Tele M pe care Arsene o controlează prin interpuși. Sursele noastre arată că sunt șanse foarte mari ca și acest dosar să ajungă cât mai curând în instanță.

Daniel MURARU

Citeste si:

Cum l-a țepuit inculpatul Arsene pe martorul Piti cu 100.000 de lei. Afaceri de zeci de mii de euro cu fonduri guvernamentale

(Stenograme) Piti, prefectul de Neamț, limbaj de derbedeu: „Mâine seară urmează să ne vedem că-i ziua la o mimoză de-a lui”

Bomba din dosarul lui Arsene: Prefectul Piti, „mânjit” și el! Cei doi nu au voie să se întâlnească, deși lucrează în aceeași clădire

De ce a fost arestat Arsene: „Inculpatul a declanşat noi valenţe dăunătoare încrederii în sistemul politic”

Arsene, șeful CJ Neamț, înfundat de Pinalti. Ținta celor doi a fost Culiță Tărâță

15 comments

 1. Diana 28 mai, 2018 at 14:39 Răspunde

  E bine si asa, chiar daca nenorocirile facute cu bani publici de acest specimen sunt infinit mai mari si mai multe. In plus, a transformat judetul intr-un fel de Vaslui din pricina numirilor gen OB, Arcan, Andrusca, Munteanu, Suculet.

 2. Maria Sfetcu 28 mai, 2018 at 17:05 Răspunde

  Un sfat gratis pentru domnul președinte: cât mai sunteți încă liber, dați repede fuguța fie în Madagascar fie în Costa Rica! ar fi un mare păcat ca un om asa talentat să se piardă. În pușcărie! Că vorba aia, vedem că dosarele sunt o făcătură și că el este un om hăituit, prigonit pentru convingerile politice!
  O zi bună tuturor.

 3. Otilia 28 mai, 2018 at 17:47 Răspunde

  Sunteti niste invidiosi si niste tristi. Care e vina celor de la firma de termopane daca si proiectantii si constructorul au subevaluat categoria respectiva de produse? Dar daca Panaite a acceptat sa plateasca un miliar de lei in plus inseamna ca a avut de unde, din total lucrare. Vad ca nu spune nimeni cat a fost totalul la acea scoala. Eu am auzit de 20 de mld lei vechi, adica 1,5 mld de la termopane nu inseamna nici 10 la suta.
  Astfel de articole tendentioase nu isi propun decat sa loveasca in PSD si in domnul Arsene. E vorba doar de invidie, domnul presedinte reusind de curand sa urmeasca si realizarea autostrazii de la Targu Neamt la Iasi. Nu au reusit PDL-istii lui Pinalti si Panaite si uite ca reuseste domnul presedinte Arsene si asta starneste invidia unor oameni mici si tristi.
  Rusine!!!

  • mihnea 28 mai, 2018 at 18:37 Răspunde

   Asa Otilia! Oda ta e mult mai impresionabila si impachetabila si palatabila si suculenta decat rautatile astora. Bravo Otilia!Daca toate tricolorele din PSD ar fi active si fidele si fluide la OB ca tine, domnul presedinte ar urni si mai tare autostrada Tg Neamt- Iasi de la locul ei , ba, cred eu ,ca ar mai urni una: cea de la Vanatori la Grumazesti . Bineinteles si cu sprijin de la ministerul cauciucului si apei grele , ca fara cauciuc si apa grea autostrazile astia n-au cum sa fie construite si nici n-ar avea aderenta la public… Intelegi, Otilia?

 4. Gigel 28 mai, 2018 at 19:15 Răspunde

  Otilia, du-te si xxx – i soseta lui sosetel! Intr-adevăr mi-e rusine cînd vad postaci (***) ca tine care dau cu limba de-un cot in xxx lui acest inculpat! Lasă slugarnicia si mars la munca! Iar individul din imagine, la puscărie! Or poate vrei sa-l insotesti ca doar si tu papi bine si apăsat din banii poporului!

 5. mihnea1 28 mai, 2018 at 21:12 Răspunde

  Auzi, Otilia, dl presedinte al tau vrea sa uneasca Moldova cu Transilvania printr-o autostrada construita intre Tg Neamt si Iasi. Cred ca mesajul a fost scris de Andrusca. Oare cat tupeu sa ai si sa vii sa ne spui noua “rusine” cand si copiii stiu mizeriile pe care le fac arsene & Co?! Oare cat tupeu sa ai sa vii sa ne certi cand au ocupat toate posturile de decizie cu analfabeti functionali, cu oameni de joasa speta, cu dame de joasa speta, cu oameni fara nicio pregatire sau experienta profesionale! Cred ca ai gresit locul pt ode. Ramai cu individul care nu da doi bani pe nimeni si lasa-ne pe noi sa ne dorim oameni cinstiti si priceputi la conducere.
  P.S. Uita-te pe site-ul CJ, la angajari, sa vezi ce mimoza urmeaza sa devina functionar public si apoi sa fie promovata. Una langa care isi petrece mult timp si care a luat cea mai mare nota la scris. La oral are cineva vreo indoiala? Despre asta e vorba Otilia, sau cum te-o chema domnule.

 6. Iuly 29 mai, 2018 at 10:00 Răspunde

  Adevarat John paravion ! Otilia este NICOLETA … cred ca și … (***) … ha! Ha!
  Are misiunea de a fi vigilenta cu publicațiile de pe ATACUL !!!

  • Mouse 29 mai, 2018 at 20:28 Răspunde

   Roberta e ăla de la “HAU HAU PIATRA NEAMT” care explica prostilor ca “ARSENE A REUŞIT” ???
   (***)

   Unora nu le e greata sa-si plimbe limba pe dosuri. Probabil ca sunt bine platiti, au si sporuri de rusine si mizerie. Sa schimbe denumitea acelui portal sa-i spuna “MIZERIE PIATRA NEAMT”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.