Noile valori ale României de azi: proștii, mârlanii și mitomârlele

1
437

Situația dezastruoasă a României actuale, haosul deplin, sărăcia, criminalitatea și toate celelalte rele se datorează unei totale inversări a scării valorilor. Intelectualii, profesioniștii, oamenii onești au fost dați la o parte, iar locul lor a fost luat de specimene ciudate ca proștii, mârlanii și mitomârlele.
Proștii sunt acei oameni inculți, lipsiți de cel mai elementar bun simț care caută să-i servească pe potentații zilei prin servilism și pupincurism. Analfabeți și primitivi așteaptă o bucată, oricât ar fi de mică, de la mai marii lor.
Mârlanii sunt proștii care au prins o funcție oferită de șefii lor pentru serviciile aduse și acum, măcar la nivel local, decid soarta comunităților respective. Ei au privilegiul de a-i toaleta prin toate zonele sensibile pe superiorii lor care constituie actuala super elită.
Mitomârlele sunt vârfurile societății românești. Ele sunt mârlanii care dețin funcții la nivel central, prin guvern, parlament, direcții naționale. Mitomârla este încununarea deplină a „sindromului P.L.M.H.I.” Ea excelează prin prostie, lașitate, minciună, hoție și iresponsabilitate. Primitivă și incultă riscă orice pentru ceea ce a furat și fură pentru că „nu există în lume nimic mai neînfricat ca prostia” (Menandru).
Această situație dramatică pentru țară și popor se datorează tot nouă, pentru că așa cum sublinia filozoful grec Antistene „Cui îi este frică e sclav, chiar dacă nu-și dă seama”
Unde este curajul cu care ne lăudăm atât?

Prof. Vălu Năstăselu

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în ziua de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

(Sursa foto: www.alamy.com)

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Stefan 7 octombrie, 2019 at 08:16 Răspunde

    De data asta, total de acord cu dl. Nastaselu!Cu o completare:mitomarlele (si securistii) ne vor conduce si in continuare, indiferent cine va guverna…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.