DOCUMENT Polițiști contabili plătiți în plus pentru că emit fluturașii de salarii în weekend

21
1938

Bătălie acerbă în Inspectoratul Județean de Poliție Neamț pentru bani în plus, a se citi sporuri de excelență și ore suplimentare. Au găsit soluții ca să primească bani pentru orele suplimentare și lucrătorii din structurile de suport. Ore suplimentare în weekend, atunci când munca se plătește regește. Pentru polițiștii din stradă, cei de la Ordine Publică, Rutieră, Judiciară sau Economic, care lucrează și în zilele libere, plata orelor suplimentare este de înțeles, însă pentru cei din structurile suport, gen contabilitate, este de-a dreptul de neconceput. În mod normal, se presupune că cei de la Logistică, IT, Contabilitate, Cazier își fac treaba în timpul săptămânii, nefăcând parte din structurile operative. Numai că, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Atacul.ro a intrat în posesia unui document care arată cum polițiști de la serviciul Contabilitate (sună aberant, nu?) sunt plătiți în plus pentru orele suplimentare prestate în weekend (75%): tipăresc fluturașii de salarii.

 

Fluturașul pe care îl prezentăm a fost emis pe 9 februarie, adică într-o sâmbătă, ceea ce înseamnă că cel care a făcut asta a luat un ban în plus, ceea ce nu este normal, spun cei din structurile operative. La fel ar proceda și polițiști de la alte structuri de suport. Bineînțeles, totul cu acordul șefilor.

“Unele sunt plătite chiar și cu 175%”

Despre aceste lucruri ne-a vorbit Vitalie Josanu, vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” și președinte la nivel județului Neamț.

„Am amintit de mobilizarea în zilele de weekend, dar o dezvolt, aceasta fiind o altă practică legală de sporire a veniturilor. Planurile de acțiune, mai ales cele de weekend, dau bine nu atat în consistență, cât la număr. Trimestrial, șeful de structură își freacă mâinile și adună ahotnic numărul de <<bețe>>… Din ele se vede că <<poliția nu doarme>>, nici măcar în weekend! Rezultatele se pun la grămadă și, dacă știi să amesteci structuri, de colo o amendă, de colo o legitimare, mai un permis, mai prinzi o sesizare pe 112 și… <<hai că ne-am scos și noi cu ceva!>>. Cât ne costă acest <<ne-am scos>>? Păi cam 75% plata zilei de muncă/polițist, unele sunt plătite chiar și cu 175%. La un moment dat, impactul bugetar a trezit suspiciuni la nivel central, astfel încât s-au rărit misiunile plătite cu 175%, apoi și numărul de efective mobilizate. De notat că posibilitatea facilă de a câștiga câteva sute de lei/weekend a făcut din ochi și lucrătorilor din structurile suport. Aceștia nu puteau fi prinși în acțiuni, dar au constatat că au un volum foarte mare de muncă și că… unele sacrificii de weekend, bine plătite, desigur, nu ar prisosi nimănui. Și așa te trezești cu conștiințe ce trag pe la inspectorat în zilele libere legal ca să trudească spre binele inspectoratului și al cetățeanului plătitor de taxe și impozite. Ori muncesc, ori nu muncesc, cert este că trag și ei la drepturi, cot la cot cu cel scos în stradă”, a precizat Vitalie Josanu.

Unde-i excelența?

Și modul în care este acordat sporul pentru lucrări de excepție sau misiuni cu risc deosebit, care poate să ajungă până la 50% din salariul de bază, a stârnit nemulțumirea polițiștilor. În primul rând, oamenii legii sunt deranjați de lipsa de transparență în acordarea acestui spor, numele aleșilor fiind ținute la secret. De ce se întâmplă așa? Pentru că asta a dorit IGPR-ul, să secretizeze informațiile despre cine și de ce primește acest spor. Într-o notă de fundamentare care a stat la baza premierii cu un spor de excelență de 30% a unui ofițer de poliție de la Economic, în posesia căruia atacul.ro a intrat, se vorbește despre actele de vitejie ale merituosului polițist, spor acordat la propunerea șefului de birou: „Polițistul este căsătorit, are un copil student și locuiește într-un imobil proprietate personală”; „Are în instrumentare peste 40 de dosare penale”; „A distribuit în mod constant din experiența sa profesională și ofițerilor mai tineri”; „A reușit să îmbine calitățile personale cu cele profesionale, să fie un bun profesionist pe domeniul său de activitate, dar în același timp un bun coleg, manifestând apropiere și respect față de întreg efectivul din care face parte; „Are o conduită profesională bună, este corect, cinsitit și loial față de insituția în care lucrează” etc.

Comisarul Josanu afirmă, referindu-se la modul în care este acordat acest spor de excelență, că prejudiicul adus bugetului de stat este imens:

„Am avut ocazia să discutăm despre modul cum se alocă sporul pentru lucrări de excepție sau misiuni cu risc deosebit. Cu toată îndârjirea de care au dat dovadă, am reușit totuși să avem acces la un set de Note de fundamentare care ne-au confirmat ceea ce noi știam deja. Iar volumul prejudiciului adus bugetului de stat este imens. Este suficient să spun că acest spor ajunge până la 50% din salariul de funcție al beneficiarului și se acordă doar pentru 5% din personal. Teoretic, ar trebui să avem un număr de 50 persoane, practic, s-a optat pentru valori mai ridicate, în defavoarea numărului de polițiști. Dacă e șef, sporul atinge valori între 2.500 – 3.000 de lei, dacă e lucrător obișnuit, coboară până spre 600 de lei. De regulă, de valoarea maximă se bucură șefii, restul prinde între 30% și 40% din salariul de funcție. Doar în anul 2016, acest spor a fost luat de 8 șefi care și-au însușit rezultatele muncii subalternilor, respectiv bugetul public a fost golit de minim 20.000 lei pe lună, timp șase luni, ceea ce ne duce la un total de 120.000 lei în jumătate de an. Doar pentru plata primelor de excelență către acești 8 șefi. Desigur, unii dintre ei sunt maeștri ai excelenței, astfel încât în buzunarul unui singur individ au intrat cam în jur de 30 000 lei anual, timp de câțiva anișori buni! Calculul meu e făcut pe valori minime, dar invit structurile competente să-și facă temele și să vină cu valori exacte, desigur. Și paguba nu se oprește aici, noi o plătim și astăzi. Acei șefi din 2016 și-au crescut, prin sporul de excelență, punctul de pensie, astfel încât au ajuns să se laude cu nonșalanță că beneficiază de pensie de peste 9.000 de lei. Cu 3.000 de lei trăiesc fără griji și cu 6.000 de lei fac economii, că n-au pe ce să-i cheltuiască!”

Daniel MURARU

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

21 comments

    • Daniela 3 decembrie, 2019 at 16:07 Răspunde

      Cind vei afla informatia exacta despre gradul femeii de seviciu, vei ramane mut de uimire. Femeia de serviciu este un (s)pion important in orice institutie, pentru ca are ochi peste tot. Sa te fereasca Dzeu de matura ei.

  1. Celentano 3 decembrie, 2019 at 09:50 Răspunde

    Ce nu spune acest (***), asa zis lider de sindicat, politist operativ la patrimoniu cultural, pe nume Josanu, este faptuc ca acesti lucratori de la finaciar veneau in weekend si pe vremea cand aceste zile nu se plateau, dar el este un (***) cu metehne comuniste.

  2. Adi 3 decembrie, 2019 at 13:18 Răspunde

    daca veneau weekend , veneau pentru ca in cursul saptamanii nu isi fac treaba . La ei este posibil sa meargă zilnic la masa , pleaca la 12.00 si se întorc după 14.30. Tot asa la ei nu este o problema ca pleacă in timpul programului la cumpărături ca sa prindă diferite reduceri la Marketurile din oraș . Deci este de inteles de ce se muncește in zile plătite mai scump 🙂

  3. eu 3 decembrie, 2019 at 13:26 Răspunde

    La aceste structuri nu este normal sa lucreze Polițiști au făcut o scoală sa apere drepturile cetățenilor nu sa facă adunări si scăderi (agenți si mega ofițeri ) , aici trebuie angajați persoane civile sa nu mai fie numărați ca si Polițiști deoarece de aici apar niște statistici mincinoase cu numărul de Polițiști raportat la numărul de cetățeni . Aceste (***) de birou nu trebuie sa fie niciodată polițiști ca si sa nu aibă grade , sa nu aibă salariul de polițist întrucât nu vad infractori decât in filme . Sunt gușați comisari care toată viata au stat pe scaun si doar știu sa adune , nu au văzut niciodată munca de politie pentru care au fost școlarizați si primesc salarii de Polițiști

    • Daniela 3 decembrie, 2019 at 16:00 Răspunde

      Pentru posturile despre care vorbiti, niciodata nu se vor face recrutari din sursa externa, mai cu seama civili. Accesul la informatii nu este destinat oricarui civil. Iar cei asazisi civili, sint orice altceva, numai civili nu. Unii dintre ei au „grade” la cap, de dimineata pina seara. Se presupune, de la „apa de gura”… Cit despre cefele si gusile lor, sint rezultatul traiului bun si al rasfaturilor de tot felul.

  4. Bica! Alina Bica 3 decembrie, 2019 at 13:49 Răspunde

    Lasa-o, ba, naibii! Celentano, cate parale ti-ai tras de pe urma weekendurilor? Ti-a dat cu virgula?
    Pe cine aperi tu? Cat ia un contabil civil, care lucreaza si duminica, nu doar sambata?
    Nu ti-e rusine? Josanu isi face treaba de sindicalist, tu?

  5. neooerativ 3 decembrie, 2019 at 18:32 Răspunde

    nu cumva acesti neoperativi din birouri au fost majoritari la paza sectiilor de votare? …..desi nu era treaba lor.

    Operativii se tot recupereaza de la alegeri incoace…

    hai sa fim onesti in afirmatii..

  6. neoperativ 3 decembrie, 2019 at 18:37 Răspunde

    dar cand 3 sefi coordoneaza in weekend 2 patrule la un meci din liga 5 cum e ? ….si unde e „treaba groasa” sunt trimisi neoperativii ca doar freaca p…., operativii fiind indisponibili in timpul saptamanii recuperandu se dupa week…

  7. Vasile 3 decembrie, 2019 at 19:50 Răspunde

    Poate că lucrătorul de la financiar a avut mult de lucru de vineri și l-a prins ora 2 sâmbătă dimineața. Este consemnată și ora pe fluturaș (da, ora 2) în fotografia originală, dar ați trunchiat poza, motivul fiind…
    Mai ales că versiunea de program de salarizare datează din ziua anterioară, vineri (2019020800), dar și pe asta ați tăiat-o. Nu e nimic, am găsit-o pe FB la SPR Diamantul.
    Versiunile noi de program vin câteodată la pachet și cu ștergerea tuturor datelor introduse deja, dar sună mai bine să dăm cu pietre în structurile de suport decât să ne interesăm mai întâi despre situație și abia apoi să căscăm gura.

    Sau poate că, așa cum se întâmplă de obicei, unele structuri ale instituției respective au întârziat cu pontajele. Preferați să nu vi se prelucreze pontajele?

    Dar de ce nu scrieți și că ăștia de la suport au salariile cu câteva sute (3-4) de lei mai mari decât un îngrijitor și cu mult sub un lucrător din operativ?

    Dar despre faptul că fac pază la secții de votare, sau sunt luați în alte misiuni, fără să primească spor de noapte și alte sporuri specifice misiunilor?

    Dacă e atât de bine la suport, de ce nu mergeți voi, cei ce atât îi huliți pe cei care o fac, să lucrați acolo? Sunt destule locuri, trendul fiind de fugă de aceste posturi.

    Felicitări, domnule Josan! Ați descoperit apa caldă!

    Admin.: Poza nu este „trunchiata”, insa am sters ora gandindu-ne ca am putea, fara sa vrem, sa-i facem rau posesorului fluturasului. In ceea ce priveste ora, in nici un caz nu este 2 dimineata, ci 02 pm, adica dupa amiaza. Am publicat poza „netrunchiata”, ca sa vedeti ca va inselati….

  8. Dezoperativul 3 decembrie, 2019 at 21:10 Răspunde

    @ eu ,,aici trebuie angajați persoane civile sa nu mai fie numărați ca si Polițiști”
    Nu-i asa ca ai invatat sa vorbesti pe la 12 ani? E de mirare ca totusi cunosti literele…… dar tu esti doar un (***) in weekend. Nu te obosi sa mai inveți limba romana ca s-ar putea sa ai migrene.

  9. Daniel 3 decembrie, 2019 at 23:10 Răspunde

    Îmi pare rău să spun că „politica, banul sau… prostia” ne aduce în acest infern!
    A stat cineva cu stres până la 2 noaptea că… nu sunt gata salariile? Sau ca nu sunt gata cele 20 de gestiuni …sau nu sunt ok notele de contabilitate…. sau nu merge FOREXE….

    NU STITI CE ÎNSEAMNA!
    dacă (***) de la Financiar nu ar face angajamente in timp de noapte, CAB-uri sau alte treburi „care merg în week-end”….voi ELITA nu ati încasa drepturile la timp!
    Mi-e rușine cu voi…. colegilor!

  10. Daniel 3 decembrie, 2019 at 23:15 Răspunde

    Cu tot respectul 10 luni de asa zisa scoala … nu produc profesioniști.
    La Financiar toti au studii superioare sau master. Asa că nu mi-e rușine să spun că mă bucur …. de faptul că sunt CONTABIL!!!

  11. Vlad 4 decembrie, 2019 at 08:54 Răspunde

    Da ce sariti, ca arsi!!! Bai Daniele, explica-mi, de ce esti politist daca tu calculezi salariile politistilor, daca esti contabil?? De ce stai pina-n crucea noptii sa le calculezi? Cele opt ore de munca zilnuc nu-ti ajung, ca doar nu esti singur? Las-o-n papusoi, contabile! Cit despre facultati si mastere, v-ati scolit cind (***)… ca sa va creasca salariile! (***)!

    • Daniela 4 decembrie, 2019 at 11:27 Răspunde

      Vlad, ma gandesc cum sa-ti raspund ca sa nu-i pun in pericol pe colegii care se ocupa de forma finala a salariilor de acolo. Atat pe brut, cat si pina se ajunge la net-urile dorite. Contabilii aceia pe care nu dai doi bani, nu au o viata usoara. Niciunde in ziua de azi. Daca nu iese net-ul cum trebuie, este vai si amar de pielea lor. Forma finala necesita multe incercari si cind se mai blocheaza si soft-ul sau suna telefonul continuu, nu stiu cine mai rezista fara sa clacheze. Acolo doar se respira. De trait mai vedem. Este usor de judecat.

  12. Daniel 4 decembrie, 2019 at 18:35 Răspunde

    Multumesc Daniela!
    A lucra într-un birou, de cele mai multe ori este o povară. Unii nu pot sau nu vor înțelege de ce!
    Iar timpul de 8 ore este deseori insuficient în condițiile în care există deficit de personal. Responsabilitatea este imensa stiind ca fiecare bănuț este verificat de audit, curte de Conturi etc. Fiecare dintre noi executa o activitate importanta, la birou sau în teren. Ce nu înțeleg este această ură ce este aruncată asupra noastră a celor ce ne îngrijim de salarii, de patrimoniul instituției. Ar fi ceva sa avem de făcut doar salarii și nu tot felul de situații urgente!

  13. Vasile 5 decembrie, 2019 at 11:13 Răspunde

    „Admin.: Poza nu este “trunchiata”, insa am sters ora gandindu-ne ca am putea, fara sa vrem, sa-i facem rau posesorului fluturasului. In ceea ce priveste ora, in nici un caz nu este 2 dimineata, ci 02 pm, adica dupa amiaza. Am publicat poza “netrunchiata”, ca sa vedeti ca va inselati….”
    M-am înșelat asupra orei. Atât. Dar asta nu schimbă cu nimic situația. Faptul că fluturașul este emis sâmbăta arată că omul nu a venit la serviciu să stea, ci să lucreze. Uitându-mă la cum a arătat luna februarie, văd că a avut la dispoziție cam 6-7 zile lucrătoare să prelucreze informații privind antena, ore de noapte, norme de hrană, rețineri și altele pentru probabil câteva sute de oameni. Credeți că dumneavoastră ați fi în stare? Mă îndoiesc. Astfel de deprinderi s-ar obține după ani de zile de serviciu.
    Cei de la neoperativ reprezintă dintotdeauna calul de bătaie al tuturor liderilor de sindicat populiști în căutare de senzațional și care vor neapărat să atragă atenția asupra lor. Se invocă faptul că neoperativii nu fac muncă de poliție. Dar inșii care supraveghează monitoare fac muncă de poliție? Dar cei de la 112? Dar operativii care întorc spatele când văd că se petrec fapte antisociale măcar muncesc? Dar cei surprinși dormind în loc să patruleze? Neoperativi scoși în misiuni am văzut dintotdeauna. Operativi puși temporar să facă munca unui neoperativ – niciodată.
    Sindicatele se bat cu pumnul în piept cum că apără drepturile membrilor. Bănuiesc că printre membrii lor se află și persoane de la neoperativ. Mi-ați putea da exemplu măcar de o singură inițiativă care să îi privească doar pe aceștia din punct de vedere profesional? Ați cerut vreodată implementarea unor platforme integrate de management, care să ducă la diminuarea numărului de documente și situații întocmite în vederea raportării, la stoparea activităților de genul „muncă de om prost” (introducerea acelorași date în situații diferite)? E greu să vă dați seama că o chestie de acest gen ar reduce numărul neoperativilor? Dar referitor la simplificarea legislației nu aveți nimic de spus? Legislația densă face ca numărul personalului de suport să fie așa cum e, doar nu vă închipuiți că documentele impuse de legi și ordine se fac singure.
    Îi tot dați înainte cu faptul că ar trebui ca inșii de la suport să nu aibă statut de polițiști. În cazul ăsta, nu vă întrebați deloc dacă ar mai veni cineva să lucreze în neoperativ ca civil în condițiile și cu salarizarea respectivă? Sau, când propuneți externalizarea serviciilor, nu aveți în vedere că angajații firmei care va presta respectivele servicii nu pot fi scoși în stradă când are cineva chef? Și cam cât ar costa astfel de servicii nu vă întrebați? Ar fi chiar o idee minunată, aceștia nemaiputând fi folosiți în alte scopuri decât cele pentru care sunt plătiți, dar oare poate țara asta să susțină un astfel de demers în ziua de azi? Se dorește acest lucru de cei care fac legi?
    Ce vă faceți cu colegii de la operativ care, după ani de zile de lucru în stradă, din diverse motive neimputabile lor, nu mai pot să lucreze? Îi dați afară? Întrebați colegii (nu sunt mulți, dar sunt) care au fost nevoiți să treacă în neoperativ cu ce se confruntă. Niciunul nu credea că e atât de mare bătaia de cap. Fiecare muncă are specificul ei, cu bune, cu rele. Încercați măcar să înțelegeți anumite aspecte înainte de a arunca cu cărămida. Fiți reprezentanții sindicali ai tuturor membrilor dumneavoastră, nu doar ai unora pe motive (vădite) de publicitate personală.

  14. Claudia 7 decembrie, 2019 at 19:45 Răspunde

    Lasa, Vasile, nu mai plinge! Ai dreptate, toti sunt profesionisti, numai noi suntem niste circotasi, nu-i asa? Ma lasi, te rog? Tu nu stii pe cine aperi! Cum era aia? Siguranta si incredere?
    Cind am cerut ajutorul unui politist ca am ramas in pana si nu am putut sa desfac roata, mi-a spus sa merg la vulcanizare, adica la vreo patru kilometri departare, s-a uitat ca boul la mine si a plecat. Oprise sa vada ce s-a intimplat! Asta e light! Am altele mai grele. Oameni de tot caxxxul!
    Cert e ca Vasile e unul dintre ei. Tu erai ala de nu ai vrut sa ma ajuti sa desfac roata, ma? Operrativ, neoperativ, frecati menta toata ziua! Magazinele sunt pline de voi dis de dimineata! De acum va fac si poze si va dau aici, daca vrea dl Muraru sa publice. Sa vedem si noi cum lucreaza Politia Neamt la mall, dimineata! Ori aveti state de plata si pe acolo?

  15. cosmin gafincu 8 decembrie, 2019 at 09:48 Răspunde

    despre traficantii de droguri politisti , nu a aflat domnul sindicalist . despre gasca de traficanti , care se aduna , zilnic , in fata IPJ neamt , nu a auzit ?
    despre cms (***) , sef la (***) , (***) , (***) , (***) , (***) , (***) , etc – nimic ?
    sa vina sindicalistul sa-i dau eu imagini cu interlopii si politistii , in echipaje comune , in timpul serviciului . sau cum asigura protectia echipajele la pariurile ilegale si cursele de masini , de la obor si IPJ .
    cum ameninta victima si incita interlopii .
    va astept si pe voi , jurnalisti , sa preluati imaginile .
    va reamintesc , (***) – politisitlor , inclusiv a celor de la BCCO – sprijinirea consumului de droguri , sub orice forma , constituie infractiune .
    o intrebare directa : care a fost ocupatia serviciului de ordine publica , a politiei de proximitate , din 2010 , pana in prezent ?
    in afara de implicarea in mafia imobiliara ( cot la cot cu magistrati , avocati executori , directia taxe si impozite , funtionari din primarie , interlopi ) .
    cum a devenit piatra – neamt raiul drogurilor si al folcloristelor , al video chat-istelor ?
    cati bani , pentru orele suplimantare lucrate pentru interlopi , in timpul si in afara serviciului , au incasat politistii nemteni (de la sefi ,la ultimul angajat de pe strada )?
    sa ne explice josanu , expert in domeniu , problema cladirii pierdute de ministerul justitiei ( de patrimoniu ) . sau cum s educ fondurile publice , din cultura , la interlopi , prin „actiuni culturale ale mafiei tiganesti ( manelisti ) – transformati in folcloristi si „‘aparatori ai traditiilor „?
    numai pentru golania aceasta , in care va bateti joc de cultura populara , (***) , trebuie sa fiti pedepsiti exemplar .
    va spalati rufele in public , pe mize de doi bani , inconstienti de imaginea pe care o aveti in randul cetatenilor onesti , (***) !
    sper ca ai bunul simt sa publici comentariul .
    sa vorbeasca despre dosarul 1754/p/2018 , despre 9047/279/2016 – cu imaginile din dosare facute publice .

    Admin.: Ati avut vreun comentariu pe care nu vi l-am postat de vorbiti de bun simt, ca nu inteleg remarca?

  16. Daniela 8 decembrie, 2019 at 11:53 Răspunde

    Si mai zice dl Coserariu despre fostul inspector sef, ca a fost cel mai bun profesionist din punctul sau de vedere. Probabil bun cu personajele descrise si enumerate mai sus de catre Cosmin Gafincu. Normal sa te aliezi si sa protejezi tabara care iti asigura „cascavalul”. Cum sa accepti sa cumperi o masina de la un astfel de personaj si sa te impaci cu ideea ca ti-a dat-o cu defectiuni, fara sa indraznesti sa-l tragi la raspundere? Doar pentru ca stai la sprituri cu el.

  17. cosmin gafincu 9 decembrie, 2019 at 07:57 Răspunde

    admin : eu nu am folosit cuvinte obscene , iar numele proprii sunt ale unor indivizi implicati in infractiunile despre care vorbesc.

    este imposibil sa nu cunosteti , ca jurnalist , ceea ce descriu eu . cred ca jurnalistii locali stiu mult mai multe decat mine . eu nu am locuit in piatra -neamt multi ani .

    ceea ce fac politistii impreuna cu procurorii si judecatorii in piatra – neamt si jud neamt este inacceptabil . nici in sicilia nu s-a intamplat asa ceva .
    in acest oras ei sunt lumea interlopa .
    pentru traficul de droguri pus la punct cu minorii si pentru problema batranilor vanati pentru proprietati – sunt convins ca singura solutie este inchisoarea .
    daca nici distrugerea unor copii minori nu va sensibilizeaza , atunci nu inteleg ce oameni mai sunt in acest judet .
    tot ceea ce spun a fost pus pe hartie tuturor institutiilor statului , la nivel central . fara efect , sau mai exact , cu efecte impotriva mea : inscenari organizate de procurori si politisti – atentie , imtreuna cu interlopii .
    cand un procuror ( femeie ) si un politist incita interlopii sa actioneze impotriva familiei tale , si interlopul refuza , avand mai multa onoare decat indivizii acestia – cred ca in acest judet institutiile : judecatorie , perchet , politie – trebuie desfiintate .
    judecatorea (***) si judecatoarea (***) ( cu antecedente penale ) , in ciuda probelor video , incita politistii la savarsirea infractiunii impotriva lor familiei mele , ascunde probele si acopera , de doua ori fapte penale grave ale unor politisti .
    metoda de lucru a acestei grupa este unica in tara , nu am mai intalnit-o .
    cred ca doar presa poate scoate la lumina mizeria si curata acest oras de aceste creaturi .
    poate sunt naiv , dar eu chiar cred in forta legii .
    jurnalistii locali au rolul : unii au tacut , unii au pactizat cu ei , unii le-au facut reclama si au intimidat cetatenii care au incercat sa vorbeasca .

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.