VIDEO. „Schumacher” de la ITM, manevre riscante în trafic

Home » Atac la nesimțire » VIDEO. „Schumacher” de la ITM, manevre riscante în trafic

By admin on octombrie 9, 2019. 7 Comments

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Neamț, instituție condusă de Ioan Popescu, unul dintre cei mai longevivi directori de deconcentrate, numit în perioada în care județul era condus de Pinalti&Co, are, printre atribuții, tot ce înseamnă control în ceea ce privește aplicarea legilor referitoare la relațiile de muncă, securitatea și sănătatea în muncă etc. De asemenea, ITM-ul are atribuții și în cercetarea accidentelor de muncă, ceea ce înseamnă că cei care lucrează aici, mai ales șeful lor, ar trebui să fie exemple de corectitudine pentru ceilalți, inclusiv în trafic. Așa ar trebuie să fie, pentru că în realitate lucrurile stau pe dos. Cel puțin în cazul celui care conduce autoturismul Dacia Duster, înmatriculat NT 13 YTM, mașină de serviciu aflată în dotarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț. 

În două rânduri, într-un interval de doar câteva zile, am identificat autoturismul în trafic în timp ce conducătorul auto efectua manevre riscante, care au pus în pericol securitatea celorlalți participanți la trafic. Este vorba de o contravenție gravă, încălcarea marcajului longitudinal continuu, o dată pentru a vira la stânga, a doua oară pentru a depăși un alt autovehicul. La prima manevră, efectuată ieri în jurul orei prânzului, pe scaunul din dreapta al autoturismului se afla și directorul Popescu. Acesta a asistat cum șoferul mașinii instituției trece peste linia continuă într-o zonă foarte aglomerată. S-a întâmplat puțin după ora 12.00, vizavi de stația Petrom de la „Ursuleți”. Dacia Duster a ITM-ului, care se deplasa spre Bicaz, a virat stânga peste linia continuă în apropierea unei treceri de pietoni, a parcat lângă o pensiune, iar din ea a coborât directorul Ioan Popescu.

Joia trecută, în jurul orei 15.00, același autoturism, care circula cu viteză dinspre Roman, s-a angajat în două depășiri riscante, încălcând linia continuă, în zona intersecției cu drumul care duce la depozitul de gunoi de la Girov. Ca să fie și mai palpitant, prima manevră a fost efectuată în vârf de rampă, într-o zonă cu vizibilitate redusă.

Daniel MURARU

Facebooktwitterlinkedin

7 Comentarii la VIDEO. „Schumacher” de la ITM, manevre riscante în trafic

 1. mihnea   octombrie 9, 2019 at 3:57 pm

  unde mai pui ca maharul Popescu, mananca, bea ore in sir prin pensiuni in timpul programului de lucru

  Răspunde
 2. Dreptate   octombrie 9, 2019 at 4:05 pm

  Domnule Muraru, sunteti foarte rautacios. Acesti conducatori bravi si fruntasi ai judetului si/sau ai tarii sunt in slujba noastra a cetatenilor si din dorinta de a rezolva cu celeritate si in mod obiectiv solicitarile noastre, protectia muncii si alte contraventii sau abateri…sunt obligati sa incalce regulile de circulatie pentru bunul mers al institutiei, exclusiv in slujba cetateanului. Dupa cum vedeti eu nuam rautati in sensul ca, puteam spune ca i se racea cafeaua sefului, il astepta amanta sau inchidea la magazinul de unde isi fac cumparaturile…app…stiti ca multi bugetari desi au salarii exorbitante cumpara de la magazinul de confiscari ANAF? Bravo lor…omu de rand gaseste acolo chibrituri sau prosoape pentru parastas…restu, pe sub mana

  Răspunde
 3. Alina   octombrie 9, 2019 at 5:42 pm

  Longevitatea dlui Popescu se datoreaza in speta faptului ca a stiut intotdeauna in ce tren sa urce si a fost mereu de partea cui i-a dat leafa si functia. Bineinteles insotita si de beneficii, deloc putine la numar. Graba domniei sale, cind se afla la volan, poate fi justificata de primirea unui pont in legatura cu niscaiva munca la negru in tabara adversa. Sau ia platit cineva vreo “masa” prin Girov. Munca la negru in micutul nostru oras, infloreste pe zi ce trece, aducind profituri uriase patronilor. Daca ai gardul vopsit “rosu” si trandafiri in gradina, te ocoleste necazul. Esti “cautat” doar inainte de alegeri si atunci cind trebuie vreo “sponzorizare”. Mai nou, primariile de comune folosesc beneficiarii ajutoarelor sociale din comune, pentru paza din timpul noptii a institutiilor publice. Cit este de legal?

  Răspunde
 4. Alina   octombrie 9, 2019 at 8:17 pm

  Revin cu o corectie. De, cind te grabesti, mai si gresesti. “Sau i-a platit “cineva” vreo “masa” prin Girov. In loc de “ia platit”.

  Răspunde
 5. olteanu   octombrie 9, 2019 at 9:22 pm

  Asa se asigura masa la angajatii ITM…la pensiune?
  Poate ar trebui investigat care a fost scopul vizitei de la pensiune a sefului ITM….ca nu s-a dus degeaba….oricum e vazut des cu masina de serviciu ,Duster, in interes personal….

  Răspunde
 6. Vasy   octombrie 10, 2019 at 6:40 pm

  De cat timp este personajul acesta sef? Ca eu de cand sunt numai de el stiu ca e director! Cum sa evoluam daca niste (***) stau cocotate zeci de ani in conducerile institutiilor?

  Răspunde
 7. Madalina   octombrie 11, 2019 at 1:36 am

  Ce va mira? La capitolul “soferi celebri” nu a fost chiar la Prefectura si Harabagiu? Eu imi amintesc ca Norocel a avut si un accident mortal pe la Savinesti si ca atunci Politia Neamt l-a scos basma ciudata desi cazul a fost mai complicat decat s-a povestit, a fost macar culpa comuna.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.