Cine se pregătește pentru postul de director general la Apa Serv? Actualul director încasează aproape 10.000 de lei/lunar

6
1171

Postul de director general al companiei județene Apa Serv SA, unde Consiliul Județean Neamț este acționar majoritar, va fi scos la concurs la începutul anului viitor. Reprezentanții companiei au lăsat toate problemele deoparte și au anunțat că au nevoie de un director general stabil, actualul, Vlad Angheluță, fiind numit pe o perioadă determinată. De altfel, Vlad Angheluță, fost prefect de Neamț, fost administrator public la Consiliul Județean Neamț, este de loc din Târgu Neamț, relația sa cu Ionel Arsene, fiind de notorietate. Acest lucru a cântărit greu în momentul numirii lui Angheluță pe funcția de director general interimar al Apa Serv în locul suspendatului Cătălin Dughir. Cel din urmă a câștigat în instanță procesul cu cei care l-au suspendat, iar compania i-a achitat peste 350.000 de lei – drepturi salariale. Interimatul de la vârful Apa Serv datează de aproape 3 ani, din  februarie 2017, când Cătălin Dughir, considerat un apropiat al portocaliilor, a fost înlăturat din funcție.

Sursele noastre afirmă că actualul director dorește să devină director general cu acte, lucru care nu se poate decât în urma unui concurs. Am răsuflat ușurați, pentru că Vlad Angheluță nu trebuie să-și facă griji, deoarece întrunește toate condițiile pentru a se înscrie la concurs, așa că un prim pas pentru a ocupa această funcție a fost făcut. Bine, asta nu înseamnă că ceva este în neregulă. Nici pe departe! Zvonurile că cineva ar dori să-și securizeze o funcție bine remunerată pe viitor, nu înseamnă că i-ar fi frică de o guvernare locală PNL care ar putea să-i pună piedici. Dacă vor mai fi și alți doritori, rămâne de văzut. Funcția îi va aduce câștigătorului un salariu de aproape 10.000 de lei/lunar.

Pașii până la concurs

Consiliul de Administrație al Apa Serv a anunțat că va organiza o selecție de candidați pentru ocuparea funcției de director general, respectând, bineînțeles, legislația în vigoare. Cei interesați să ocupe o funcție atât de bănoasă, cum e cea a directorului general al Apa Serv, vor trebui să depună un dosar de candidatură, însoţit de declaraţia de intenţie, și să susțină un interviu în urma căruia se va face selecția. Depunerea dosarelor trebuie efectuată până pe 6 ianuarie 2020, iar selecția și afișarea numelor celor care au fost selectați, a listei scurte, cum îi spun organizatorii, va fi făcută în maximum 5 zile lucrătoare de la data termenului limită pentru depunerea candidaturilor. Interviul de selecție va trebui susținut în maximum 15 zile lucrătoare de la data publicării listei scurte a candidaţilor. Afişarea rezultatelor interviului va fi în maximum 3 zile lucrătoare de la sustinere a acestuia.

Candidații trebuiesă cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu și o stare de sănătate corespunzătoare exercitării funcţiei. Alte condiții impuse candidaților sunt: să nu fi fost destituiți dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractele individuale de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 5 ani, să nu fi fost condamnați pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înșelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, să nu fi desfășurat activitate de poliție politică și să nu fie incompatibili cu ocuparea postului. Cei interesați de acest post trebuie să aibă studii studii superioare în domeniul economic/management/tehnic, vechime de minimum 10 ani în specialitatea studiilor absolvite, să fi căpătat experiență relevantă (minimum 5 ani) în activitatea de conducere/coordonare în cadrul unei întreprinderi/institutii publice sau încadrul unei societăți comerciale private profitabile din domeniul de activitate al companiei. Au avantaje cei cu experiență managerială, dar și în atragerea și/sau gestionarea de fonduri nerambursabile și în relaţia cu autorităţile publice.

Daniel MURARU

Citeste si:

Dughir a câștigat definitiv procesul cu Apa Serv. Nemțenii au plătit peste 360.000 de lei pentru deciziile proaste ale altora

Joc murdar pe banii nemțenilor. Demis de la conducerea Apaserv, Dughir a câștigat zeci de mii de euro în instanță

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. unu 3 decembrie, 2019 at 17:28 Răspunde

    bataie de joc de asta costa apa cat costa iar mar la n ii iau purcoaie de banet asta e un salar nesimtit pe banii contribuabilului
    un neam de HOȚI

  2. Daniela 3 decembrie, 2019 at 18:09 Răspunde

    Ce fel de „competente” pot sa-l recomande pe dl Angheluta Vlad pentru a-si primi definitivatul pe leafa de 10000 lei lunar de la Apa Serv? Cele manageriale nicidecum. Probabil aceleasi care l-au „confirmat” prin anul 2015 pentru functia de sef la Asistenta Sociala in TG Neamt? Imi amintesc ca, desi era inca prefect, a participat si castigat concursul la Tg Neamt. Pasamite a fost singurul candidat, primul venit, primul servit. Si-a facut „rezervare” pentru un post bine platit, in cazul cind urma sa fie schimbat din functia de prefect. Smecherie mare, era prefect si in acelasi timp se „incalzea” pentru postul de la Tg Neamt. Ce bine ar fi sa avem fiecare in maneca un as pentru zile negre. Cit despre Apa Serv, s-ar parea ca are nevoie urgenta de resuscitare. Si ce sa vezi, in loc de Salvare, vin zile funebre… pentru noi cei care-i vom plati leafa de barosan dlui Angheluta.

  3. Nicu 3 decembrie, 2019 at 18:15 Răspunde

    Un simulacru de concurs ca TOATE celelalte in care apropiatii lui Soseta au fost plantati in functii. In acest caz Dominte cumatru lui Sosera-valutistu, impreuna cu un (***) de la doi si-n sfert, cu (***) Monda , su ceferistul ala din CL , nici nu stiu cum l cheama si cu ultrasupermaximoneoprocomunistoidul Puscasu il vor cimenta pe post pe acest Angheluta-(***), fost salariat la casa de copii din Targu Neamt, adica omul cu maxim,a experienta in managementul apei ruginite , pierderilor, pretului exorbitant al apei si salariului sau astronomic. Ca nu-i asa, la noi, la oras, in resedinta judetului nu se gaseste un profesionist si trebuie adus un (***) de la Humulesti. Adica o panarama de conncurs pentru o (***) de director. Valutistii stiu de ce .

  4. janel iosub 4 decembrie, 2019 at 06:43 Răspunde

    am facut parte din fieful psd, am fost apropiat de persoanele din cadrul cj obediente lui arsene si va pot spune ca absolut toate concursurile sunt trucate intr-un mod ordinar, iar daca nu ai ok iul lui arsene, nici in veci nu poti ocupa vreun post!! institutiile statului sunt paralizate de frica politicului si inchid ochii la toate infractiunile comise de acesti interlopi ai politicii!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.