Publiserv „gâfâie”, firmele private prosperă. Milioane de lei din bugetul Primăriei Piatra Neamț pentru firma unui fost pedelist

2
1649

 

Despre jaful care a guvernat, în special în perioada de glorie a PDL-ului, societatea Publiserv, firmă în care acționar unic este Consiliul Local Piatra Neamț, atacul.ro a scris și o să mai scrie. Faptul că firma municipalității a fost supusă constant unor presiuni din partea unor grupuri de interese, acțiuni care au împins societatea pe buza prăpastiei, este bine cunoscut, inclusiv în mediile polițienești, însă degeaba. În afara unor anchete deschise recent, nimeni nu a făcut absolut nimic pentru a stopa furturile de la Publiserv SA, o firmă cu o bază materială de invidiat. Mai nou, activele acestei societăți (clădiri, terenuri, parc auto, stație de asfalt, hală prefabricate etc), dar și milioanele de euro pe care le primește anual din bugetul local, au atras atenția unui grup de interese, cu implicații politice. Planul, pe care atacul.ro l-a prezentat acum câteva luni, are ca și finalizare falimentul companiei, cumpărarea activelor și accesul la contractele cu primăria. Din fericire, totul a rămas la stadiu de intenție, autorii renunțând, cel puțin pentru moment, să-și pună planul în aplicare. Iar acest lucru se datorează și faptului că intențiile lor au fost făcute publice.

Datele financiare ale firmei Publiserv, înregistrate la finele anului 2018, nu sunt dintre cele mai bune, pierderea a peste 500.000 de lei confirmând că societatea traversează momente dificile. Publiserv SA prestează, în principal, pentru municipalitate lucrări de asfaltare a străzilor, pavelare, deszăpezire etc, fiind dependentă de bugetul local. Cu toate acestea, situația financiară a firmei, care are ca principal obiect de activitate „Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”, nu este una nemaipomenită. Cifra de afaceri înregistrată anul trecut, de 9,8 milioane de lei, a fost realizată cu 95 de angajați. Anul 2017 a fost mai bun: cifră de afaceri de 11,3 milioane de lei, profit – 108.958 lei, 103 angajați. Anul 2016 a fost și mai bun, cifra de afaceri fiind de 14 milioane de lei. De altfel, Publiserv SA a avut cea mai mare cifră de afaceri în anul 2014, după care, de la un an la altul, aceasta a tot scăzut, ajungând la 9,8 milioane de lei. Acest lucru înseamnă că există și alte firme care fac concurență companiei primăriei.

Rezultatele financiare ale PUBLISERV SA:

 

Invest Plus SRL, 3,8 milioane cifră de afaceri și profit de 2,2 milioane de lei

Una dintre societățile care prestează servicii Primăriei Piatra Neamț și, câteodată, chiar pentru Publiserv (asfaltare, reparații, modernizare străzi, canalizări etc ), este Invest Plus Piatra Neamț, unde administrator și asociat unic este Cristian Gabriel Popa. Acesta a fost membru PDL în „epoca Pinalti”, iar după despărțirea portocaliilor a rămas de partea PMP-ului Elenei Udrea și a lui Băsescu. Acum doi ani, Popa (foto) a fost ales chiar președinte la PMP Piatra Neamț, însă a renunțat după câteva luni la funcție, dar și la calitatea de membru.

Acum, spun sursele noastre, Popa gravitează în jurul PNL Piatra Neamț, organizație condusă până de curând de primarul Dragoș Chitic. Nu spunem că aceste legături au facilitat accesul firmei Invest Plus accesul la lucrări plătite din bugetul local, însă aleșii ar trebui să analizeze puțin situația Publiserv SA în legătură cu Invest Plus. Nu de alta, dar Invest Plus SRL a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 3,8 milioane de lei, un profit de 2,2 milioane de lei și 8 angajați. Toate contractele au fost obținute prin Sistemul Electronic de Achiziții Publicii (proceduri simplificate sau cumpărări directe). Calculele noastre arată că cifra de afaceri a firmei Invest Plus SRL a fost realizată numai de pe urma contractelor încheiate cu primăria. Interesant este că, începând cu anul 2015, cifra de afaceri a firmei lui Cristi Popa, a crescut, ajungând la aproape jumătate din cifra de afaceri a companiei Publiserv SA.

Rezultatele financiare ale Invest Plus SRL: 

 

Invest Plus SRL a construit strada care duce spre nicăieri

În această vară, firma lui Cristi Popa a modernizat strada Sânzienelor din noul cartier Pietricica sau, după cum i-au spus jurnaliștii, „strada care duce spre nicăieri”. Primăria a plătit 370.000 de euro pentru modernizarea a 212 metri de drum (străzile Sânzienelor și Orhideelor) și pentru lucrări de canalizare pluvială pe o lungime de 616 metri. Anterior, Invest Plus SRL a modernizat (asfaltat, canalizare și trotuare) și strada Begoniei (foto), situată paralel cu Sânzienelor și Orhideelor. 435.792 lei (91.530 euro) a plătit primăria pentru această lucrare.

L-am întrebat, în urmă cu câteva zile, pe Gheorghe Triboi, directorul liberal al Publiserv SA, de ce compania pe care o conduce nu a participat la aceste licitații, iar răspunsul a fost că firma are foarte multe lucrări.

Daniel MURARU

Citeste si:

Ce nu s-a spus despre strada care duce spre nicăieri. Sute de mii de euro, pentru ce?

Poliția caută „căpușele” de la Publiserv. Izopoint SRL, firma familiei prefectului Piti, este urmărită penal pentru abuz în serviciu

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Daniela 15 noiembrie, 2019 at 19:27 Răspunde

    Absolventii carei promotii sint cei din prima fotografie? Poate vor fi trimisi la studii pe la Vaslui, Bacau, Iasi. Cum explica Invest Plus faptul ca avind doar 8 angajati in anul 2018(dupa cum lesne putem vedea in datele prezentate mai sus), a reusit sa obtina un profit mai mult decit generos? Raspunsul ar putea fi simplu, in doua variante. In prima, a subcontractat lucrarile pe care le-a obtinut de la Primaria Piatra Neamt, recuperind cascavalul cheltuit initial. In a doua situatie, a folosit munca la negru, fiind sub protectia sistemului. Plauzibila ar fi a doua varianta. Exista beneficiari de ajutor social care sint conditionati sa participe benevol la astfel de activitati. Profitul a fost maximizat si cascavalul a ramas acasa. Dar cine sa-i verifice? Poate vede cineva si laborioasele carpeli de pe strada Aleea Ulmilor, in fata la Fabrica Liciu. Seamana cu niste flegme aruncate ici colo.

  2. Nelu 19 noiembrie, 2019 at 21:20 Răspunde

    Gafaie din greu bugetul primariei dar ei tot de matrapazlacuri se tin. Nu cred sa se mai schimbe ceva. Chitic si gasca chiar nu va mai saturati? Nu vedeti cum arata orasul asta. Mai rau decat Romanul. Rusine!!!!!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.