CJ-ul lui Arsene, bani „fără număr” pentru firma unei jurnaliste. A plătit pentru 110 albume mai mult decât au primit 17 comune la rectificare

11
1246

Chiar înaintea „războiului”, din legislativul județean, pe tema împărțirii banilor la rectificare, Consiliul Județean Neamț încheia un contract de achiziție de…carte. Nu, nu Complexul Muzeal Neamț a investit, ci Consiliul Județean Neamț, condus de inculpatul pentru fapte de corupție Ionel Arsene. CJ a plătit peste 10.000 de euro, fără TVA, pentru 110 albume „Români de Centenar”, contractul fiind încheiat cu societatea Babilon Press SRL a jurnalistei Floriana Jucan. Firma editează revista „Q Magazine”, care, în urmă cu câteva luni, a devenit ținta ironiilor internauților în urma publicării unor articole laudative la adresa prim-ministrului Viorica Dăncilă. De altfel, revista amintită s-a remarcat prin articolele acide la adresa adversarilor PSD și prin grija excesivă față de imaginea anumitor personaje din această formațiune politică. Firma Babilon Press a primit de la Consiliul Județean Neamț pentru fiecare album suma de 450 lei, fără TVA.

În total, contractul este în valoare de 49.500 lei (10.435 de euro), fără TVA. Cu alte cuvinte, CJ Neamt a plătit pentru albumele Florianei Jucan aproape aceeași sumă pe care au primit-o, ieri, la retificarea bugetară, primăriile din Roznov, Bicazu Ardelean, Boghicea, Ceahlău, Cordun, Drăgănești, Făurei, Gherăiești, Grințieș, Horia, Icușești, Moldoveni, Ruginoasa, Țibucani, Tămășeni, Trifești, Secuieni. Fiecare primărie menționată a primit la propunerea președintelui Arsene și în urma votului consilierilor, câte 50.000 de lei. Firma Florianei Jucan a primit pentru cele 110 albume 49.500 de lei, fără TVA. Să mai spunem că primăriile din Roman și Piatra Neamț au obținut la rectificare 100.000 de lei, fiecare, adică dublu față decât a achitat CJ-ul pentru cele 110 albume de la Babilon Press.

O întrebare de bun simț, la care, cu siguranță, reprezentanții CJ Neamt nu vor răspunde, cel puțin în cazul publicației atacul.ro, este de ce, la un an de la Centenar, instituția publică a cumpărat atât de multe albume? Oare câteva bucăți nu ar fi fost de ajuns sau cineva vrea neapărat să o scape pe Jucan (foto) de stocul de cărți? Pe de altă parte, există voci care afirmă că prețul pe bucată este destul de piperat în condițiile în care lucrări similare se găsesc în librării și cu prețuri sub 200 de lei.

 

(Foto: Facebook/romanidecentenar)

CJ-ul a plătit 133.000 de lei pentru brandul județului

Între Consiliul Județean Neamț, dar și instituții subordonate, și firma Babilon Press au fost încheiate, în ultimul an, mai multe contracte, despre care atacul.ro a relatat. Astfel, firma Florianei Jucan a încasat peste 133.000 de lei pentru a crea și identifica brandul turistic al județului. Contractul a fost încheiat în septembrie 2018, banii au fost achitați, însă brandul nu a fost încă identificat și creat. Babilon Press SRL a încasat peste 100.000 de lei de la Complexul Muzeal Județean Neamț, aflat în subodinea CJ-ului, pentru organizarea vernisajului expoziției muzeale „Viorica Agarici”. Pentru același eveniment (servicii organizare expoziție muzeală mobilă), firma a mai încasat 59.800 lei, fără TVA, de la Secretariatul General al Guvernului.

Neamțul nu este singurul județ care a cumpărat albumul „Români de Centenar”, CJ Vrancea, condus de baronul Oprișan, achiziționând 120 de exemplare pentru care a plătit peste 110.000 lei. Achiziții similare au mai făcut o unitate militară, o primărie de sector din București, Ministerul Culturii, Ministerul Turismului și Ministerul Fondurilor Europene. Valoarea totală a contractelor, încheiate în 2018, de Babilon Press SRL cu instituții de stat a fost de 355.000 de lei, iar în 2019,  până în prezent – 297.600 lei.

Contracte 2018:

Contracte 2019:

(Sursa foto deschidere: Facebook/Ionel Arsene)

Daniel MURARU

Citeste si:

Complexul Muzeal Neamț pompează alți bani în trompețica pesedistă. Contract de 25.000 de euro

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

11 comments

  1. paul 27 septembrie, 2019 at 18:45 Răspunde

    Uitati ni la el!! silabiseste ce figura de „academician”!!!!!poate va srie si la „facultatea a doua”, ceva „maculatura”!!!!Hai ca nu mai este mult!!!Dar colegii , dar colegii il urmeaza????????!!!!!!

  2. mihnea1 27 septembrie, 2019 at 19:06 Răspunde

    De ce am impresia ca personajul tine cartea invers in maini (in fotografie)? Ambasadoarea cu pricina este o varianta feminina a lui Cumpanasu, putin mai citita dar de moravuri usoare insemnate.

  3. Mihai 28 septembrie, 2019 at 22:16 Răspunde

    Cati romani geniali trăiesc la limita supravietuirii in timp ce un baron semianalfabet face poze cu o carte .Incredibil cum o nulitate care a ucis în județul Neamt cultura si linistea publica are curajul,tupeul si prostia sa pună gheara lui murdară pe o carte

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.