Acuzații în interiorul PNL. Un grup de politicieni locali ar fi încercat să destabilizeze conducerea PNL Neamț

3
276

  • surse din PNL afirmă că nu ar fi prima dată când respectivele persoane încearcă, prin manipulare și acțiuni subversive, să creeze tensiune în interiorul partidului
  • ultima dată, „grupul” s-ar fi folosit de situația consilierului local PNL Țibucani, Iulian Vîrlan, care a fost exclus din partid de organizația locală, decizie invalidată de Biroul Politic Județean

Neînțelegerile din interiorul Organizației PNL Țibucani, unde tânărul consilier local Iulian Vîrlan a fost sancționat cu retragerea sprijinului politic, au fost rezolvate la nivelul Biroului Politic Județean. Vîrlan afirmă că problema a fost clarificată și s-a ajuns la un consens. Concret, decizia Biroului Politic al PNL Țibucani a fost invalidată de membrii Biroului Județean al PNL Neamț într-o ședință care a avut loc în data de 29 noiembrie, astfel că Vîrlan a rămas membru PNL cu acte în regulă, dar și consilier local din partea acestei formațiuni politice. În declarația sa, liberalul vorbește despre dialog, clarificări, sprijin pentru tineri, înțelegere și decizii în spirit democratic. Consilierul mazilit de organizația locală își exprimă și regretul că numele lui Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, a apărut în acest context, al neînțelegerilor, care acum sunt de domeniul trecutului, din PNL Țibucani.

Iulian Vîrlan (foto stânga) alături de primarul Butnariu la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie:

Fără a oferi mai multe amănunte, Vîrlan vorbește despre faptul că acțiunea sa ar fi fost folosită cu rea credință de persoane care nu ar urmări binele PNL Neamț. Surse din PNL au precizat că la mijloc ar fi vorba de o acțiune concertată a unui grup de politicieni locali care ar avea drept scop destabilizarea conducerii actuale a PNL Neamț. „Grupul” s-ar fi folosit de situația lui Iulian Vîrlan, cel care a fost la un pas de a-și pierde spirijinul politic în urma unor neînțelegeri cu colegii din partid, pentru a lovi în conducerea PNL Neamț. Vîrlan afirmă că rezolvarea divergentelor nu ar fi avut loc fără sprijinul președintelui PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, atitudinea acestuia fiind caracterizată drept o dovadă că PNL-ul este un partid al dialogului.

„În urma votului primit în Biroul Politic Local Țibucani, privind retragerea sprijinului meu politic, am avut o ședință a Biroului Politic Județean, ședință în care am discutat, am clarificat problema și am ajuns la consens. Votul inițial a fost un avertisment, care a dus la dialogul menționat în ședința BPJ. Sprijinul oferit de conducerea județeană în rezolvarea divergențelor de opinie arată că Partidul Național Liberal respectă dreptul la liberă exprimare și sprijină tinerii atunci când aceștia au nevoie. Țin să precizez și faptul că numele d-nlui președinte Mugur Cozmanciuc nu trebuia să se regăsească nicăieri în spațiul public sau privat, întrucat eu nu am discutat niciodată cu domnia sa cu privire la această situație de la Țibucani. În urma discuției pe care am purtat-o cu domnul președinte și colegii din conducerea PNL Neamț, la ședința de miercuri seară, 29 noiembrie, a BPJ Neamț, acesta și-a exprimat poziția fermă că nu a existat și nu există niciun fel de colaborare cu PSD. Totodată, domnul președinte Mugur Cozmanciuc a reiterat poziția politică a PNL Neamț, precizând că suntem principalul partid de opoziție și niciodată nu vom accepta vreo înțelegere cu PSD. Țin să precizez, în nume personal, că eu am acționat cu bună credință, dar am realizat că am fost indus în eroare de niște persoane care nu urmăresc binele PNL Neamț. Regret că acțiunile mele au fost reinterpretate și folosite cu rea credință. Iar persoanele care nu urmăresc binele PNL trebuie caracterizate ca având interese personale, cu dorință de subminare a autorității conducerii legitime a PNL Neamț. Echipa PNL Țibucani rămâne unită și împreună cu domnul primar Butnariu Petru vom lupta pentru a ne realiza obiectivele fixate în anul 2016 și îl susținem fără rezerve pe actualul președinte al PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc”, a declarat Iulian Vîrlan.

Daniel MURARU

Citeste si:

Consilier PNL, dat afară din partid pentru că nu a votat alianța cu PSD

 

 

3 comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.