Remus Munteanu, fiul ex-deputatului PSD Munteanu, trai la stat

Home » Administratie/Politica » Remus Munteanu, fiul ex-deputatului PSD Munteanu, trai la stat

By admin on august 12, 2019. 9 Comments

Remus Munteanu, fiul ex-deputatului Ioan Munteanu numit, în martie 2018, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, a dat lovitura, financiar vorbind, câștigurile sale în calitatea de bugetar fiind mai mari de aproape opt ori față decât cele din timpul când activa în domeniul privat.  Pe lângă indemnizația de secretar de stat, în valoare de 87.303 lei, Remus Munteanu a mai câștigat 33.136 de lei de pe urma calității de membru în Consiliul de Administrație al Societății Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale „Opcom” SA, unde acționari sunt statul român, prin Ministerul Economiei, și Transelectrica SA. Munteanu a fost numit în CA al „Opcom”  SA în 25 mai 2018, pentru o perioadă de 4 luni. De atunci, din 4 în 4 luni, mandatul i-a fost prelungit. Cele 6 luni din 2018, de membru în CA, i-au adus lui Munteanu, din indemnizații, 33.136 de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de peste 5.000 de lei. „Opcom” este bursa de energie care  îndeplineşte rolul de administrator al pieţei de energie electrică, furnizând un cadru organizat pentru desfăşurarea tranzacţiilor comerciale în cadrul pieţei angro de energie electrică și desfasoară activitaţi de administrare a pieţelor centralizate în sectorul gazelor natural. Așadar, indemnizațiile de pe urma funcțiilor de secretar de stat și membru în CA la „Opcom” i-au bagat in buzunare lui Remus Munteanu un venit total de 120.439 lei, în anul 2018. În anul 2017, când era salariatul propriei firme, LRD Company SRL, Munteanu a castigat 16.952 de lei.

 

Are spațiu de închiriat în centrul orașului

În paralel cu atribuțiile de secretar de stat la Ministerul Tineretului si Sporturilor și membru în CA „Opcom”, Remus Munteanu se ocupă și de afacerea pe care o are în Piatra Neamț, respectiv administrarea spațiului pe care îl deține în buricul târgului, acolo unde, la parter, funcționează sucursala ING Bank. Dacă tot nu știau nemțenii de rând cui aparține acest spațiu construit în anii 2000, iată că au ocazia să afle acum.

Numărul de telefon al secretarului Remus Munteanu este afișat, la mare vedere, pe imobil. În ceea ce privește chiria cerută pentru spațiul pe care îl deține în proprietate, așa cum nu se sfiește să declare, Remus Munteanu cere 7 euro/mp. Așadar, pentru cei 208 mp de la etaj, Munteanu cere puțin peste 1.400 de euro/lună.

În ultima declarație de avere, depusă în mai 2019, Remus Munteanu a menționat că deține 50% din părțile sociale ale societății LRD Company SRL și 100% pe cele ale SC Daria SRL. La ambele firme, la numărul de telefon de contact apare cel afișat pe banner-ul de pe clădirea ING.

 

Fiul lui Munteanu are și datorii: un credit de 225.000 euro contractat la BRD în anul 2006, și un împrumut în valoare de 60.000 de euro, pe care trebuie să-l returneze surorii sale, Raluca, până în 2037. 

Conform CV-ului publicat pe site-ul OPCOM, Remus Munteanu a fost, în perioada 1998 – 2002, fotbalist la FC Ceahlăul. Între 2002 – 2007 era director la Daria SRL Piatra Neamț, între 2007-2018 – director SC LRD Company SRL Alexandru cel Bun. Ambele firme aparțin familiei. Remus Munteanu a absolvit, în anul 2005, Universitatea Petre Andrei Iași, Facultatea de Administrație Publică. Saltul din privat la stat, mai exact de la firma personală la funcția de secretar de stat și membru în CA la „Opcom”, a lui Remus Munteanu a venit după o perioadă tulbure a liderului PSD Neamț, inculpatul Ionel Arsene. Cât cel din urmă s-a aflat în arest preventiv, în dosarul de corupție, Ioan Munteanu, tatăl secretarului de stat Remus, a avut grijă să tragă sforile ca în funcția de președinte interimar la CJ să nu ajungă vicele Dulamă, ci vicele Asaftei. În acestă luptă, Munteanu nu a fost singur, având susținători inclusiv de la București. Sursele noastre afirmă că pentru „eforturile” depuse, ca funcția de președinte de CJ să nu încapă pe mâna unui neagreat, Munteanu a fost recompensat, fiul său ajungând secretar de stat. Fără a avea vreo legătură cu sportul, Remus Munteanu, fost portar la FC Ceahlăul Piatra Neamț, lucra, din 2002, numai la firmele sale: Daria SRL și LRD Company SRL.

Daniel MURARU

 

Facebooktwitterlinkedin

9 Comentarii la Remus Munteanu, fiul ex-deputatului PSD Munteanu, trai la stat

 1. Ion   august 12, 2019 at 3:17 pm

  Da unde daca nu la stat traiesc trantorii bine????? A gasit tacsu terenul propice ca sa-l puna unde nu-i e locul! Sa multumeasca procurorilor ca l -au tinut pe Arsene la parnaie o luna. Altfel tot la privat era si acu. Saracul!!!! Imi creste tensiunea cand citesc asa ceva!!

  Răspunde
 2. janel iosub   august 12, 2019 at 4:43 pm

  Istrate Micescu marea somitate de ministru din perioada interbelica este un nimeni fata de copii baronilor psd! Sa ajungi secretar de stat in vremurile noastre, este o nimica toata! Este suficient ca tactu sau mata sa aiba statut de mare bandit si baron in coalitia de guvernar sau sa fie amanta cui trebuie, iar tu beizadeaua, trebuie sa faci dovada ca esti analfabet functional si postul iti revine de la sine putere! Pentru astfel de impostori isi rup babele si mosnegii izmenele mergand si votand psd! Problema este ca ciclic acesti infractori se perinda dupa bunul plac pe esicherul politic de dupa ’89 pana in prezent! Despre rusine sau bun simt nici nu poate fi vorba din partea acestor ” elite”!!!!

  Răspunde
  • Aiurica   august 12, 2019 at 8:50 pm

   Ca bine le zici!

   Răspunde
 3. NITA   august 12, 2019 at 6:04 pm

  Si el,si tac-su,trebuie sa-si faca(dacă vine USR+la guvernare),operatie de mărire de (***).

  Răspunde
  • NITA   august 13, 2019 at 11:26 am

   (***)=(AHYC)

   Răspunde
 4. Ion   august 12, 2019 at 10:37 pm

  Un (***)!

  Răspunde
 5. John   august 13, 2019 at 6:19 am

  Astia sunt “specialistii ” echipei PSD a lui “soseta”cand va fi judecat si condamnat ” soseta” toti vor fugi de langa el ca pute!!!O intreaga “famiglie”cercetata penal RUSINE MUNTEANU “cel batran” care se dadea cel sfatos in Parlament RUSINE!!!!!HUOOOOOOOOOOO

  Răspunde
 6. Dreptate   august 13, 2019 at 11:01 am

  Da astia aveau cam multe datorii…plus spagile luate… Sefa imobiliara a interlopilor din oras ii vinde vila de la ursuleti cu vreo 600 mii euro….ALOOOO ANAF, DNA…bagati sechestru! Ca iar va ia prin surprindere ca la Caracal….politistii si procurorii sunt mai ceva ca interlopii, de astia tre sa ne ferim, ca pe interlopi ii cunostem cate pot…astia de impart dreptatea is cu probleme…de rationament.

  Răspunde
 7. constantin   august 13, 2019 at 12:53 pm

  Iata cum un (***) de la Razboieni a jefuit de nici copii copiilor lui nu trebuie sa mai munceasca.Un cap-ist cu tupeu si nesimtire a profitat de slabiciunile lui Bobeanu si a luat tot caimacul privind terenurile din judetul Neamt.El a confundat agricultura cu cadastru si s-a dat mare specialist.A tradat toate prieteniile pentru bani si acum ne intoxica cu progeniturile lui.Din neica-nimeni a ajuns secretar de stat intr-un guvern de imbecili si care este rusinea Romaniei.De nivelul lui tac”su este tractoristul Daia cu care a distrus Piscicola Neamt.Ioane nici apa din toate iazurile din tara nu te mai spala de pacate.Nu o mai face pe bolnavul ca este cel mai prost rol pe care il joci.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.