A 13-a amânare în procesul de corupție al ex-deputatului Munteanu dintr-un motiv bizar

11
741

Procesul de pe rolul Tribunalului București, în care Ioan Munteanu (foto), fostul deputat PSD de Neamț, este judecat pentru fapte de corupție, bate pasul pe loc, cercetarea judecătorească fiind blocată de lipsa expertizei contabile pe care inculpatul a solicitat-o în luna mai a anului trecut. Se pare că este prea puțin important faptul că fostul parlamentar a fost trimis în judecată în urmă cu mai bine de 2 ani și că dosarul se află și acum în primă instanță, la Tribunalul București, altfel nu se explică răbdarea pe care o au magistrații față de cei care țin dosarul blocat. Ce-i drept, DNA a trimis dosarul spre judecată în iunie 2017, la Înalta Curte de Casație și Justiție, dată fiind calitatea de deputat a inculpatului. În ianuarie 2018, Munteanu și-a dat demisia din Parlamentul României, motiv pentru care dosarul a fost reluat de la zero la Tribunalul București. Aici, primul termen a fost fixat în martie 2018, ca la termenul din 2 mai instanța să accepte solicitarea inculpatului de efectuare a unei expertize contabile. Magistrații au dispus ca expertiza să fie finalizată până pe  21 iunie 2018, ceea ce nu s-a întâmplat. Procesul se află la a 13-a amânare din cauza lipsei raportului de expertiză, iar instanța nu a făcut decât să-l amendeze cu 2.000 de lei pe expertul desemnat. La ultimul termen, cel din 17 iulie, s-a acordat o nouă amânare pentru data de 19 septembrie. Juristii cu care am discutat nu-și explică de ce instanța a acceptat o întârziere atât de mare și afirmă că expertul poate fi schimbat fără niciun fel de problemă daca întârzie nejustificat finalizarea lucrării.

În concluzie, dosarul în care ex-deputatul Ioan Munteanu este acuzat că a primit o șpagă de 400.000 de euro se află, la doi ani de la trimiterea în judecată, la instanța de fond, cercetările fiind blocate de lipsa unui raport de expertiză contabilă. Sarcina expertului este aceea de a identifica facturile fiscale emise de către firma SC Rokura SRL București (n.r. societate din conturile căreia ar fi plecat șpaga de 400.000 de euro pentru fostul deputat) către Hidrolectrica SA-SH Bistrița.

Ioan Munteanu a fost acuzat de procurorii DNA că a primit, la sfârșitul anului 2009 și începutul anului 2010, o șpagă de 400.000  de euro, în trei tranșe, de la un om de afaceri pentru a interveni la conducerea SH Bistrița în vederea deblocării plăților unor contracte. Dosarul a fost instrumentat de către DNA Ploiești și a avut la bază un denunț al omului de afaceri Bruno Berdilă. Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra Neamț, are calitatea de martor în acest dosar, el fiind persoana care a intermediat legătura între omul de afaceri, care avea nevoie de o relație la SH Bistrița, și Ioan Munteanu. Primele două tranșe din șpagă, spun anchetatorii, au fost primite de Munteanu chiar în hotelul în care stătea la București, iar ultima tranșă, în valoare de 50.000 de euro, ar fi primit-o, după cum spun procurorii, în contul firmei Suport Total Media SRL (n.r. obiect principal de activitate „Activitati de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii”), care aparținea, la acea dată, fiicei sale. Acum, firma Suport Media Total SRL este controlată de Constantin Munteanu (fratele lui Ioan Munteanu), care este asociat majoritar și administrator. În ultimii cinci ani, cifra de afaceri a firmei a fost zero.

Martori în dosarul ex-deputatului Munteanu sunt: Ştefan Gheorghe, Berdilă Horaţiu Bruno, Grigoriu Constantin Dan, Telbisz Sebastian, Pamfilie Cristian şi Grigoriu Constantin Romică.

Daniel MURARU

Citeste si:

Mafia transpartinică. Cum a luat deputatul Munteanu șpaga de 400.000 de euro de la „căpușa” lui Blaga și Pinalti

Toarnă, Ștefane, toarnă!

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

11 comments

  1. tom 2 august, 2019 at 19:01 Răspunde

    Munteanu Ioan afaceri cu clanul VORONEANU din Birgaoani, !!!!!! ” pestele de la cap se impute”!( apropos de afacerea „parcarea pestelui”!!!)

  2. mihnea1 3 august, 2019 at 10:15 Răspunde

    Ceea ce vedem zilele acestea in cazul de la Caracal, arata adevarata fata a increngaturilor criminale (care ucid oameni) dintre parlamentari, politisti, magistrati, clanuti interlope. Aceasta este explicatia si pentru aceasta amanare de ani de zile in cazul acesta de coruptie care este mai limpede decat apele murdare pe care le detine inculpatul. Mita „se vede” pentru ca a fost virata in contul fiicei deputatului care este probabil cel mai bogat din tot judetul. Daca ar fi fost un amarat care a incalcat regulile de circulatie era condamnat in doua infatisari. Votati PSD.

  3. mihnea1 3 august, 2019 at 10:31 Răspunde

    Dragi nemteni, am o rugaminte mare. Geniul nemtean OB, care o consiliaza pe Veorica la Bucuresti, a terminat de distribuit ia romaneasca elevilor care au luat note maxime si pt care nu are niciun merit si este intr-o mare dilema. S-a nascut un pui de zimbru si ea, cea care a scos judetul din anonimat, a lansat un concurs prin care sa fie gasit un nume pentru puiul de zimbru. E clar ca expertiza in domeniile in care o consiliaza pe Veorica este maxima. La sanatate totul este in colaps, incepand cu saptamanile interminabile de cand nu functioneaza cardul de sanatate, cu implicatii negative majore pentru bolnavi. La educatie, tocmai a fost demis ministrul, concomitent cu propunerea de prelungire a vacantei de vara pentru a sprijini turismul pe plan national. De parca parintii, ale caror concedii se vor fi terminat, isi vor duce copiii la mare in septembrie.
    Asa ca va rog sa nu o lasati sa astepte si sa-i propuneti nume pentru puiul de zimbru. Eu as propune sa se numeasca Edy, sora noastra. Ca daddy ar fi prea greu de scris. Nu insistati sa o jigniti ca si asa e intr-o cursa nebuna sa stearga zecile „urari de bine” pe care le primeste pe pagina. Dupa ce va stabili numele, fara sa aiba vreo responsabilitate in acest sens, va posta celebra zicere „promisiune indeplinita”. Nu stiu daca va face trimitere si la programul de guvernare.

  4. Stefan 3 august, 2019 at 11:23 Răspunde

    Se trage de timp in vederea prescrierii infractiunii…Probabil, dl. Munteanu a facut niste denunturi si i s-a promis impunitatea…

  5. constantin 4 august, 2019 at 09:39 Răspunde

    Alt (***) marca psd.A jefuit de a rupt iar acum se dovedeste ca nu este barbat.Indivizi ca Stefan, Munteanu,Paleu, Arsenie nu mai reprezinta aceasta comunitate.Poate sa obtina 100 de termene cu (***) din justitie ca nu mai impresioneaza pe nimeni.Refugiul lor este Bucurestiul balcanic, acolo e mediu.

  6. maria 5 august, 2019 at 11:31 Răspunde

    Stefan cel mic si foarte mic nu mai da lectii de corectitudine de comportament in societate ca este pacat de numele pe care il porti!!!invata sa te comporti in discurs !!

    • Stefan 7 august, 2019 at 10:23 Răspunde

      Vai , Maria, dar pe prietenul tau Dragos nu il vezi?!Adica toti postacii hastag au voie sa jigneasca pe oricine, dar cand idolii lor de conjunctura sunt „intepati” , sar de parca li-s-a terminat fasolea la popota!Retineti , postacilor, ca hotia si prostia sunt raspandite uniform in toate partidele si institutiile statului care prospera numai pentru ca se gasesc papagali care pun botul la mesajele „anticoruptie”….A propos, Maria se scrie cu „M” mare…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.