În PNL Neamț a început ciolaniada. Numele vehiculate pentru funcția de prefect

9
948

Chiar dacă Guvernul Orban nu a fost învestit, fiind puțin probabil ca acest lucru să se întâmple luni, în interiorul organizației PNL Neamț au început frământările, se fac calcule peste calcule și se împart funcții, de la deconcentate până la secretari de stat. Disperarea este mare, mai ales că PNL-ul este în opoziție de pe vremea când președinte era Crin Antonescu. Acesta a dat, în 2014, semnalul ruperii USL-ul și ieșirii liberalilor din Guvern. Văzută din acest unghi, acela al rutinării în Opoziție, lupta pentru funcții a unora pare de înțeles, numai că la Neamț bătălia se dă între vreo 3 tabere, una de la Roman, una de la Piatra Neamț și o alta mixtă, Piatra Neamț-Roman. Discuțiile ar fi acum cu privire la nominalizarea pentru viitorul prefect. Tabăra de la Piatra Neamț ar fi dorit să-și impună omul, respectiv pe Vasile Popescu, fratele directorului ITM Neamt. Cică Popescu, consilier al primarului Chitic, ar fi îndreptățit să ocupe funcția de prefect, pentru că ar fi unul dintre cei mai vechi membri PNL din Neamț. 

Varianta nu este agreată de gruparea constituită în jurul președintelui Cozmanciuc, acesta susținându-l pentru funcția de prefect pe George Lazăr, care a mai fost reprezentantul guvernului în teritoriu în urmă cu mai bine de 5 ani. Lazăr ar urma să facă echipă cu un alt romașcan, Vlad Ciurea, directorul OPC Neamț, fost și el subprefect pentru câteva săptămâni acum câțiva ani. În paralel, actualul prefect, Daniela Soroceanu, își pregătește bagajele, urmând, ca în cazul în care Guvernul Orban va fi învestit, să revină la CJ Neamț și să-și preia atribuțiile de secretar.

Indiferent de numele liberalului care va fi numit în funcția de prefect, nu rămâne decât de urmărit dacă acesta va avea interesul să facă lumina asupra unor aspecte dubioase, petrecute sub mandatul actualului prefect. Este vorba, în primul rând, de cazul Dulamă care și-a pierdut calitatea de consilier județean în urma unui abuz grosolan al Prefecturii și Consiliului Județean Neamț. Dulamă a promis, însă nu a mai depus plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva Danielei Soroceanu. Poate așa se explică și buna relație pe care o are acum cu Arsene, unul dintre artizanii execuției sale. Pentru cazul Dulamă cineva trebuie să răspundă, inclusiv financiar. De asemenea, viitorul prefect va trebui să elucideze misterul din cazul consilierului județean PSD Vasile Baciu, care a pierdut procesul cu ANI, însă se află în continuare în legislativul județean. Iar lista ar putea continua, inclusiv cu anumite decizii luate în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

9 comments

  1. Apostol 1 noiembrie, 2019 at 17:17 Răspunde

    Lazar? E o gluma? Proasta, sigur. Cum sa-l puna pe Lazar? (***)? A platit nasul Misaila, Cozmanciuc? Mai lipseste sa-l scoata pe recursul compensatoriu pe Țâță si sa-i dea o functie, prietenii stiu de ce.

  2. Bamby 1 noiembrie, 2019 at 19:05 Răspunde

    Frunza verde maracine, ia te uite cine vine. Oameni vechi si oameni vechi. Unii sunt ok, dar altii nu. Cand o sa se aleaga o sa vedem. Sa ne pastram injurarturile pentru atunci.

  3. Dreptate 1 noiembrie, 2019 at 21:10 Răspunde

    PNL=PDL= CRIMINALII ECONOMICI DIN 2010…pensii si salarii taiate…pentru cretinii care zic ca altfel nu se putea….Urdea si alti hoti furau de la Fondul Proprietatea (proprietatile nationalizate de comunisti) 4 miliarde de euro exact in perioada aia…HAI SICTIR POPOR DE IMBECILI AMNEZICI
    Cine a propus plafonarea proprietatii in 2012?
    Spionul mossad MRU – prim ministru PNL!!!
    Votati PNL, ca ce m as bucura sa va scoata din case!

  4. mihnea1 1 noiembrie, 2019 at 22:03 Răspunde

    Poate e o intoxicare, nu cred ca-l pot propune pe Lazar prefect. Fereasca Dumnezeu! Cred ca nu s-au apucat cu toii de fumat tigari tari. Altfel, PNL nu va rezista nici macar 3 ani cat PSD.

  5. Stefan 2 noiembrie, 2019 at 09:13 Răspunde

    Lazar a omorat un om cu masine prefecturii si a scapat in mod suspect..Ciurea e un alt (***) provenit ca si Lazar din gasca infractorului Dorinel Ursarescu!Chiar nu au un om cat de cat normal pentru functia asta?Ar fi mult mai potriviti profesorul Obreja si Adrian Aluigheorghe…

  6. Virgil 2 noiembrie, 2019 at 12:49 Răspunde

    Si cum facem acum? Punem un microbuz sa aduca navetistii de la Roman? Daca-i lasam iarasi sa vina singuri cu masina iar ne trezim cu vreun accident mortal. Iar cel care a fost cateva saptamani subprefect aud ca era destul de vulnerabil din punctul de vedere al unor institutii. Acum nu mai este sau deja incep ca psd-istii sa sfideze legile si institutiile? Si tot rauvoitorii spun ca era destul de apropiat de Arsene si psd-isti si de aceea nu a fost schimbat de la opc. Dar ce ne mai mira cand sunt cunoscute aranjamentele lui Cozmanciuc cu Arsene.

  7. Dana 4 noiembrie, 2019 at 14:54 Răspunde

    Acum vom vedea cat il tine pe Lazar in meciul cu Arsene si mai ales cata administratie stie. Vremurile cand a mai fost el prefect au fost altele, incomparabile. Celalalt romascan, brutar cu bani la purtator, asa cum ii place lui Cozmanciuc, e numit pentru ca seful lor are o datorie pentru mandatul trecut terminat brusc. Eu una cred ca e o greseala sa aduca astfel de persoane in functii in care trebuie sa stii cu ce se mananca, nefiind un loc unde e suficient sa dai niste bani si sa te comporti ca la targ la Borca. Pun pariu ca Arsene ii va impacheta repede, ii va toca marunt, mai ales ca Lazar se vede si sef la CJ. Vorba unora, Arsene il bate pe Lazar la alegerea sefului CJ stand acasa, fara sa faca vreo campanie. Mi-as dori sa fiu optimista dar nu am niciun motiv, din pacate. Iar dezamagirea e si mai mare in randul pnl-istilor si asta e grav. Pacat, PNL are multi oameni foarte bine pregatiti dar fac aceleasi greseli ca PSD. Sper sa nu ma faceti sa regret PSD-ul.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.