Managerul SJU Neamț și un drept la replică găunos. „Relația de prietenie dintre mine și Laurențiu Greaca nu poate fi cenzurată de către angajați”

10
887

Articolul „Directorul SJU Neamț, venituri de peste 1,2 milioane de lei. Acuzații de incompatibilitate la adresa acestuia”, publicat de atacul.ro pe 20 august, nu a rămas fără replică. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț afirmă, într-un material remis redacției, că au fost publicate informații eronate și defăimătoare la adresa sa. Lucru total neadevărat, așa cum vom demonstra cu probe.

                                                                             REPLICĂ

   Referitor la articolul apărut pe site-ul http://atacul.ro, intitulat „Directorul SJU Neamț, venituri de peste 1,2 milioane de lei. Acuzații de incompatibilitate la adresa acestuia”, întrucât au fost publicate informații eronate, defăimătoare la adresa mea, mă simt îndreptățit să fac unele precizări, pentru buna informare a celor care accesează respectivulportal.

  1. Reprezentanții Asociației Demnitate Pro Integritate au afirmat eronat că mi-am depus cu greu declarațiile de avere și de interese! Precizez că este un mare neadevăr și pot oferi dovezi în apărarea mea: declarația de avere a fost înaintată Serviciului Juridic din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț în data de 15.06.2019. Deci nu poate fi vorba nici măcar de o zi de întârziere.
  2. Nu există incompatibilitate din punct de vedere al veniturilor realizate de către mine! Este total falsă informația conform căreia veniturile de la CASMB sunt obținute de către mine! Sunt veniturile Spitalului Privat SC „Munposan”! Veniturile mele pentru perioada 01.01.2018-31.07.2018 (perioada până la ocuparea postului de manager la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț în urma susținerii concursului organizat de către Consiliul Județean Neamț) de la SC „Munposan” reprezintă drepturi salariale în cuantum de 70.000 de lei, iar această sumă nu este o valoare de 20 de ori mai mare decât încasările actuale! Întrucât sunt neadevăruri grosolane, precizez care au fost veniturile mele reale:

– În perioada 01.01.2018-31.07.2018 – de la Spitalul „Munposan”-70.000 lei; 

–  În perioada 01.08.2018-31.12.2018 – de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – 58.563 lei.

        3. La spitalul Providența, am desfășurat activitatea medicală timp de 7 luni și nu 7 ani.

        4. Relația de prietenie dintre mine și Laurențiu Greaca nu poate fi cenzurată de către angajații              Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Țin să precizez și faptul că sentința acestuia                nu          este definitivă”

Documentul în format PDF: http://atacul.ro/wp-content/uploads/2019/08/Replica.pdf

Analizând dreptul la replică, semnat de medicul Codruț Munteanu, se poate observa ușor că apărarea sa vine pe un fond absolut fals, astfel că vom demonta punct cu punct conținutul dreptului la replică.

1. Medicul Munteanu afirmă că nu și-a depus greu declarațiile de avere și de integritate.

I-am da crezare managerului spitalului, însă verificările noastre arată că medicul Codruț Munteanu, atenție, și-a completat declarația cu mult după data de 15 iunie, respectiv pe 2 august 2019. Nu o spunem noi, ci chiar el în persoană, care a scris această dată cu mâna lui (ori o fi pus pe altcineva), pe declarația de avere. Așa cum se poate observa în captura din declarația de avere a medicului Munteanu, de mai jos, data completării documentului este 2 AUGUST 2019.

Este imposibil ca un document completat în data de 2 august să fie depus la Registratură cu o lună și jumătate înainte. Mangerul SJU Neamț nu avea cum să depună declarația la termen din moment ce a completat-o cu mult după expirarea termenului legal – 18 iunie. Doar dacă o fi scris greșit luna. 

2. Directorul Munteanu afirmă că nu există incompatibilitate din punct de vedere al veniturilor realizate de către el și că este total falsă informația conform căreia veniturile de la CASMB sunt obținute de dumnealui, acestea fiind, de fapt, veniturile Spitalului Privat SC „Munposan”.

Dacă managerul Munteanu se află sau nu în stare de incompatibilitate, așa cum afirmă reprezentanții unei asociații, numai Agenția Națională de Intergitare (ANI) poate stabili. Sau Prefectura, dacă acționează ca în cazul lui Dulamă, ceea ce nu se va întâmpla niciodată cu managerul de la spital. În ceea ce privește veniturile, lucrurile sunt și mai simple, pentru că informațiile sunt preluate din declarația de avere a managerului, document ce poate fi accesat pe site-ul spitalului.

În „Ghidul de completare a declarațiilor de avere și de interese, ediția 2019” se menționează, la capitolul „Venitul anual încasat”, că raportarea se face în anul fiscal anterior supus raportării, iar la „Venituri din salarii” se stipulează negru pe alb:

„Se introduc informaţii cu privire la veniturile obţinute din contracte de muncă (art. 76 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, „Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute de o persoană fizică rezidentă ori nerezidentă ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă, a unui raport de serviciu, act de detaşare sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate persoanelor care obţin venituri din salarii şi asimilate salariilor”.

În declarația de avere, completată în data de 2 august 2019, managerul Codruț Munteanu declară, pentru anul 2018, trei surse de venit, după cum urmează:

– SC Munposan `94 SRL – 1.052.755 lei – venituri CASMB, activități medicale;

– Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – 58.563 lei, activități medicale;

– PFI Munteanu Codruț – 157.202 lei – activități medicale.

Așadar, nu noi am trecut, la capitolul „Venituri din salarii”, suma de 1.052.755 lei, ci medicul Codruț Munteanu, cu mâna dumnealui, dacă nu o fi pus o altă persoană să o completeze. Managerul afirmă că venitul de 1.052.755 lei nu este ale lui, ci al Spitalului „Muposan” din București. Așa o fi, dar de ce l-a trecut la capitolul „Venituri din salarii”?  Informația privind veniturile salariale, preluată de noi din declarația de avere a managerului, nu este falsă. Poate fi o eroare de completare care îi aparține, dar acest lucru nu ne privește.

În declarația de interese, managerul menționează două contracte, ambele încheiate de Societatea Crestina Medicala Munposan `94 SRL, care administrează spitalul privat din București, cu CASMB Bucuresti. Codrut Munteanu deține 55% din părțile sociale ale societatii.

În ceea ce privește cifra de afaceri a spitalului, aceasta a fost, in 2018, de 3,3 milioane de lei, iar profitul puțin peste 2.800 de lei, cu 41 de angajați.

În concluzie, analiza noastră, făcută strict pe informațiile oferite de managerul Munteanu în declarația de avere, arată clar că medicul a câștigat, anul trecut, de 20 de ori mai mult în sistemul privat decât la stat.

3. Directorul SJU Neamț afirmă că la Spitalul Providența a desfășurat activitate medicală timp de 7 luni și nu 7 ani, așa cum eronat a apărut în atacul.ro

Dacă ar fi citit cu atenție, domnul doctor ar fi observat că „cei 7 ani” au fost menționați chiar de dânsul într-o declarație acordată unui cotidian local, citat, așa cum era firesc, de atacul.ro. Așadar, responsabilitatea celor „7 luni, nu 7 ani” nu ne revine, motiv pentru care îi sugerăm domnului manager să contacteze redacția ziarului respectiv pentru a face cuvenita rectificare în articolul cu pricina, publicat anul trecut, în vară.

4.  În dreptul la replică, directorul SJU Neamț afirmă că relația de prietenie dintre el și Laurențiu Greaca nu poate fi cenzurată de către angajații Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

La acest punct, atacul.ro a făcut precizarea că Laurențiu Greaca a fost condamnat la 7 ani și 2 luni închisoare, în primă instanță. De unde se înțelege că sentința nu este definitivă. Acum, dosarul se află în faza de apel pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Inculpatul Greaca, împreună cu foști colegi de la Biroul Rutier al Poliției Municipiului Piatra Neamț, au atacat sentința din februarie 2019 a Curții de Apel Bacău. Toți inculpații, condamnați în primă instanță la pedepse cu executare sau suspendare, sunt acuzați de procurori că au încasat sume de bani de la participanții la trafic pentru a trece cu vederea abaterile comise de către aceștia (încălcarea regimului legal de viteză, neacordare de prioritate etc).

Iată un dialog, din data de 22 aprilie 2016, dintre Laurențiu Greaca și colegul său Constantin Neamțu, așa cum a fost el înregistrat de aparatura montată de anchetatori în autoturismul MCV dotat cu radar.

Cei doi politiști opresc un conducător auto, care depășise limita de viteză, și-l trag pe dreapta:

Neamțu: Ce-ai făcut, măi nene, mă??

Greaca: Ce-ai făcut, măi nene?

Neamțu: VTM (n.r. numărul mașinii celui oprit)… viața mea… așa avea… da’ îți povestesc eu…

Cei trei discută, iar șoferul urcă pe scaunul din dreapta al MCV-ului și vorbește cu Greaca. Îi spune că merge la Brașov, după care iese din mașină. Neamțu revine pe locul din dreapta al MCV-ului și ridică o mapă albastră, o deschide și scoate două banconte de 50 de lei și una de 100 de lei, pe care le introduce în torpedo. Cei doi polițiști, Greaca și Neamțu, exclamă râzând: yupiii!

Prima instanță a stabilit că cei 200 de lei era șpaga dată polițiștilor pentru ca să nu ia măsuri împotriva șoferului prins circulând cu viteza peste limita legală.

Daniel MURARU

Citeste si:

Directorul SJU Neamț, venituri de peste 1,2 milioane de lei. Acuzații de incompatibilitate la adresa acestuia

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

  1. Arcus B 23 august, 2019 at 12:58 Răspunde

    Problema cu Laurentiu Greaca este ca e foarte des prezent in anticamera managerului, uneori singur (adica are acces la documente), da relatii, se baga in seama. Unii zic ca s-a legat si de angajati, dandu-le „sfaturi” …

  2. ADI 23 august, 2019 at 14:08 Răspunde

    Gretzos,15.06.2019 a fost zi nelucratoare,iar el scrie: declarația de avere a fost înaintată Serviciului Juridic din cadrul Spitalului Județean Piatra Neamț în data de 15.06.2019. Deci nu poate fi vorba nici măcar de o zi de întârziere.Ce MANAGER,ce DOCTOR,…._ue PSD !

  3. Ion 23 august, 2019 at 15:40 Răspunde

    Treaba asta o au astia la spital????
    De bolnavi cine se mai intereseaza, cine se mai ocupa??? Spitalul e deschis pentru interesele proprii ale astora ori pentru a insanatosi pacientii????? Stau si citesc si ma crucesc!
    Iar ala, mai nene, saracul, statea ca la capatul podului, iar acum e sfatuitor de taina al directorului????
    Bai oameni buni, voi chiar nu vedeti ca trebuie sa luam atitudine????

  4. NEMTEAN 23 august, 2019 at 19:28 Răspunde

    CINE SE ASEAMANA, SE ADUNA ! MANAGERUL ESTE INFIPT POLITIC SI RELIGIOS , SUNT INTERESE F. MARI LA SPITAL, FRATILOR, VIATA PACIENTILOR NU CONTEAZA!!!

  5. Daniela 25 august, 2019 at 11:16 Răspunde

    Cind ocupi o functie publica de talia cei pe care a „cistigat-o prin concurs” dl manager Munteanu, trebuie sa ai grija cel putin teoretic, cum iti alegi prietenii si in ce anturaje te afisezi. Se pare ca pentru domnia sa nu sint importante aceste amanunte. De ce nu s-a dus la AJOFM Neamt sa-si angajeze un conducator auto? Degreva bugetul asigurarilor de o plata. Nu ar fi comentat nimeni nimic intr-o astfel de situatie. Comportamentul si practicile domniei sale ne indica in ce zoaie se balacareste. Sau poate nu stie situatia lui Greaca. Greu de crezut.

  6. Nelu 25 august, 2019 at 20:47 Răspunde

    Pe mine nu ma priveste ce sofer are managerul, poate avea ai un infractor, daca ii da sansa sa se reabiliteze. Dl manager de ce a venit in p neamt daca nu are de gind sa aduca vreo imbunatatire. De ce nu lasa pe altul ca sa faca treaba?

  7. Daniela 25 august, 2019 at 22:40 Răspunde

    De vreme ce a fost rasturnat din caruta PSD-ALDE in curtea SJU Neamt, cu singurul scop si acela de toca putinii bani alocati bietului spital, fiti sigur dle Nelu, ca nu va pleca pina ce nu-si va termina „misiunea” cu succes marca PSD-ALDE. Unii ne lasa sa murim cu zile prin spital, altii ne toaca banii pe basculante rable si centrale termice. Escrocherii pe banda rulanta. Si se mai viseaza Tariceanu Presedintele tuturor romanilor! Sper sa prind ziua cind voi cara lucrurile domniei sale cu basculanta achizitionata de Primarita Cretu Vasilica (ALDE Dobreni) spre o destinatie. Sa vedem care. PSD l-a „scapat” deocamdata de dosarul penal cu mai multe pricini, dar vom gasi o cale spre adevar. Este important si cine este soferul managerului de spital, pentru ca Greaca are acces la informatii si documente confidentiale legate de activitatea spitalului. Daca este asa de ilustru profesionist, de ce nu se spala cu el pe cap cei de la IPJ Neamt?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.