Anchetă a Poliției în cazul străzii din Piatra Neamț care duce spre nicăieri

4
678

Strada asfaltată și marcată din Piatra Neamț, construită în spatele Muntelui Pietricica, care se termină într-un câmp, fără a duce nicăieri, a atras și atenția organelor de cercetare penală. Astfel, înainte ca subiectul să facă și deliciul presei internaționale, strada apărând într-un reportaj difuzat de Euronews, polițiștii nemțeni au solicitat documente de la Primăria Piatra Neamț cu privire la realizarea acestei investiții. Polițiștii au cerut absolut toate actele care au legătură cu această lucrare, de la desfășurarea licitației, alegerea constructorului, stabilirea valorii estimative, procesul verbal de recepție etc. În acest sens, Primăria Piatra Neamț are la dispoziție un termen de 30 de zile pentru a transmite documentele polițiștilor. Dacă în urma verificărilor se va stabili că legislația a fost încălcată, polițiștii vor întocmi dosar penal. Dragoș Chitic spune că modernizarea străzii Sânzienelor, care, deocamdată, s-a oprit în câmp, face parte dintr-un plan mai amplu de modernizare a străzilor din cartierul Pietricica. Cei 200 de metri liniari de stradă, cu tot marcaje, rigole, canalizare și borduri, ar fi costat 90.000 de euro. Tot primarul a spus că strada Sânzienelor, asfaltată, anul acesta, la solicitarea locuitorilor din zonă, se intersectează cu strada Pietrelor, ultima dinspre Pietricica, ce urmează să fie asfaltată anii următori. De altfel, modernizarea străzilor din cartierul Pietricica va continua anii următori, dacă vor fi bani. Dacă nu, strada Sânzienelor va rămâne în stadiul actual, marcată și semnalizată cu indicatoare, cu rigole și canalizare, dar care se oprește brusc, într-un deal și are marcată și o trecere de pietoni.

Construirea unei străzi care nu duce nicăieri a ținut orașul Piatra Neamț pe prima pagină a publicațiilor din România și a decshis buletinele de știri ale principalelor televiziuni naționale. Orașul Piatra Neamț a beneficiat ultima dată de „publicitate” la același nivel anul trecut, când primarul Dragoș Chitic a tăiat panglica la inaugurarea unor wc-uri noi de la Școala „Elena Cuza”.

(Sursa foto: Youtube)

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. V.Vasile 7 noiembrie, 2019 at 08:03 Răspunde

    Aceasta strada nu duce nicaieri deocamdata, insa eu cred ca in curand vor aparea casute pe ici pe colo deci ,,baietii destepti,, gandesc pt. viitorul lor, normal.
    Despre str. Izvoare si in continuare spre Margineni, nimic, nimic ??!
    Vor spune ca nu s-a prezentat nimeni la licitatie, etc. dar str. Sanzaienelor cum de a avut executant si prioritate, avand in vedere importata ei in comparatie cu cealalta ? A, una e a municipiului si alta e a judetului,pe care nu circula nimeni s-au facut trotuare, pe Izvoare nu si circula sute de pietoni zilnic, deci, hai si…r !
    Sunt gropi mari atat spre Langelotti cat si in Izvoare si daca nu sunt evitate, pot provoca daune majore.Vine iarna imbuibatilor si pe acest traseu vor fi adevarate capcane cat despre promisiunile neonorate pot spune ca v-ati gasit fraierii in acest judet, da, lasa ca vin surprizele si pt. voi…..

  2. Stefan 7 noiembrie, 2019 at 08:27 Răspunde

    D-le Vasile, am citit acum ceva timp ca s-a finalizat licitatia pentru strada Izvoare.Nu stiu de ce nu incep lucrarile, probabil nu e pregatit dl. Ginel.Oricum, vor fi mari probleme pentru cetatenii si firmele din zona …

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.