Arsene a rămas fără vila din Săucești-Bacău. Cumpărătorul s-a ales cu o proprietate devastată

2
1869

Licitația organizată la începutul lunii septembrie de un executor judecătoresc din Târgu Neamț pentru vânzarea unei vile, cu terenul aferent, proprietate a soților Ionel și Gabriela Arsene, s-a finalizat. Firma cumpărătoare, deținută de un tânăr de 19 ani, din Vânători-Neamț, a plătit suma întreagă pe care a strigat-o la licitație, respectiv 116.000 de lei. Cumpărătorul a avut la dispoziție 30 de zile pentru a achita integral suma, ceea ce înseamnă că banii au fost plătiți până pe 3 octombrie. De atunci au trecut două luni, iar imobilul, situat în Săucești, la intrarea în minicipiul Bacău, arată ca după bombardament, locul arătând ca un mare container pentru gunoaiele aduse de vânt. Și nici nu avea cum să fie altfel, deoarece proprietatea a rămas neîngrădită, deși are un nou proprietar, iar cei obișnuiți să arunce gunoiul în zonă o fac în continuare fără jenă. Și vila arată rău, fără tâmplărie, cu zone în care tencuiala a căzut, cu pereții desenați etc.

Față de anul 2012, când Ionel Arsene o scosese la vânzare, proprietatea arată într-o stare jalnică. Chiar și în aceste condiții, terenul și casa nu aveau cum să valoreze 3.500 de euro, cum stabilise un expert la solicitarea Băncii Comerciale Române. Că proprietatea era mult mai valoroasă o demonstrează și prețul cu care a fost vândută la licitației, de peste 6 ori suma cu care fusese evaluată.

Vila in iulie 2012:

Casa familiei Arsene fost scoasă la licitație de BCR, prin intermediul unui executor judecătoresc, pentru un credit neplătit de peste 170.000 de euro, pentru care Ionel și Gabriela Arsene au fost garanți. Cei doi au acceptat să pună vila și terenul drept garanție la bancă, pentru ca unchiul și mătușa lui Ionel Arsene să poată obține creditul. Cum banca nu și-a recuperat banii, s-a trecut la executarea silită a bunurilor gajate în vederea recuperării datoriei. Judecătoria Târgu Neamț a acceptat, în noiembrie 2017, cererea de executare silită, iar în vara acestui an s-a trecut la vânzarea proprietatii soților Arsene. Este vorba de imobilul compus din casă de locuit P+1 (66 mp suprafață construită și 132 mp suprafață desfășurată) şi suprafaţa de 349,40 mp teren situat în intravilanul comunei Săuceşti, satul Bogdan Vodă, judeţul Bacău. Mai exact, vila și terenul se află chiar la intrarea în orașul Bacău, dinspre Roman, vizavi de Turnul de televiziune.

Expertul Alecu Corfu, din Buhuși, a stabilit că vila și terenul, situate la 10 minute de centrul orașului Bacău, cu ieșire la drum european, valorează 16.684 lei, adică aproximativ 3.600 de euro.

La prima licitație, organizată în luna august, câștigător a fost declarat Simaro 07 SRL Vânători-Neamț, care îl are ca administrator și asociat, cu 97,5% din părțile sociale, pe Mihai Dominte, cumnatul lui Ionel Arsene. Acesta a licitat peste 100.000 de lei, însă nu a plătit, motivând că a vrut să facă un credit, dar banca nu i l-a aprobat.

În aceste condiții, executorul a reluat procedura de licitație, prețul mic de pornire atrăgând cinci persoane fizice și una juridică – Costytex 2000 SRL Vânători-Neamț, care îl are ca administrator și asociat unic pe Costin Lazăr , un tânăr care a împlinit 19 ani în luna mai a acestui an.

La a treia strigare, persoanele fizice au licitat între 20.000 de lei și 35.000 de lei, iar Costytex 2000 SRL a avansat suma de 116.000 de lei, fiind declarată câștigătoarea licitației. Tânărul a respins orice fel de acuzație privind vreo înțelegere cu Ionel Arsene, zvonuri alimentate și de faptul că tatăl lui este din comuna Grumăzești, locul de baștină al pesedistului șef.

„Numai ziariști mă sună? De ce nu mă sună unul să mă împrumute cu niște bani ca să pot să o plătesc. (…)Tatăl meu (n.r. născut în Grumăzești) nu l-a mai văzut pe Ionel Arsene de 10 ani. E mai mare de ani decât Ionel Arsene. Tata a fost coleg cu fratele lui mai mare. Nu înțeleg ce atâtea discuții, un copil nu are voie să își cumpere o casă? Pe munca mea am obținut și un program Start Up. Urmează să primesc banii, să aduc utilaje. Am umblat peste tot, am muncit. Care e problema? Tatăl meu trăiește în Vânători-Neamț de 24 de ani, are afaceri aici!”, a declarat pentru atacul.ro,  la puțin timp după licitație, Costin Lazăr.

Întrebat dacă îl cunoaște pe Arsene și când l-a văzut ultima oară pe acesta, tânărul a declarat: „Bineînțeles că-l cunosc, cine nu-l cunoaște? Personal nu l-am mai văzut, sincer, de când venea pe la tata, acum 15-20 de ani…”.

Firma Costytex 2000 SRL, care a achiziționat proprietatea soților Arsene, a fost înființată în august 2018, având ca obiect principal de activitate „Fabricarea altor articole textile”. În primul an de existență, firma a avut o cifră de afaceri de 54.000 de lei, un profit de 50.282 de lei și niciun angajat.

Daniel MURARU

Citeste si:

Șmen cu vila din Bacău a lui Arsene. Proprietatea, evaluată la 3.500 de euro. Cumnatul Dominte, primul cumpărător

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Alina 11 decembrie, 2019 at 17:31 Răspunde

    Garajul din imagine, ca numai casa nu este, se va intoarce binisor si sigur, in cel mai scurt timp, la „stapanul inelelor”, adica al tuturor verigilor financiare din zona. Pretul de vanzare pentru care s-a adjudecat spune tot. La rascumparare, Arsene v-a plati si mai putin pe „garaj”. Pe principul „tinere, daca vrei sa-l vinzi, scazi pretul”. Si uite asa, se mai naste o controversa.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.