Șefa DGASPC Neamț, probleme penale de la termopanele lui Dulamă

1
137

Cristina Păvăluță, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), instituție subordonată Consiliului Județean Neamț, a fost găsită în conflict de interese penal de către inspectorii Agenției Naționale de Integritate. Cei din urmă au avut nevoie de mai bine de trei ani să ajungă la această concluzie, investigațiile demarând în cursul anului 2014. Ce-i drept, era și destul de greu de stabilit situația deloc legală a șefei de la DGASPC care, în calitate de director, a încheiat un contract cu societatea Olimpus Trade SRL, deținută de familia lui Laurențiu Dulamă, fost director la Parking și actual vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț. Afacerea a fost încheiată în perioada în care Cristina Păvăluță era membru al Consiliului de Administrație la Parking SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Piatra Neamț, iar Dulamă administrator la firma sa, Olimpus Trade, și director la Parking SA. Cum cei doi aveau putere de decizie în cea din urmă societate, contractul de 98.788 lei, încheiat de DGASPC Neamț cu Olimpus Trade SRL, a intrat în sfera penalului. Așa stând lucrurile, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț în vederea efectuării unei anchete penale pentru conflict de interese.

În noiembrie 2015, ANI anunța, prin intermediul unui comunicat, că Cristina Păvăluță s-a aflat „în stare de incompatibilitate în perioada 22 aprilie 2013 – 28 ianuarie 2015, întrucât a deținut, simultan cu funcția publică de Director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, și funcția de membru în Consiliul de Administrație al S.C. PARKING S.A. (societate de interes local la care Consiliul Local Piatra Neamț este acționar majoritar, cu o cotă de participare la capitalul social/beneficii de 69,51%)”

 

Iată și ultimul comunicat al ANI care ne anunță că Cristina Păvăluță, șefa DGASPC, ar fi încălcat regimul juridic al conflictului de interese :

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența indiciilor privind posibila încălcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către PĂVĂLUȚĂ CRISTINA, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț. În calitate de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, a încheiat un contract cu S.C. Olimpus Trade S.R.L. (societate reprezentată de către un administrator cu care persoana evaluată se afla la acel moment în raporturi de muncă într-o altă societate, respectiv S.C. Parking S.A.), această societate având calitatea de executant al lucrării ”Lucrări de confecționare și instalare ansamblu uși PVC exterior”,  în valoare de 98.788 Lei. La data încheierii contractului, atât persoana evaluată, cât și administratorul  S.C. Olimpus Trade S.R.L., dețineau calități/funcții în cadrul S.C. Parking S.A. (societate deținută majoritar de către Consiliul Local Neamț), respectiv persoana evaluată a fost membru în Consiliul de Administrație în perioada 11 februarie 2013 – 11 mai 2017 , iar administratorul  S.C. Olimpus Trade S.R.L. a fost director al S.C. Parking S.A.  în perioada 15 decembrie  2007 – 06 iulie 2016. Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către PĂVĂLUȚĂ CRISTINA a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit căruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”. Menționăm faptul că Agenția Națională de Integritate a constatat la data de 26 noiembrie 2015 existența stării de incompatibilitate în cazul numitei PĂVĂLUȚĂ CRISTINA. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare. Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare”

Daniel MURARU

1 comment

  1. valisor 13 iulie, 2017 at 18:56 Răspunde

    Pentru alde ăștia am decât o vorbă de duh, a unui amărât “ars de soare” căruțaș romașcan, rostită… de-amu, ceva mai mult de trei decenii:
    “Să le dea Dumnezeu ce n-au avut, căcat la nas și muci la cur!”

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.