Granzii „Apelor Române” au pus-o de un Comitet Director la motelul unui deputat PSD, fiu de asfaltator. La balastiera lui Ginel, care continuă să polueze, n-au ajuns

2
2454

 

Conducerea Administrației „Apele Române”, reprezentată de directorul general Victor Sandu, directorul de personal Relu Adam și alți directorași, a participat la ședința de Comitet Director a Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret, organizată timp de două zile (joi și vineri) în Neamț. Alături de șefii de la ABA Siret au fost și directorii sistemelor de gospodărire a apelor (SGA) subordonate, respectiv cele din Bacău, Neamț, Suceava, Vrancea și SHI Pașcani. Locul ales pentru a pune țara la cale a fost Complexul Condor Resort, din comuna Dulcești, care este al deputatului PSD Alexandru Rotaru, fiul asfaltatorului Romică Rotaru, patronul Darcons SRL, firmă abonată la contracte finanțate din bani publici. De obicei, la aceste ședințe se discută despre investiții, planurile de gospodărire a apelor, dar și despre probleme urgente, cum ar fi căutarea de soluții pentru acoperirea „tunului cu motorină”, înainte de a afla autoritățile. Așa cum atacul.ro anunța în urmă cu două luni, în anumite cercuri din „Apele Române” circulă informații cu privire la un presupus mega-furt de motorină, faptă care ar fi prejudiciat instituția cu o sumă de ordinul milioanelor de euro. Se vorbește despre dispariția, la nivel național, a unei mari cantități de carburant, iar pentru a ascunde escrocheria s-ar fi tăiat masiv de la capitolul investiții, din lucrările de întreținere și din planul de gospodărire a apelor pe anul 2019. Și dacă tot a venit vorba de investiții, informațiile noastre arată că nemțeanului  Vlad Marcoci, director de investiții la „Apele Române”, îi este din ce în ce mai greu. Se vorbește chiar că Sandu întârzie/refuză să-i semneze lui Marcoci prelungirea împuternicirii pe funcție, atribuțiile de șef la investiții fiind preluate de către un anume Constantin Rusu. Soarta lui Marcoci pare a fi petceluită, sursele noastre afirmând că Sandu l-ar fi „convins” pe ministrul Deneș să scape de nemțean. Dacă se va întâmpla așa, Marcoci va reveni pe fiuncția de director la ABA Siret, ocupată acum de Mihai (Miki pentru prieteni) Popescu, fostul responsabil cu achizițiile în Consiliul Județean Neamț. Revenind la ședința de la „Condor”, trebuie spus că șefii de la „Apele Române” au avut posibilitatea să analizeze oportunitatea unei investiții de milioane de euro într-o lucrare hidrotehnică pe râul Moldova, pe raza comunei sucevene Drăgușeni. În ultima perioadă se vorbește insistent despre această investiție ca fiind una deosebit de importantă pentru abonații unor astfel de lucrări. Pentru realizarea ei lipsește semnătura premierului Dăncilă pe o hotărâre de guvern, semn că Viorica încă se mai gândește.

Balastiera lui Ginel poluează și cu șefii de la Apele Române în județ

I-am căutat azi, în jurul orei prânzului, pe șefii „Apelor Române” la „Condor”, pentru a le arăta cum sunt poluate cursurile de apă (Siret și Bistrița) din județ și cum subordonații de la SGA nu iau nicio măsură. Am avut ghinion, întrucât oaspeții erau plecați. Noi am crezut că pe teren, însă la balastiera societății Mavgo Holding SRL, de pe râul Bistrița, nu i-am găsit. Dacă tot am ajuns aici, am constatat că balastiera lui Ginel poluează în continuare, chiar dacă după dezvăluirile din atacul.ro s-au făcut câteva lucrări pentru remedierea situației.

Foto si video realizate astazi, 6 septembrie:

 

 

Cantitatea de apă deversată din balastiera firmei Mavgo în râul Siret era mult mai mică, însă culoarea apei la fel de maronie. Fie nu se spălau agregate, fie șefii balastierei au decis să o închidă aflând că în județ sunt granzii de la „Apele Române”. Specialiștii în ape au ieșit azi din Resort Condor, însă nu au fost în controale la balastiere, ci, cel mai probabil, în vizită la mănăstirile din județ.

Daniel MURARU

Citeste si:

(VIDEO+FOTO) Dezastru ecologic pe Bistrița! Balastiera lui Ginel este răspunzătoare. Garda de Mediu nu intervine pentru că… nu a fost sesizată

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Vladimir 7 septembrie, 2019 at 09:13 Răspunde

    Au venit granzii, probabil invitati de Ginel si Arsene, sa vada cum sta turismul ecumenic in Neamt.
    Ce poluare???? Care balastiera????? Cine????
    Mai bine o folclorista, un mic, o bere…..
    Doar n-ati crede ca sunt mai departe de votantii din Vaslui ai Veoricai!

  2. Dan 7 septembrie, 2019 at 11:44 Răspunde

    Ce nu inteleg este cum au facut sedinta pe tarlaua unuia care are contracte grase cu ei. Nu mai au frica de nimic. Imi si inchipui intalnirile astora, precum Camora. Fiecare dintre smecherii vremurilor acestea le-au facut oferte pentru lucrari, ma refer la comisioane. Au discutat tete a tete, prin porumb totul doar in interes personal. Dupa cum vedem si aici grupul asta organizat se ocupa de distrugerea apelor nu de protectia lor.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.