(P) George Lazăr, prim vicepreședinte PNL Neamț: „Doamna prefect Soroceanu nu este capabilă să își asume responsabilitatea pentru actele pe care le face!”

2
507

Doamna prefect Daniela Soroceanu se face că nu înțelege situația în care se află și pe care, de altfel, chiar ea însăși a creat-o. Într-o eră pesedistă, în care toate rubedeniile ocupă posturi în administrație, fără să aibă nicio minimă competență, în care norocul parcă e pus cu mâna pentru unii, daca pupă mâna șefilor PSD, întâlnim astfel de anomalii și la nivelul județului Neamț.
Eu știu că primarii sunt o parte importantă a administrației județene. Tot ei sunt cei care reprezintă interesele cetățenilor din comunitățile unde au fost aleși. Ori, e foarte grav, doamna prefect, să vă răzbunați prin tot felul de acțiuni de control, bazate pe tot felul de plângeri anonime la adresa unor primari, care nu iau lumina de la dumneavoastră sau de la stăpânul dvs. politic.
Este și mai grav că trageți în aceste răfuieli politice întreaga Instituție a Prefectului Județului Neamț, unde sunt mulți oameni calificați și de bună credință. Prin aceste acțiuni abuzive murdăriți reputația instituției, dar și a colegilor profesioniști. Dar dacă tot dvs., doamna prefect, faceți apel în mesajele publice la corectitudine, la aplicarea legii, vă aduc aminte de cazul DULAMĂ. Cred că vă amintiți de această afacere juridico – administrativă și cu ample conotații politice. Din bun simț juridic vă indic să lecturați, cu atenție, atât dumneavoastră cât și domnul secretar al CJ Neamț, următoarele texte de lege, cu sediul materiei la art. 297 și 298 , din Noul Cod Penal.
Pentru o mai bună instrucție legislativă vă și citez:

Art. 297 Abuzul în serviciu (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă, ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-297

Art. 298 Neglijenţa în serviciu/Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
Detalii: https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-298

Documentați bine situația si nu va lăsați în baza că domnul Dulamă, ales PMP, dar cu convingeri mai degrabă PSD-iste nu va face niciun demers. Și încă un aspect: trebuie rezolvată si problema financiară în cazul DULAMĂ, că doar nu o să plătească nemțenii nici salariile domnului Dulama si nici cheltuielile de judecată. Cred că de bun simț ar fi să le plătească cine se face vinovat/ă de situația juridică creată. Și, cu titlu de recomandare, pentru liniștea juridică a colegului dvs. de la CJ, care vă ține locul pe funcția de secretar, explicați-i ce înseamnă în cazul BACIU hotărâre definitivă prin nerecurare. Ca poate domnul nu știe, dar sunt convins că va accepta sfatul dvs. și opinia juridică. Și pentru lămuriri în legătură cu mesajul public al dvs., vă aduc aminte că suntem în 2019, iar adresele trimise primarilor, pe sesizări anonime, sunt semnate de dvs. și nu de vreun alt fost prefect. Așa că ar fi bine să vă asumați realitatea timpului și acțiunile pe care le-ați întreprins.

George Lazăr

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. V.Vasile 4 septembrie, 2019 at 12:16 Răspunde

    Da, de ce selectati doar cazul Dulama, dle Lazar, sunt nenumarate si caldute cazurile unde trepadusii, executanti fara coloana,gen puscasi , tudorei si alti franari, reprofilati ca lipitori de afise, au comis abuzuri, acestea fiind dovedite in instante..
    Drept urmare cei destituiti fara justa cauza, au primit sume importante de bani, de ordinul a sute de mii poate chiar milioane de lei din banul public, normal.
    Hai, cu putin efort puteti completa si cu alte exemple concrete..
    In ceea ce-l priveste pe Dulama, poate imi spune cineva ce expertiza are acest profitor sa corecteze o lucrare a Dlui Adrian Alui Gheorghe ?

  2. Stefan 4 septembrie, 2019 at 12:30 Răspunde

    Perfect de acord!Propun ca domnii consilieri PNL sa initieze o hotarare de CJ prin care pagubele la buget sa fie suportate de cei care au luat masura demiterii abuzive a d-lui Dulama…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.