Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, va fi arestat luni?

5
505

Curtea de Apel Bacău va judeca luni, 29 ianuarie, contestația depusă de Direcția Națională Anticorupție împotriva deciziei Tribunalului Bacău, de cercetare sub control judiciar a președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Cum cel din urmă, în calitate de inculpat, a fost nemulțumit de măsura controlului judiciar, avocații săi au contestat și ei decizia magistraților. Așadar, luni, Ionel Ionel Arsene va afla dacă va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, așa cum cere DNA, va fi judecat în stare de libertate sau va rămâne sub control judiciar. Nu este exclus ca magistrații chiar să ridice măsura controlului judiciar, decizie contestată de Arsene.

Bineînțeles că există și posibilitatea ca instanța să respingă cererea lui Arsene și să o accepte pe cea a procurorilor anticorupție, caz în care președintele Consiliului Județean ar putea să ajungă după gratii în următoarele 30 de zile. Varianta plasării în arest la domiciliu este și ea de luat în calcul. Reamintim că Ionel Arsene a fost reținut joi, 18 ianuarie, de procurorii anticorupție, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență. El este acuzat că a primit, în anul 2013, când era deputat și președinte al PSD Neamț, 100.000 de euro pentru a-i remite prin intermediari (ziaristul Dan Turturică și o consilieră a șefului ANI) președintelui din acea vreme a Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, pentru ca cel din urmă să-i facă probleme lui Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț la acea dată. Concret, Georgescu trebuia să-l declare în stare de incompatibilitate sau conflict de interese pe Tărâță. Dosarul are la bază un denunț formulat de Gheorghe Ștefan în vara anului 2017. Fostul primar al orașului Piatra Neamț le-a povestit procurorilor cu lux de amănunte cele întâmplate, cea mai mare nemulțumire a sa fiind că Arsene nu i-a returnat banii. La sfârșitul anului 2014, după decesul lui Culiță Tărâță și arestarea preventivă a lui Gheorghe Ștefan, cel din urmă a încercat, prin intermediari, să-și recupereze banii de la Arsene. Motivul: suma de 100.000 de euro remisă lui Arsene nu a avut rezultatul scontat, Culiță Tărâță nefiind declarat incompatibil sau în conflict de interese. În referatul procurorilor se spune că Ștefan a reușit cu greu să recupereze 20.000 de euro de la Arsene, din cei 100.000 de euro, iar cel din urmă, pentru a nu mai fi agasat de apropiații lui Ștefan, a promis că va returna o parte din cei 80.000 de euro printr-un artificiu cu bani publici. Concret, Izopoint SRL, firma controlată de prefectul de Neamț, a primit o lucrare la Icușești, unde trebuia să construiască o școală prin fonduri din PNDL I. Din profitul pe care urma să-l obțină, prefectul trebuia să-i dea o parte lui Pinalti în contul datoriei pe care Arsene o avea la acesta. Numai că planul a fost dat peste cap, Arsene, prin firma sa, sifonând banii pentru lucrare. Piti s-a plâns de acest lucru concubinei lui Ștefan, căruia i-a spus că nu a ieșit profit la Icușești pentru că Arsene, cu firma sa, a avut grijă să ia tot. Termopanele de la școală au fost livrate de firma lui Arsene, iar, după spusele prefectului, acestea ar fi costat 10.400 lei, dar au fost plătite cu 150.000 de lei. Și uita așa, sătul să tot fie amânat și batjocorit, Pinalti a făcut denunț la DNA.

Daniel MURARU

Citeste si:

(Stenograme) Piti, prefectul de Neamț, limbaj de derbedeu: „Mâine seară urmează să ne vedem că-i ziua la o mimoză de-a lui”

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. Jos coruptia 26 ianuarie, 2018 at 10:08 Răspunde

    Nu cred.A facut atatea pentru orasul nostru.Cel mai bun presedinte din toate timpurile. Un barbat adevarat…vedem pe pornoadulti. Eu cred ca sunteti invidiosi cu totii!!!!…el traieste o mare nedreptate cum zicea arcanca…dupa cele scrise va zic sincer ca ma duc sa vomit…

  2. valisor 26 ianuarie, 2018 at 18:20 Răspunde

    Luni, cine are ochi de aflat, va afla, nu dacă instanța băcăhuană și DNA-ul de acolo put, ci cât de mare e rahatul, adică dacă-i maxim sau atotcuprinzător.
    Lucrări publice, așa cum se vede și din articolul precedent, dar mai ales din ce știu și legumele, care săracele nu are creieri de știut în fibra lor, înseamnă bani uriaș de mari pentru pușlamalele greșitelor noastre decizii electorale. Într-o țară a judecătorilor cu plămâni sănătoși și a procurorilor necorupți, din stenogramele de dinainte și din douăle articole de după ăsta, nu numai că cu arcanul ar fi fost de cules Arsene azi, dar și alți viermi ciumați de totodată cu el. Probabil că la Bacău se așteaptă chestiuni relevante din aria teleormăneană a Bucureștilor spre Neamț, ca să rezulte clar despre ce șpăgi se vor încorda cei mai strânși de boașe gospodari ai țării.
    Zic d-ăstelea așa, ca să fiu răutăciosu, că bunăciosu nu mai pot.

  3. mihnea1 26 ianuarie, 2018 at 22:49 Răspunde

    Sper ca se va intelege ca scoaterea din joc a individului e o chestiune de siguranta nationala si nu ar face bine doar nemtenilor. Altfel, va veni pe cai si mai mari. Mizez pe o analiza si un verdict care sa priveasca binele nostru si nu al lui. Dumnezeu ne invata sa fim buni, dar in acest caz, e care pe care. El pe nemteni sau nemtenii pe el.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.