Supărare mare la ABA Siret pe atacul.ro. Unii ne-au pus gând rău

1
478

Articolul „Record: ABA Siret nu a amendat în jumătate de an niciun deținător de balastieră. Drupo SA poluează Cracăul cu nesimțire”, publicat în atacul.ro la începutul acestei săptămâni, a provocat deranj mare la vârful Administrației Bazinală de Apă (ABA) Siret Bacău. Sursele noastre afirmă că persoane din fruntea instituției au fost deranjate excesiv în momentul  în care atacul.ro a dezvăluit că ABA Siret nu a amendat nicio balastieră în primele 6 luni ale acestui an, cele 133 de acțiuni desfășurate pe linia controlului firmelor care exploatează agregate minerale ducând doar la acordarea a 3 avertismente. În anii anteriori, controalele inspectorilor de la ABA Siret, desfășurate la balastierele de pe raza județelor Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, se terminau rău pentru cei care încălcau legea. Amenzile aplicate erau de sute de mii de lei și rareori nu se întocmeau și dosare penale pentru faptele identificate. În primul semestru al acestui an, în urma controalelor desfășurate au fost acordate doar două avertismente, deși multe dintre neregulile descoperite puteau fi lesne sancționate cu amendă. Sursele noastre din cadrul Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR) ne-au precizat că în anumite județe, cum ar fi Vrancea, controlat de baronul Oprișan, proprietarii de balastiere nu au mai fost amendați de ani. Motivul: presiunile pe care le face mafia politică. Teama de repercusiuni din partea mafiei politice ar sta și la baza rezultatelor catastrofale în urma controalelor efectuate de ABA Siret în primul semestru al acestui an. Mulți dintre proprietarii de balastiere alimentează buzunarele unor politicieni, dar și ale unor indivizi care provin din rândul autorităților. În schimbul contribuției financiare, proprietarii de balastiere beneficiază de protecție și sunt lăsați, de cele mai multe ori, să facă prăpăd în perimetrele închiriate. Faptul că o parte dintre aceste aspecte au fost făcute publice de către atacul.ro, ne-a atras antipatia unora și altora. Mai grav este că, spun sursele noastre, indivizi cu funcții din cadrul ABA Siret Bacău ne-ar purta de grijă, aratându-se interesați de traseul pe care îl parcurge în special subsemnatul. Normal că nu pentru a mi se oferi flori, ci, cel mai probabil, pentru o corecție fizică. Îi anunțăm pe această cale pe cei care  ne doresc „binele”, că intențiile lor au fost aduse la cunoștința autorităților, așa că ar fi bine să-și reconsidere poziția și să renunțe la intențiile cu iz mafiot. Până una alta, dacă tot se plictisesc, îi invităm pe cei de la ABA Siret, în special pe directorul Mihail Popescu, omul sub conducerea căruia nici un proprietar de balastieră nu a fost amendat (ianuarie-iunie), să verifice pentru a stabili, de exemplu, ce căuta autoturismul ABA Siret (BC 99 WTR) parcat pe o stradă din Piatra Neamț într-o zi lucrătoare.

Bineînțeles că nu vor face niciun control, pentru că respectiva mașină, plus o alta, un Volkswagen Touareg (BC 99 ABS), sunt folosite chiar de directorul Popescu, alintat de prieteni „Miki”, de șoferul Cornel Agăleanu și, câteodată, de Vlad Marcoci, care după ce a pierdut funcția de director investiții la ANAR, s-a angajat ca simplu director la ABA Siret.

Că mașinile sunt folosite în interes de serviciu sau interes personal, așa cum umblă vorba prin „Apele Române”, numai  un control serios ar putea stabili. Noi doar putem spune că am identificat cele două autoturisme prin diverse locuri și în zile în care orice bugetar, care se respectă, se odihnește.

Daniel MURARU

Citeste si:

Record: ABA Siret nu a amendat în jumătate de an niciun deținător de balastieră. Drupo SA poluează Cracăul cu nesimțire

Nori negri se adună deasupra Administrației Naționale „Apele Române”. Se vorbește despre un tun financiar, concedieri și tăieri de salarii

Mafia balastierelor, protecția autorităților și legătura cu dezastrele naturale

DNA anchetează cum s-au angajat „piloșii” la ABA Siret

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Virgil 6 noiembrie, 2019 at 15:35 Răspunde

    Touareg-ul este parcat in cartierul Precista, acasa la ilustrul om de cultura, polivalentul consilier si sofer de psd-isti Agaleanu. Sunt stat in stat, fac ce vor. Intr-adevar, Marcoci sapa adanc pentru un fotoliu caldut ca nu e invatat sa faca munca de executie.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.