Atenție, crapă podul cumătrului! Proiectul de 10 milioane de euro, urmărit de DNA, lovit de ghinion

7
1599

Cinci luni. Atât i-au trebuit firmei Aqua Parc Roznov, firma lui Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul și prietenul inculpatului din fruntea Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, să execute proiectul „Amenajare râu Cracău la Slobozia, județul Neamț”, pentru care a încasat aproximativ 10 milioane de euro, bani alocați de la Fondul de intervenție  al Guvernului României. De suma menționată, Aqua Parc SRL a regularizat albia existentă a râului Cracău, pe o lungime de 3,5 kilometri, a amenajat o albie nouă deviată a râului, pe o lungime de 5,059 kilometri, și a executat două poduri, ambele peste albia deviată a râului. Unul dintre poduri se află pe traseul Slobozia – Ferma TCE 3 Brazi, peste canalul nou construit. Nu știm cât a costat acest pod, însă este evident că lucrările efectuate de către specialiștii de la Aqua Parc nu au fost de cea mai bună calitate. Altfel nu se explică de ce, după numai câteva luni de la darea lui în folosință, plăcile de beton din zona culeelor podului au început să se crape și să se desprindă. În fotografiile de mai jos, realizate în urmă cu mai multe săptămâni, se vede foarte clar problemele apărute.

Acum două zile, circulația pe pod se desfășura pe un singur fir. Urmele de la fața locului indicau o intervenție recentă a muncitorilor, atât la plăcile din beton de la cele două capete ale podului, cât și la suprafața de rulare a podului. O construcție recepționată recent și care se confruntă deja cu astfel de probleme nu poate decât să ridice semne de întrebare cu privire la calitatea lucrărilor executate. Mai ales că traficul rutier pe traseul respectiv este unul foarte slab. Dacă în cazul drumului Bisericani (DJ 157C), care o ia la vale, lucrare realizată de Aqua Parc SRL în schimbul a 3 milioane de euro, inculpatul Arsene a transmis public că studiul geotehnic comandat arată că problemele apărute acolo sunt cauzate de alunecările de teren de pe traseu, afluxul de apă subterană fiind vinovat, ar fi de interes să aflăm și cauzele care au dus la desprinderea plăcilor de beton de la podul de la Slobozia. Poate ar fi util un studiu care să arate ce materiale s-au folosit și dacă s-a respectat rețeta proiectantului. Iar desprinderea plăcilor nu pare a fi singura problemă. Calea de rulare este și ea afectată, lucru confirmat de betonul proaspăt turnat în anumite locuri de muncitori. De altfel, fotografiile realizate în urmă cu două zile (vezi galeria foto) arată calitatea lucrărilor executate în cadrul proiectului de 10 milioane de euro.

Foarte probabil că firma nu s-ar fi grăbit să repare podul, aflat în garanție, dacă săptămâna asta nu s-ar face receptia lucrării. Consiliul Judetean Neamt trebuie sa-si stabileasca reprezentantul legal, pana pe data de 20 august, pentru a participa la receptia finala a lucrarilor (22 si 23 august). Un proces-verbal a fost încheiat de mult, de câteva luni bune, astfel că banii au fost încasați de către constructor. Așa că a mai rămas ca mai marii zilei să anunte ca s-a facut receptia proiectului si sa se tragă în poză lângă noile realizări: pe pod, sub pod sau pe dig. Să vedem cine are curaj să se pozeze lângă/pe podul care crapă. Nu este exclus ca și calitatea lucrărilor să-i fi făcut pe procurorii structurii centrale a Direcției Naționale Anticorupție să ceară documente despre acest proiect. Așa cum atacul.ro anunța săptămâna trecută, DNA-ul a cerut și primit toate documentele legate de contractul „Amenajare râu Cracău la Slobozia, județul Neamț”, în care s-a investit o sumă exorbitantă.

Daniel MURARU

Citeste si:

DNA-ul, pe urmele a 10 milioane de euro din Fondul de intervenție al Guvernului. Contractul, executat parțial de cumătrul Ginel

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. carol. 19 august, 2019 at 19:04 Răspunde

    Sa vedem ce spun cei de la ISC Neamt ca ar trebui sa ia atitudine de situatiile create la SLOBOZIA ROZNOV si la drumul realizat spre BISERICANI, ca nu sunt platiti de la Consiliul Judetean Neamt!????sa -l supere pe ” El matador”!!!!!!!!!!!!!!!!!Hai ca nu mai este mult !!!

  2. Apostol 19 august, 2019 at 19:11 Răspunde

    Stiti ca firmele inculpatului Vlase (are si el dosar dar la DIICOT) fac dezstru pe oriunde trec? Distrug totul, folosesc materiale putine si de proasta calitate si (angajatii) spun tuturor ca firmele lui Ginel nu vor fi controlate niciodata de inspectia in constructii, de mediu, de itm, de ANAF. Intrebati pe oricine si verificati ce dezastru lasa in urma. Nu stiu ce fac de la Bicaz in sus dar am auzit ca au distrus padurea iar betoanele sunt aruncate pe toate acele minunate vai. Criminali.

  3. doru. 20 august, 2019 at 05:33 Răspunde

    Domnul Apostol nu fiti asa pesimist !!! daca ati auzit concret cate ceva din faptele „vanatorului sportiv” indicati cat de cat cu precizie locurile faptelor sale care ar cadea sub incidenta Legii !! si de restul se vor ocupa cine trebuie!!si vom vedea daca chiar nu se vor ocupa organele staului!!!???????????

  4. V.Vasile 20 august, 2019 at 07:30 Răspunde

    Domnule Doru, atatea ilegalitati a infaptuit acest parvenit care conduce judetul, el personal sau prin gasca lui de slugi incat este clar ca ,,cine trebuie,, nu se ocupa sau ca sa fiu optimist, sunt meticulosi in cercetari….Sesizari trimise spre verificare privind actiunile acestor indivizi, sunt volume; or fi in lucrare sau in nelucrare ?!

  5. constantin 20 august, 2019 at 08:49 Răspunde

    Suntem vinovati cu totii ca nu luom pozitie fata de abuzurile celor doi neispraviti.Ei incearca si daca le merge de ce sa nu castige milioane de eu.Cine ar fi crezut ca un valutist si un sofer pot face o asemenea combinatie.Vinovatul principal este inculpatul munteanu care la instalat pe Arsenie in toate functiile.Acum culegem roadele acestor netrebnici.

  6. codrut. 20 august, 2019 at 20:22 Răspunde

    Maine ar trebui sa aibe loc asazisa receptie a lucrarilor de la Slobozia Roznov sa vedem cine va veni de la ISC Neamt, CJ Neamt, SGA Neamt, ABASiret, APELE ROMANE Bucuresti, poate va veni si Doamna Prefect si …poate vin si baietii de la DNA in vizita !!!Doamne ajuta !!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.