Greaca-Neamțu, echipa de șoc a șpăgarilor de la Rutieră. „Dă să ți-l verific pe …țugurlete…!”

Home » Dezvăluiri » Greaca-Neamțu, echipa de șoc a șpăgarilor de la Rutieră. „Dă să ți-l verific pe …țugurlete…!”

By admin on septembrie 23, 2019. 5 Comments

În urmă cu trei ani, procurorii anticorupție au făcut prăpăd în rândurile polițiștilor de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Piatra Neamț. 12 agenți și un ofițer au fost trimiși în judecată pentru luare de mită în formă continuată și fals intelectual în formă continuată. Doi agenti au fost trimiși în judecată pentru dare de mită în formă continuată. Dosarul s-a bazat pe probele adunate cu ajutorul unei camere audio-video ce a fost montată în luna aprilie 2016,  în interiorul autoturismului Poliției, dotat cu aparatură radar, cunoscut de participanții la traficși sub denumirea de „MCV-ul Poliției”. Dintre toți polițiștii care au urcat, în intervalul aprilie – mai, în MCV, nu a existat niciunul care să nu ia mită. Diferența dintre ei a făcut-o numărul de fapte. La acest capitol, în top s-au aflat agenții Greaca, Ciolpan și Neamțu, care au făcut echipă în mai multe rânduri. Agenții Laurențiu Greaca și Constantin Neamțu sunt cei care au fost surprinși în timp ce discutau despre șpaga pe care trebuia să o dea comisarului șef Viorel Andronic, șeful Biroului Rutier de la acea vreme. Lui Andronic, cei doi polițiști îi spuneau „nea Ioane”. În luna în care MCV-ul a avut aparatură de interceptare, procurorii au numărat la agentul Laurențiu Greaca: 50 de luări de mită, doua de dare de mită și patru de fals intelectual. În cazul lui Constantin Neamțu, procurorii au contabilizat: 31 luări de mită și doua de dare de mită. Cei doi recordmeni la capitolul șpăgi au făcut echipă în mai multe rânduri, așa cum s-a întâmplat și în ziua de 22 aprilie, când, numai pe un schimb, au luat mită de la opt conducători auto. Aceștia, în schimbul unor sume de bani, au scăpat de amenzile contravenționale pe care ar fi trebuit să le primească pentru încălcare regimului de viteză.

Mai jos sunt interceptările realizate în acea zi, când Greaca și Neamțu au plecat acasă, fiecare, cu câteva sute de lei. Din șpăgi.

Se observă, printre altele, că sunt lipsiți de scrupule și că există o mică teamă că vor fi prinși. O spune Neamțu, când aude la radio o știre că niște șpăgari, ca ei, au fost prinși de ofițeri DGA din mai multe servicii județene. Neamțu îi atrage atenția lui Greaca, însă cel din urmă arată că nu-i pasă și începe să cânte. Banii luați de la șoferi sunt ascunși în cartea religioasă din torpedo, iar la sfârșitul programului, după regula: una ție, una mie, sunt împărțiți frățește. Câteodată, i se face partea și lui Andronic, șeful lor.

 

 

 

 

(Sursa foto: Facebook/Laurentiu Greaca/Constantin Neamtu)

Daniel MURARU

 

Facebooktwitterlinkedin

5 Comentarii la Greaca-Neamțu, echipa de șoc a șpăgarilor de la Rutieră. „Dă să ți-l verific pe …țugurlete…!”

 1. Vasile   septembrie 23, 2019 at 4:02 pm

  Ca sa vezi cine e omul de incredere angajat la Spitalul Piatra Neamt cu aprobarea lui Soseta. Ca sa vezi!

  Răspunde
 2. Daniela   septembrie 23, 2019 at 9:19 pm

  Problema cea spinoasa nu este angajarea lui Greaca la SJU Neamt. Acum 3 ani, cind s-au intimplat faptele descrise mai sus, IPJ Neamt era condus de dl Inspector Sef Tablan Paul Constantin. Nici un om cu mintea intreaga si functionala, nu se poate gandi ca seful cel mare era strain de astfel de practici ale subordonatilor “unsi” sefi si sefuleti cam in toate cotloanele institutiei, desigur pe criterii de competententa absoluta. De altfel, parte dintre ei, fiind prezenti la zilele de nastere sarbatorite la Cercul Gospodinelor. Nu am vazut nicaieri prezentat un punct de vedere al conducatorului institutiei IPJ Neamt, in legatura cu ghidusiile penale ale celor implicati in acest dosar. Sau probabil, faptuitorii deja au fost expulzati din sistem. Se vor gasi cu siguranta alti candidati destoinici si competenti ion ale spagilor. Obiceiul spagilor la circulatie nu va disparea.

  Răspunde
 3. Stefan   septembrie 24, 2019 at 10:17 am

  Si astazi, IPJ este condus tot de Dr. Tablan…Iar politistii procedeaza cam la fel, dar mai cu perdea…

  Răspunde
 4. Daniela   septembrie 24, 2019 at 11:24 am

  Dlor conducatori auto, iata cum va catalogheaza politistii infractori angajati la IPJ Neamt si platiti gras din banii dvs. Sa vedem daca in DEX-ul limbii romane gasim explicatia cuvintului “tugurlete”. Multi dintre noi am “capatat” permisul de conducere cu truda si sudoare adevarata. Nu meritam sa fim injositi in halul acesta de catre infractorii angajati la IPJ Neamt, pe criterii de maxima competenta. Oare ce functie are sau a avut cel care a supervizat si incuviintat angajarea acestor infractori in IPJ Neamt? Probabil la inceput au fost mielusei blinzi, dar au gasit locul propice dezvoltarii retelei infractionale si practicarii spaguitului la drumul mare. Pe cind, lista “beneficiarilor” care s-au infruptat din aceste spagi de-a lungul timpului?

  Răspunde
 5. Sebastian   septembrie 24, 2019 at 8:58 pm

  Tugu tugu, iata ce ajungi daca iei spaga!’Sofer de manager de spital, cu mari sperante de a ajunge chiar medic, la cum se dau diplomele in tara asta minunata pentru toti infractorii, indiferent de faptele comise.
  Tugu tugu, ca sa nu ma exprim altfel, si alora care merg inconstienti cu viteza. Grabiti-va incet, fraierilor!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.