Oana Bulai și Remus Munteanu, afară din Guvern. Sumele imense pe care le-au pierdut

6
2137

 

Secretarii de stat din fostul Guvern Dăncilă sunt puși pe liber de noua guvernare liberală. Printre cei care și-au pierdut funcțiile se află și câțiva nemțeni, unii dintre ei ocupând posturi cheie în ultimul guvern. Oana Geanina Bulai, fosta consilieră de stat în Cabinetul Dăncilă, a fost eliberată din funcție joi, iar ieri a venit rândul lui Remus Munteanu, secretarul de stat de la Ministerul Tineretului și Sportului, fiul ex-deputatului PSD de Neamț Ioan Munteanu. Ambii au ocupat și funcții în diverse consilii de administrație ale unor companii de stat, sinecurile aducându-le venituri substanțiale. Oana Bulai, apropiata lui Ionel Arsene, a fost consilier local PDL la Roman, în mandatul primarului Dan Laurențiu Leoreanu, fostul primar pedelist al Romanului (2008-2016). Campania electorală de la alegerile locale din 2016 a găsit-o pe Oana Bulai în PSD, sfătuitor de taină a lui Arsene. A fost aleasă consilier județean, însă a renunțat în favoarea funcției de consilier personal al lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. În martie 2017, a câștigat, fără a avea contracandiați, concursul pentru funcția de administrator public la Consiliul Județean Neamț. Un an mai târziu, când influența lui Arsene asupra lui Dragnea atinsese cote înalte, Bulai era numită consilier de stat în Cabinetul Prim-Ministrului Dăncilă.

Bulai, lefegiu la stat: câștiguri într-o lună la stat cât într-un an la privat

În decembrie 2018, Bulai a fost numită membru și președinte al Consiliului de Administrație a Societății Naționale a Sării SA, funcție pe care a părăsit-o în iunie 2017. Într-o singură lună, în decembrie, Bulai a câștigat de la SALROM 3.273 de lei. În declarația de avere, completată în 2019 și valabilă pentru 2018, Bulai a menționat venituri în valoare totală de aproape 120.000 de lei (84.084 lei – consilier de stat (aprilie – decembrie); 33.601 lei – administrator public CJ Neamț (ianuarie – martie); 3.273 lei – preedinte CA SALROM (decembrie).

Că politica a fost o bună afacere pentru Oana Gianina Bulai o demonstrează declarația de avere completată în 2016, la intrarea în Consiliul Județean. Astfel, în anul 2015, când nu a avut funcții obținute pe linie politică și a lucrat în privat, Bulai nu câștigat nici măcar 20.000 de lei, adică nici 1.700 de lei pe lună (11.859 lei – director Echipa OK SRL Neamț; 223 lei – formator SC RGIC Consultanta SRL; 7.068 lei – expert coordonator SC Kubert HPS SRL, firma Elenei Kuzmanovic, cunoscută și ca „volunatrul cu Posrche de la CJ”). Pe lângă leafă, Bulai s-a bucurat și de alte avantaje: diurne, decontul transportului, decontul cazării etc. Politic, Bulai a fost o perioadă șefa comunicării PSD Neamț, fiind omul care a „îndulcit” relațiile cu presa care îl critica pe Arsene. Că a reușit să-i convingă pe unii jurnaliști să nu mai scrie despre acțiunile inculpatului din fruntea CJ-ului se vede lesne din linia editorială a publicațiilor respective, care, din critici ai lui Arsene, s-au transformat, peste noapte, în mari lăudători.

Remus Munteanu, sărac la privat, bogat la stat

Când a fost numit, în martie 2018, secretar de stat în Ministerul Sporturilor, în primul rând, datorită „calităților” tatălui său, ex-deputatul PSD Ioan Munteanu, Remus Munteanu câștiga 1.412 lei/lunar, în calitate de angajat la propria firmă, LRD Company SRL. După ce a ajuns salariat al statului, veniturile lui Munteanu au explodat. Anul trecut, pe lângă indemnizația de secretar de stat, în valoare de 87.303 lei, Remus Munteanu a mai câștigat 33.136 de lei pentru că a fost membru în Consiliul de Administrație al Societății Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale „Opcom” SA, unde acționari sunt statul român, prin Ministerul Economiei, și Transelectrica SA. Munteanu a fost numit în CA al „Opcom”  SA în 25 mai 2018, pentru 4 luni. De atunci, din 4 în 4 luni, mandatul i-a fost prelungit. Cele 6 luni din 2018, de membru în CA, i-au adus lui Munteanu, din indemnizații, 33.136 de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de peste 5.000 de lei. Așadar, câștigurile lui Remus Munteanu au fost de șase ori mai mari la stat decât în privat. Ca și în cazul lui Bulai, Remus Munteanu a beneficiat de decontarea transportului, cazare, diurnă etc. Cei doi nemțeni nu sunt singurii care vor părăsi Bucureștiul, acolo unde au deținut diverse funcții obținute pe linie politică. Andreea Apostol Arcan, fiica senatoarei PSD de Neamț Emilia Arcan, care deține funcția de vicepreședinte la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), se află în concediu de creștere a copilului, așa că împotriva ei nu poate fi luată măsura eliberării din funcție. Cel puțin în acest moment.

Și alți nemțeni au pierdut sinecurile

Elena Kuzmanovic, apropiata lui Arsene și Bulai, și-a pierdut calitatea de consilier în Cabinetul Oanei Bulai, ceea ce i s-a întâmplat și romașcanului Mihai Bogdan Dumea. Aceeași soartă au avut-o și Stejărel Nistor, director al cabinetului unui fost secretar de stat din Ministerul Transporturilor. În următoarea perioadă și alți nemțeni, susținuți de PSD sau ALDE, care au fost numiți membri prin diverse CA-uri ale unor companii de stat, vor fi eliberați din funcții, dacă nu cumva acest lucru s-a întâmplat deja. Consilerul județean PSD Dragoș Andoni și Marta Vicol, cunoscută ca fiind parteneră a lui George Harabagiu, au fost numiți, în octombrie 2018, în Consiliul de Administrație al companiei de stat Formenerg SA, care activează în domeniul formării profesionale, unde Transelectrica SA este acționar unic. Consilierul județean ALDE Iulian Luca a fost membru în Consiliul de Administrație la CFR Marfă timp de 6 luni, începând cu martie 2019.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. Dreptate 9 noiembrie, 2019 at 10:54 Răspunde

    Sfatuitor OB? Poate suflator in taina…unii rautaciosi ar spune (***), sunt doar rautati la adresa unei femei frumoase….stiti cum zice un barbat sarac cand o femeie il refuza? Curva…

  2. Daniela 9 noiembrie, 2019 at 17:12 Răspunde

    De o parte dintre acesti „olimpici” s-ar parea ca am scapat deocamdata. Oricum au agonisit intr-un timp relativ scurt, averi nemeritate si vor fi chemati la „interviuri”. Sa le vedem si noi competentele. Cum spuneam de unii am scapat, dar ce sa vezi zilele trecute am aflat cum poti sa te transformi din medic veterinar si consilier in CL Dobreni, din partea ALDE, in consilier superior achizitii publice in aceeasi institutie care ti-a platit indemnizatia de consilier. Termenul de depunere a dosarelor a fost 30 octombrie 2019 si sa vezi supriza, singurul candidat al carui dosar de partid a trecut cu brio de filtrul Primaritei Cretu Vasilica din punct de vedere tehnic, a fost cel al medicului veterinar, consilier ALDE si membru in CL Dobreni din partea ALDE. Indemnizatia de consilier nu se compara cu leafa de consilier achizitii publice, functie devenita vacanta dupa plecarea fostului angajat pe functia respectiva. Cel plecat in oct 2018, nu a fost pe placul primaritei Cretu Vasilica, deoarece nu s-a lasat transformat in pres la usa sefei sale. Nu a tinut cont de indicatiile primite de la sefa in timpul controlului de la Curtea de Conturi din vara anului 2018, in sensul ca nu a mintit atunci cind au fost cerute declaratii individuale de la fiecare angajat in legatura cu achizitiile de la Popa Valer, prietenul de afaceri al Primaritei Cretu. Noul consilier de achizitii face parte din familia ALDE si nu trebuie sa-si mai faca griji primarita Cretu in legatura cu executarea ordinelor in materie de achizitii. Daca va mai dori vreo basculanta, noul consilier de achizitii nu va sta pe ginduri.

  3. Virgil 9 noiembrie, 2019 at 18:32 Răspunde

    Da, vai, ce sa zic!!!! Pleaca unii si vin altii, mai flaminzi. Daca n-as cunoaste PNL, as mai spune, dar au participat la distrugerea acestei tari. Sictir, Pnl plus pls, aceeasi mizerie

  4. Dreptate 10 noiembrie, 2019 at 18:46 Răspunde

    virgile! Cei mai mari criminali economici au fost PDL isti! Adica PNL ul de azi…jaful cu zeci de miliarde de euro imprumutate si sifonate prin conturi offshore…in timp ce poporul, imbecil de fel, indura reducetile de 25%.
    NE MERITAM SOARTA!
    LA COTETZ!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.