ACTUALIZARE. Magistrații au amânat pentru 13 noiembrie pronunțarea în dosarul ex-deputatului PNL Dorinel Ursărescu

1
495

Magistrații Tribunalului Bacău, care l-au judecat pe ex-deputatul PNL/ALDE Dorinel Ursărescu pentru fapte de corupție, au amânat pronunțarea sentinței pentru data de 13 noiembrie. Atunci vor își vor afla pedepsele și ceilalți doi inculpați din dosar, Mihai Banu, fost deputat, și omul de afaceri băcăuan Ion Rotaru.

Știrea inițială:

Dorinel Ursărescu (foto), fostul deputat PNL/ALDE de Neamț, fost președinte al PNL Neamț, fost, până acum câteva luni, consilier al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), agenție aflată în subordinea Secretariatului General consilier personal al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale al Guvernului,  își așteaptă astăzi sentința în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influență. Magistrații Tribunalului Bacău urmează să se pronunțe astăzi, asta în cazul în care nu dispun amânarea pronunțării, în dosarul în care, pe lângă Ursărescu, au mai fost judecați Mihai Banu, fost deputat, și omul de afaceri băcăuan Ion Rotaru. Decizia nu va fi definitivă. În acest proces, Ursărescu a fost reprezentat de avocatul Vladimir Ciolacu, cel îl apără și pe Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț în dosarul de corupție aflat tot pe rolul Tribunalului Bacău. La ultimul termen din 24 octombrie al procesului în care Arsene este judecat cu ușile închise, instanța a acordat un nou termen pe 28 noiembrie în vederea audierii martorilor din lucrări.

Dorinel Ursărescu și ceilalți doi inculpați au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție, în decembrie 2017.

În perioada iulie 2010 – noiembrie 2011, inculpatul Banu Mihai, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins și primit pentru partidul din care făcea parte, prin intermediul unei societăți comerciale, de la ceilalți doi inculpați, suma totală de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursărescu Dorinel și 440.000 lei de la Rotaru Ion). Banii au fost pretinși și primiți pentru ca inculpatul Banu Mihai să-și exercite influența asupra reprezentanților unei societăți comerciale, astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda – Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, firmelor administrate de inculpații Ursărescu Dorinel și Rotaru Ion. De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor să fie achitate prin bilete la ordin, a căror valoare a fost încasată, în cele din urmă, de către inculpatul Banu Mihai. Pentru a exista o justificare legală a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, între cele două societăți subcontractoare și firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii fictive.
În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților”, se arată în comunicatul DNA.

Ursărescu mai are la activ o condamnare, tot pentru fapte de corupție, de un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, sentință pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Daniel MURARU

Citeste si:

Afacerea „Digul”: doar o parte din șpagă a ieșit la lumină. Politicieni de la PDL și PNL și-au tras partea leului

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.