Arsene „joacă” turul al II-lea cu mandatul de președinte pe masă. „Dușmanul” Bădălău vrea să-i dea lovitura de grație

4
702

Dacă la primul tur al alegerilor prezidențiale, câștigat clar de Klaus Iohannis, social democrații nemțeni nu au fost deloc vizibili în campania electorală, lucrurile s-au schimbat radical în campania pentru turul al II-lea. Liderii partidului au coborât printre susținători, iar întâlnirile în teritoriu s-au înmulțit, primarii PSD-ului fiind învățați cum să procedeze pentru a obține mai multe voturi pentru Dăncilă. Au fost întâlniri cu primarii din toate colegiile, la multe dintre acestea participând și Arsene (foto), președintele PSD Neamț. Inculpatul pentru fapte de corupție din fruntea CJ Neamț a mers prin județ, fiind prezent la mai multe întâlniri, printre care și cele de la Bicaz și Dămuc (foto).

 

La rândul lor, ceilalți parlamentari PSD au organizat întâlniri de mobilizare cu primarii din toate colegiile județului. Există zvonuri că social democrații vor să joace strâmb, urmând să recurgă la metode neortodoxe pentru ca Viorica Dăncilă să adune cât mai multe voturi. Dacă va fi sau nu așa, rămâne de văzut, însă este greu de crezut, dacă e să ne raportăm la pedepsele drastice pentru contravențiile și infracțiunile electorale, că vor exista multe  persoane dispuse să-și riște libertatea pentru a-i aduce câteva voturi în plus candidatului PSD. Iar primarii social democrați știu foarte bine ce-i așteaptă, dacă nu respectă legea.

Miză mare pentru Arsene

Surse din interiorul PSD afirmă că în ziua alegerilor ar urma să se dea o  bătălie crîncenă între adversarii din partid, respectiv între tabăra lui Nicolae Bădălău și cea a lui Ionel Arsene și Răzvan Cuc. Cel din urmă a fost ales deputat de Giurgiu, însă acum este parlamentar de Neamț, după ce Arsene, cu susținerea lui Dragnea, l-a ajutat să ajungă ministrul Transporturilor, spre disperarea lui Bădălău (președintele PSD Giurgiu) care a asistat cum, fără aprobarea sa, Cuc a ajuns ministru.

Bădălău n-a uitat, iar rezultatele din primul tur al alegerilor prezidențiale i-au dat apă la moară, președintele PSD Giurgiu cerând măsuri drastice împotriva organizațiilor care au obținut scoruri proaste pentru candidatul social democrat. Lui Arsene i s-a reproșat că, deși județului Neamț i-au fost alocate fonduri substanțiale, Viorica Dăncilă a obținut puțin peste 26%. Într-o ședință a PSD cu președinții organizațiilor, spiritele s-ar fi încins, iar Bădălău ar fi cerut măsuri dure împotriva celor care vor obține rezultate proaste și în turul al II-lea. Astfel, surse atacul.ro spun că Bădălău ar vrea ca organizațiile PSD din primele 10 județe cu rezultate slabe pentru candidatul PSD să fie dizolvate și organizate alegeri. Pentru următoarele 10 județe cu rezultate proaste, Bădălău ar fi propus ca șefii organizațiilor PSD să nu mai dețină funcții în structurile centrale ale partidului. Pe lângă Arsene, ideea lui Bădălău i-ar viza și pe alți baroni cu influență în partid, Oprișan de la Vrancea și Buzatu de la Vaslui.

Rezultate primul tur alegeri prezidențiale:

Neamț

Prezență la vot-199.235 (42,83%)

Viorica Dăncilă-26,09%

Klaus Iohannis-36,46%

Giurgiu

Prezență la vot-115.632 (52,01%)

Viorica Dăncilă-42,85%

Klaus Iohannis-30,5%

Acțiunea „Autobuzul”, un scenariu de coșmar pentru Bădălău.

Este evident că Bădălău vrea să se răzbune pe „trădătorul” Răzvan Cuc, dar și pe susținătorul acestuia, Ionel Arsene. Numai că nici cei doi nu ar fi stat cu mâinile în sân și ar fi pus la punct un plan care, dacă va fi pus în aplicare, va crea probleme serioase președintelui PSD Giurgiu. Astfel, în ultimele zile se tot vorbește că, în ziua alegerilor, județul Neamț va fi luat cu asalt de turiști giurgiuveni care vor veni în vizită la mănăstirile din județul Neamț. Sunt vehiculate diverse date, de la câteva sute la câteva mii. Este clar că cei care vor fi în Neamț de ziua alegerilor, fie că sunt din Giurgiu sau de aiurea, au dreptul să voteze. Dacă vor fi în pelerinaj la lăcașurile sfinte, vor vota la secțiile de vot de aici, pe listele suplimentare. Totul legal. De fapt, ce s-ar urmări prin aducerea alegătorilor din Giurgiu în Neamț, în ziua votului? Să-i creeze probleme lui Bădălău, pentru că, de exemplu, 5.000 de alegători înseamnă, raportat la cei 100.000 de giurgiuveni care au votat în primul tur, 5%. Acest procent ar putea să scadă din zestrea PSD Giurgiu și să fie un plus pentru PSD Neamț, unde cei 5.000 de alegători ar însemna aproximativ 2,5%, dacă-i raportăm la cei aproape 200.000 de alegători care au votat în primul tur. Pentru 5.000 de oameni ar fi necesare 100 de autocare, iar costurile cu transportul și câte un pachet cu mâncare pentru fiecare enoriaș ar totaliza maximum 500.000 de lei, adică puțin peste 100.000 de euro. Suma ar putea fi acoperită lejer de social democrați. Dacă acest scenariu ar fi pus în practică, PSD Giurgiu ar pierde câteva procente bune, care s-ar contabiliza la Neamț.   

Arsene si Cuc:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milioane pentru biserici chiar înainte de alegeri

Este deja o tradiție la Consiliul Județean Neamț, instituție condusă de inculpatul Arsene, ca în preajma alegerilor să fie deschidă larg punga cu bani pentru lăcașurile de cult din județ. Așa s-a întâmplat anul trecut în octombrie, înainte de organizarea referendumului pentru familia tradițională, așa s-a întâmplat în mai, înainte de alegerile europarlamentare și așa s-a întâmplat și acum, înainte de alegerile prezidențiale, când, prin votul consilierilor județeni, 46 de biserici și mănăstiri din Neamț au primit, în total, 1.846.000 lei pentru efectuarea unor lucrări diverse (case parohiale, schimbare acoperișuri, reparații etc).

La începutul lunii octombrie 2018, cu câteva zile înaintea referendumului pentru familie, consilierii județeni alocau, prin vot, 1,13 milioane de lei pentru 29 unități de cult din județ care aveau în derulare diferite proiecte. Anul acesta, cu doar câteva zile înainte de debutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, aceiași aleși județeni au votat pentru alocarea  i de 3.000.000 de lei către 49 de lăcașuri de cult. Faptul că alocarea milioanelor de lei pentru biserici a fost votată în preajma unor evenimente electorale importante nu poate fi o simplă coincidență. Ambele proiecte l-au avut ca inițiator pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, expunerea de motive având la bază adresele Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și Asociației Religioase Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România. În spatele documentului, semnat de Arsene, s-a aflat raportul de specialitate asumat de reprezentanții a patru direcții din CJ (Buget-Finanțe, Juridică, Investiții și Arhitect Șef) Alocările de fonduri către biserici exact în perioada alegerilor ar putea fi răsplătită de către fețele bisericești, cu îndemnuri către enoriași ca să voteze cu un anumit candidat.

Lista cu lăcașurile de cult care au primit bani la ședința Consiliului Județean din 31 octombrie, în plină campanile electorală pentru alegerile prezidențiale:

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. janel iosub 23 noiembrie, 2019 at 12:26 Răspunde

    degeaba da bani popilor, face traseism politic samd fiindca soarta lui arsene este jucata la barbut. si el si veorica si badalau, oprisan, buzatau, kktu …toti sunt niste banditi la drumul mare!! aruncati in ocna pt urmatorii 20 de ani si totul e ok!

  2. Stefan 23 noiembrie, 2019 at 13:18 Răspunde

    Vad ca toate relele procesului electoral sunt facute de PSD, in timp ce in noul PDL (PNL)sunt numai ingerasi si oameni de toata isprava!Turismul electoral a fost desavarsit de PDL , daca ne aducem aminte doar de campania EBA si de al doilea mandat al lui Basescu!Dancila , oricum, nu are nicio sansa, iar baronii PSD deja se gandesc la solutii de „degajare” a terenului politic…

  3. Dan 23 noiembrie, 2019 at 17:04 Răspunde

    Presedintele Romaniei pentru urmatorii 5 ani va fi Iohannis. Duminica meciul este in interiorul PSD, cine va prelua partidul. Si pentru asta are nevoie de scorul cel mai mare din interiorul PSD. Ca de obicei, sosetica incearca sa castige lupta inselandu-si colegii de partid. Adica va plati electorat PSD din alte judete pentru a veni sa voteze pe listele suplimentare din Neamt, astfel incat sa obtina unul dintre scorurile cele mai mari din partid in favoarea Veoricai. Va dati seama ce caracter (***), mai ales ca batalia se da pe acelasi electorat al psd-istilor si ceilalti colegi vor inregistra scoruri mai mici? Ce (***)! Va fi detestat de colegii de partid care oricum vor afla cine si in ce loc au plecat cu autobuzele.
    Informatia dumneavoastra este foarte corecta si imi permit sa mai adaug cateva informatii (nu zvonuri). Fiecare manastire are rezervata intreaga capacitate de cazare, inclusiv cateva pensiuni. Turistii electorali vor fi cazati si hraniti in manastiri, iar pentru ajutorul lor staretii vor primi intre 15-20.000 € fiecare (cheltuieli plus profit). Poate vi se par povesti dar nu sunt deloc asa. Au fost mobilizati si distribuiti „investitorii” de casa, fiecare la cate o manastire, astfel incat sa asigure finantarea necesara. Li s-a promis ca in situatia in care PSD Nemt va obtine unul dintre scorurile cele mai mari din tara, soseta va prelua partidul pentru ca Veorica va fi indepartata rapid. Sunt convinsi ca vor pierde alegerile dar lupta e pentru suprematie in PSD. Soseta nu s-a bazat doar pe parlamentarii nemteni, i-a dublat cu persoane de incredere in fiecare zona. Toti parlamentarii nemteni actuali stiu ca nu vor mai prinde sub nicio forma un nou mandat. Cumatrii de la firmele de casa sunt direct interesati sa supravietuiasca si de aceea arunca bani multi duminica. Ce nu stiu ei, inca, este faptul ca vor pati exact ca-n vorba aia…si batuti si cu banii luati.
    Vreau sa inchei exprimandu-mi profunda mahnire si dezgustul pentru prea inaltii staretiilor care au transformat bisericile in bordeluri politice. Pentru bani au pangarit lacasurile de cult, au desconsiderat credinta in Dumnezeu si s-au transformat in sluitori ai banilor, ai necuratului. Din fericire, pentru majoritatea credinciosilor iubirea fata de Dumnezeu e in sufletele lor. Asa sa va ajute Dumnezeu!

  4. Stefan 23 noiembrie, 2019 at 20:20 Răspunde

    Dane, nu prea cred povestea asta, fiindca o asemenea desfasurare de forte ar inutila!Viorica va pierde oricum si va pleca de la sefia PSD, iar Arsene va ramane fiindca nu au altul mai bun!Cat despre turismul electoral, iti aduc aminte de campania de la alegerile partiale din Colegiul 6 -Harbuz -USL vs Radulelscu APEL.Atunci, au fost , intr-adevar, zeci de autocare care au dus oamenii in vizita la manastiri si dupa aia la vot…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.